Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 ian 2011 - Anul XVI, nr. 20 (4618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Interes scăzut

Tot mai puţini suceveni se vaccinează împotriva gripei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul sucevenilor care se vaccinează săptămânal împotriva gripei a scăzut de la câteva mii la câte sute, se arată într-o situaţie prezentată ieri de purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Adrian Popescu.

Potrivit documentului, în săptămâna 17-23 ianuarie, 446 de persoane din judeţ, majoritatea bolnavi cronici, au acceptat să li se administreze serul, cifra fiind în scădere faţă de lunile anterioare, decembrie sau noiembrie, când numărul celor care acceptau imunizarea depăşea trei mii într-o săptămână.

 

Serul expiră în luna mai

Pentru vaccinarea populaţiei din judeţ, inclusă în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire, cum sunt bolnavii cronici, bătrânii, gravidele, cadrele medico-sanitare şi persoanele din instituţiile de ocrotire socială, DSP Suceava a primit în acest an, de la Ministerul Sănătăţii, 69.500 de doze. Până acum, 42.208 persoane au primit injecţia care-i fereşte de gripa obişnuită şi cea nouă, cu virusul AH1N1. Serul expiră la finele lunii mai, dată până la care şi imunizarea populaţiei mai este eficientă, însă campania de vaccinare pare să se apropie deja de final.

 

16 suspiciuni de gripă nouă

În timp ce numărul vaccinărilor este în cădere liberă, afecţiunile respiratorii de sezon încep să le dea bătăi de cap medicilor, tot mai multe persoane din judeţ fiind diagnosticate cu astfel de probleme de sănătate. În săptămâna 17-23 ianuarie, aproape 4.300 de persoane au ajuns la medic după ce au făcut infecţii ale căilor respiratorii superioare sau pneumonii, acesta fiind cel mai mare număr de bolnavi înregistrat până acum. Deocamdată, nici un sucevean nu a fost diagnosticat cu gripă obişnuită cu virusul AH1N1, dar doctorii au avut 16 cazuri suspecte de boală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tot mai puţini suceveni se vaccinează împotriva gripei.
 Vizualizări articol: 833 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tot mai puţini suceveni se vaccinează împotriva gripei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei