Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 feb 2011 - Anul XVI, nr. 36 (4634)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Termoficare

Facturile la încălzire pe ianuarie 2011, mai mici decât anul trecut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Chiar şi în cea mai geroasă lună a anului, sucevenii au făcut economii la căldură, încât, în ciuda majorării de preţ de 5%, impusă de creşterea TVA de la 19% la 24%, facturile medii la încălzire din ianuarie 2011 sunt mai mici decât cele din ianuarie 2010. În ianuarie 2010, costul unei gigacalorii era de 178 lei, în vreme ce anul acesta, gigacaloria costă 185,48 lei.

Conform consumurilor înregistrate de Termica în ianuarie 2011, consumul mediu de căldură a fost de 0,11 gigacalorii pe metrul pătrat de suprafaţă radiantă, în vreme ce, cu un an în urmă, consumul mediu rezultat din căldura furnizată populaţiei a fost de 0,12 gigacalorii pe metrul pătrat de suprafaţă radiantă.

În aceste condiţii, pentru încălzirea unei garsoniere, în ianuarie 2011 s-au consumat, în medie, 0,66 gigacalorii ( în valoare de 123 lei), în vreme ce în aceeaşi perioadă a anului trecut, consumul înregistrat a fost de 0,72 de gigacalorii (în valoare de 128 lei).

La două camere, consumul mediu înregistrat anul acesta a fost de 1,1 gigacalorii ( în valoare de 204 lei), în vreme ce anul trecut, în aceeaşi perioadă, consumul mediu a fost de 1,2 gigacalorii ( în valoare de 213,6 lei).

La trei camere, consumul mediu înregistrat luna trecută în locuinţele celor branşaţi la sistemul centralizat este de 1,43 gigacalorii ( în valoare de 265 lei), în vreme ce în urmă cu un an, consumul mediu a fost de 1,56 gigacalorii ( în valoare de 277,68 lei).

Cei care locuiesc în apartamente cu patru camere au utilizat, în medie, pentru încălzire, 1,87 gigacalorii ( în valoare de 346,8 lei), în vreme ce în ianuarie 2010, consumul mediu înregistrat a fost de 2,04 gigacalorii ( în valoare de 363 lei).

Aceste valori indică consumul mediu de energie termică, care, de la caz la caz, în funcţie de diverşi factori (pierderi de căldură, gradul de izolare termică, folosirea defectuoasă a repartitoarelor de costuri sau chiar falsificarea rezultatelor reale de către vecini, modul de împărţire a costurilor comune), pot fi mai mici sau mai mari, de la o familie la alta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Facturile la încălzire pe ianuarie 2011, mai mici decât anul trecut.
 Vizualizări articol: 1551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Facturile la încălzire pe ianuarie 2011, mai mici decât anul trecut5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Date meteo trimis de
(14 feb 2011, 11:11:44
Cosmin, ti-am propus ca, pentru o bere de articol, sa colaboram. Nu vrei si vad ca iarasi iese rau. Temperatura medie lunara in ianuarie 2010 a fost de -8 grade, iar in ianuarie 2011 a fost de -2 grade (plus/minus un grad la ambele). In mod absolut logic si firesc, pentru o aceeasi temperatura in casa, consumul a fost mai mic. P.S. Pot pune la dispozitie si niste grafice cu masuratori oficiale, pentru conformitate.
2.   Abramburica trimis de
(14 feb 2011, 15:37:52
Nu te contrazic, nu o cunosc pe Abramburica (sti tu, de la meteo, la Protv) atata de bine, sa imi aminteasca temperaturile medii de anul trecut. Ai dreptate, temperaturile exterioare conteaza, dar ce am scris ramane valabil oricum. Am cautat pe net si nu am gasit temperatura medie din ianuarie nici macar de pe anul asta - ai o sursa mai buna pt asemenea date.
2.1  RE: Abramburica trimis de
(14 feb 2011, 22:51:57
Articolul de deschide asa: "Chiar şi în cea mai geroasă lună a anului, sucevenii au făcut economii la căldură ... ". Din diferentele de pret la facturile date ca exemplu reiese ca s-au comportat exact ca anul trecut. Nici vorba de economie ! Oricum, apreciez sinceritatea.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei