Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 feb 2011 - Anul XVI, nr. 36 (4634)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În noapte

Casele noi de pe imaşul de la Şcheia, luate la rând de hoţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Casele noi, construite recent sau aflate încă în construcţie în zona imaşului de la Şcheia, sunt “vizitate” periodic de hoţi, de multe ori pagubele provocate de aceştia fiind mult mai mari decât valoarea bunurilor pe care le fură.

Samoil Ilaş (33 de ani) este unul dintre proprietarii caselor sparte de hoţi. Nu o dată, ci de două ori.

Tânărul, lucrător la o spălătorie auto, şi soţia sa, angajată a unui hipermarket, încearcă de aproape trei ani, din ce reuşesc să pună deoparte, să-şi ridice o casă pe imaş la Şcheia.

 

“Vecinei de la vale i-au spart casa de 11 ori, lui frate-miu de două ori, magazinul din zonă o dată la lună este spart”

În urmă cu aproximativ două săptămâni, casa în construcţie a familiei Ilaş a fost din nou călcată de hoţi. I-au spart uşa de la garaj, apoi cea care dă în hol, cu trei încuietori, şi au început să-i distrugă prin casă. I-au smuls ţevile de cupru şi cablurile, ţevile de la centrală, i-au distrus panoul electric, i-au distrus în câteva minute mare parte din ceea ce muncise în ultimele luni.

“Au furat cupru de vreo 200 de lei şi mi-au făcut distrugeri de vreo 6.000 de lei”, era revoltat Samoil Ilaş.

Deşi are un ciobănesc german în curte, pe care îl lasă liber când nu e acasă, tânărul nu îşi explică cum de hoţii au trecut de câine, pe care, la câteva ore după furt, l-a găsit foarte speriat.

“Poliţiştii spun că nu sunt cinci case în cartierul nou în care hoţii să nu fi intrat cel puţin o dată. Vecinei de la vale i-au spart casa de 11 ori, lui frate-miu de două ori, magazinul din zonă o dată la lună este spart. Poliţia spune că nu are ce să le facă, că procurorii nu îi duc la arestare. Păi să-l aduc eu pe procurorul sau judecătorul care lasă în libertate specimene din astea, să-i arăt în ce hal au putut să-mi distrugă casa. Eu cu soţia ne chinuim să strângem bani şi ăştia îşi fac de cap”, îşi pune mâinile în cap Samoil Ilaş.

În apropiere, se află şi un cătun de romi, iar tânărul nu exclude ca “vizitele” nocturne să fie chiar din partea vecinilor lui. 

 

Fără iluminat public şi sisteme de alarmă, casele nelocuite, ţintă sigură a hoţilor 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, inspectorul principal Gabriel Panţiru, în cursul anului trecut şi începutul acestui an au fost înregistrate nu mai puţin de 17 furturi din locuinţe, pe raza satului Şcheia, zona imaşului.

Doar zece dintre aceste dosare, explică Panţiru, au rămas cu autori necunoscuţi, însă, susţine purtătorul de cuvânt, poliţiştii au deja un cerc de suspecţi şi desfăşoară activităţi în vederea administrării probelor.

“Majoritatea locuinţelor sunt în fază de construcție ori finisaj, nu sunt locuite, iar proprietarii nu au instalate sisteme de pază și alarmare ori pază umană, depozitează și păstrează în acestea și anexe materiale de construcție și diverse scule, dar și obiecte de uz casnic și produse alimentare. Marea majoritate a locuinţelor nu sunt racordate la reţeaua de energie electrică și nu există iluminat public. Autorii au săvârşit faptele prin forţarea și escaladarea ferestrelor și a uşilor de acces, ori prin tăierea lacătului”, a declarat inspectorul principal Gabriel Panţiru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Casele noi de pe imaşul de la Şcheia, luate la rând de hoţi.
 Vizualizări articol: 1656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 6 voturi
Casele noi de pe imaşul de la Şcheia, luate la rând de hoţi2.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebare trimis de
(14 feb 2011, 11:39:11
Daca Samoil isi ia un pistol cu gaze sau cu bile de cauciuc (legal, acum are si motive sa se teama) si sta la panda in spatele usii cu trei incuietori si ii trage un foc in fata primului talhar care intra, i se face dosar penal, nu ? Ce tara ...
2.   Garda Civica trimis de
(14 feb 2011, 11:50:02
Vine un moment cand trebuie sa iti mai faci si singur dreptate, ca deh. Cand vrea Politia nu vor procurorii. Cand vor procurorii nu vor judecatorii si tot asa. Cacamaca.

Grupati-va cativa proprietari, cumparati-va niste bate, furtune de butelie cu ceas, niste paturi ude sa le puneti in cap, stati la panda, si ii luati la incins. Si bateti la ei ca la hotii de cai (la ficat si la rinichi sa dati cu precadere) vreo 30 de minute, si ii lasati acolo si plecati frumos pe la casele voastre.

M-as mira sa se duca vreounul la politie sa reclame incidentul. Si chiar daca se duc, nu au martori, nu au nimic. Posibil sa se fi intalnit cu alti hoti tot la furat nu?

Bafta! Nu uitati: loviti la ficat si rinichi!
3.   Judecatori-s de vina trimis de
(14 feb 2011, 12:49:14
si la oi in Itcani au intrat tot niste copchii de tigani (astia iau la rand fara teama de lege) si au furat niste cercei de aur si niste bani... si politisti au dat de ei si degeaba pt. ca judecatorul nu a luat nici o masura: ca sunt minori, ca prejudiciul este prea mic.. le frica de tigani la judecatori... si chiar politistii au spus ca au sute de dosare .. si mereu scapa..
4.   Un milion de ciori si nici o solutie trimis de
(14 feb 2011, 14:04:35
Ce sa le faci? Impusti pe unu apoi vin 10 cu topoare si furci doar asa-s ciorile ca in jungla pe ei nu'i intereseaza ca merg la puscarie, ba vin mai ''smecheri'' cum zic ei de acolo. A se vedea cazu lui Elvis tiganu din scheia care cauta numai scandal eliberat conditionat fiind a mers pe la Ilisesti si a inceput sa pocneasca lumea pe acolo dar a dat Costel Huiduma din Stroiesti si i-a rupt capu in 10 locuri, bine ia facut! Asta e solutia apa, paie si bataie pentru indieni. Ce rasism? Nici un rasism, trebuie trimisi inapoi la ei in India.. cu Basescu si cu manelel si cu tot ca si asta le da apa la moara la ciori si invers.
5.   Lumina.... trimis de
(14 feb 2011, 14:08:08
Primarul din Scheia sa puna stalpi pentru lumina pe toate strazile pe care da autorizatii de case. Politia din Scheia sa circule noapte prin sat, pe drumurile neiluminate nu sa stea la peco Rapan la cafea.
Cu tiganii nu revolvi nimic decat data ii pandesti cand vin si le dai in cap, dar risti sa fii anchetat de politie si sa dai si amenta tot tu, ca asa-i legea la romani.
6.   Dezamagire trimis de
(14 feb 2011, 18:07:45
Am si eu casa in Scheia si mi-a fost si mie sparta. Intr-adevar distrugerile au fost mult mai mari decat ceea ce au furat efectiv, iar cel mai rau e ca ramai cu un sentiment de nesiguranta, care sper sa dispara in momentul in care ne vom muta ... desi cine stie ... la cat tupeu au tiganii astia. Politia si jandarmeria circula prin zona, dar nu exista iluminat public. Deci, domnule primar ... ce asteptati? Ati spus ca asta e obligatia dvs. Iar noi asteptam sa v-o indepliniti.
7.   Comentariu trimis de
(14 feb 2011, 23:11:07
Deci eu am inteles de la domnul militian ca vinovati sunt cei care pastreaza bunuri prin case....deci are ce manca si gura lor!!!! MAX 85 a dat solutia ideala!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei