Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 feb 2011 - Anul XVI, nr. 42 (4640)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Control în Bazar

Poliţiştii i-au mai arătat „pisica” unui valutist din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Unul dintre valutiştii care îşi fac veacul în zona Bazarului din Suceava a fost amendat şi lăsat fără valuta pe care o avea asupra sa în urma unei acţiuni de control a poliţiei. Este vorba despre Ioan Reuţ, din Sf. Ilie, zis „Lipici”, care, precizează Poliţia, este cunoscut cu preocupări în domeniul schimbului ilegal de valută şi care a fost prins în timp ce încerca să-i schimbe unei persoane suma de 200 de euro.

Conform legii, poliţiştii i-au confiscat banii găsiţi asupra sa (cei 200 de euro) şi i-au aplicat o amendă, pentru încălcarea Legii 12/1990, privind combaterea actelor de comerţ ilicit.

Acest caz reprezintă unul din exemplele prezentate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava cu privire la o acţiune de control desfăşurată în perioada 16-18 februarie a.c. de ofiţeri din cadrul Biroului de fraude vamale şi contrabandă. În cadrul acestui control au fost aplicate 14 amenzi, în valoare de 13.500 de lei. Valută a fost confiscată doar de la bărbatul prins în zona Bazarului din Suceava şi de la un altul din Fălticeni, care avea asupra sa doar o sută de euro.

În cadrul aceluiaşi control, în Fălticeni, a fost depistat un cetăţean maghiar care vindea din portbagajul maşinii pilote, pături, perne şi alte articole de acelaşi gen. Pentru că nu avea autorizaţie de comercializare, cetăţeanul maghiar a fost amendat şi lăsat fără întreaga cantitate de marfă, evaluată la suma de 59.000 de lei.

 

Valutiştii, deranjaţi rar de poliţişti

În ultimele luni, poliţiştii au mai sancţionat periodic persoane care se ocupă cu schimbul ilegal de valută, însă impresia generală este că acţiunile de acest gen sunt foarte rare şi prin urmare nu produc prea mare deranj printre cei vizaţi.

Printre valutiştii din Suceava amendaţi şi lăsaţi fără sume importante de bani în ultima perioadă se mai găsesc nume cunoscute în breaslă, precum Daniel Andronic Gulei, Iacov Spoială ori Vasile David. Nu puţine sunt cazurile în care poliţiştii au fost nevoiţi să dea înapoi banii confiscaţi, după ce contravenienţii au contestat la Parchet legalitatea măsurii luate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii i-au mai arătat „pisica” unui valutist din Suceava.
 Vizualizări articol: 809 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.88/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.9 din 8 voturi
Poliţiştii i-au mai arătat „pisica” unui valutist din Suceava2.958

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(21 feb 2011, 11:38:41
Aha, n-a cotizat, saracul!Sau a cotizat prea putin!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei