Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 feb 2011 - Anul XVI, nr. 42 (4640)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie Tribunal

Vicovenii implicaţi în sechestrarea pentru ţigări de contrabandă, arestaţi a doua oară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Cei patru tineri din Vicovu de Sus şi Vicovu de Jos acuzaţi că au sechestrat un alt tânăr din zonă, în urma unor divergenţe legate de ţigări de contrabandă, episod petrecut pe 31 ianuarie a.c., au ajuns din nou în arest. Prinşi după comiterea faptei, aceştia au stat după gratii doar 24 de ore, cât a fost valabilă ordonanţa de reţinere, după care au fost puşi în libertate, magistraţii Judecătoriei Rădăuţi considerând că nu se impune cercetarea lor în stare de arest. Se întâmpla pe 2 februarie a.c. Adunând probe în plus legate de „miza” acestei fapte, procurorii au făcut recurs împotriva acestei decizii, recurs judecat la sfârşitul săptămânii trecute de Tribunalul Suceava. Vineri, magistraţii acestei instanţe au stabilit că se impune emiterea de mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele tuturor celor patru suspecţi.

Mai multe echipaje de poliţie (ofiţeri ai Serviciului de Investigaţii Criminale, „mascaţi” ai Serviciului de Intervenţie Rapidă, poliţişti de la structurile din Vicovu de Sus şi Vicovu de Jos) au acţionat pentru ridicarea simultană a celor patru: Dumitru Galan, în vârstă de 21 de ani, din Vicovu de Jos, şi Sergiu Ilie Schipor, de 21 de ani, Ioan Bahnean, de 24 de ani, şi Ioan Ilaş, de 25 de ani, toţi trei din Vicovu de Sus.

Cei patru au fost aduşi la Suceava pe baza mandatelor de arestare preventivă, fiind introduşi în arestul IPJ. Infracţiunea reţinută pe numele lor este lipsirea de libertate în mod ilegal în formă agravantă.

 

Blocat în trafic, lovit cu ranga şi terorizat timp de o oră

Episodul sechestrării petrecute pe 31 ianuarie a.c. a fost unul cât se poate de violent, petrecându-se în plină stradă. Victima, Constantin Schipor, în vârstă de 24 de ani, din Vicovu de Sus, aflată la volanul unei Dacii Logan, a fost blocată în trafic de un autoturism Volvo. Tânărul, rezultă din ancheta poliţiei, fost tras din maşină de Sergiu Schipor şi lovit cu o rangă în zona picioarelor. Urcat cu forţa în maşina Volvo, unde se aflau şi ceilalţi trei, tânărul a fost „plimbat” aproape o oră cu maşina agresorilor prin zona Vicovu de Sus, Gălăneşti, lunca râului Suceava, timp în care a fost lovit şi ameninţat cu moartea.  Iniţial, părţile implicate au fost foarte scumpe la vorbă cu anchetatorii.

Ulterior însă, tânărul sechestrat a mărturisit şi motivul pentru care a fost sechestrat.

Aşa cum anchetatorii bănuiau încă de la început, la mijloc era vorba de contrabandă cu ţigări şi neînţelegerile financiare dintre membrii grupărilor implicate în această activitate infracţională.

Constantin Schipor a declarat că în timp ce era sechestrat, agresorii îl întrebau de o anume cantitate de ţigări, în valoare de circa 20.000 de euro, despre care, susţine el, nu ştie nimic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vicovenii implicaţi în sechestrarea pentru ţigări de contrabandă, arestaţi a doua oară.
 Vizualizări articol: 801 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Vicovenii implicaţi în sechestrarea pentru ţigări de contrabandă, arestaţi a doua oară4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei