Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 ian 2011 - Anul XVI, nr. 20 (4618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Condamnare

Preotul din Văşcăuţi, doi ani cu suspendare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După un proces destul de scurt, magistraţii Tribunalului Suceava s-au pronunţat în dosarul preotului de la Văşcăuţi - Muşeniţa. Acuzat de comiterea infracţiunilor de contrabandă de ţigări şi tentativă de mituire a unui poliţist de frontieră, Gheorghe Cristinel Pînzariu a fost condamnat ieri la doi ani cu suspendare.

Sentinţa de ieri nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Suceava atât de preot, cât şi de reprezentanţii Parchetului.

Gheorghe Cristinel Pînzariu a fost arestat în iulie anul trecut, dar, după aproape două luni, magistraţii au decis că poate fi judecat în stare de libertate.

El a fost judecat pentru că i-a propus unui poliţist de frontieră de la Siret să oprească supravegherea electronică cu maşina cu termoviziune pentru o perioadă de 30 de minute în zona stâlpilor de frontieră 835-838. Anchetatorii spun că în acea perioadă de jumătate de oră, preotul din Văşcăuţi - Muşeniţa şi complicii săi urmau să introducă ilegal în România între 60 şi 80 de baxuri de ţigări de contrabandă de provenienţă ucraineană. Pentru serviciul solicitat poliţistului de frontieră, preotul i-a promis o şpagă de 4.000 de euro. 

În noaptea de 5/6 iulie, preotul şi complicii săi au introdus prin zona respectivă 36.950 de pachete de ţigări pe fâşia verde dintre Ucraina şi România, cu o valoare de peste 100.000 de lei, ţigări pe care le-au depozitat la casele a doi săteni din Văşcăuţi, de unde, câteva ore mai târziu, au şi fost ridicate de oamenii legii în urma percheziţiilor.

Anchetatorii au arătat în rechizitoriul de trimitere în judecată că activitatea infracţională a lui Gheorghe Cristinel Pînzaru este dovedită cu înregistrări audio şi video, dar şi interceptări ale convorbirilor telefonice.

 

Oprit de la oficierea slujbelor

Dosarul penal care l-a avut protagonist pe preotul de la Văşcăuţi-Muşeniţa a avut şi alte repercusiuni, în afara condamnării penale. În urmă cu câteva luni, George Fediuc, consilier eparhial al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, declara că membrii Consiliului Eparhial au luat decizia de suspendare din oficiu a preotului Gheorghe Cristinel Pînzariu.

„Pe perioada cât se desfăşoară ancheta nu mai are dreptul să slujească în nici o biserică, iar la parohiile din Văşcăuţi - Muşeniţa protopopul de Rădăuţi va trimite un alt prelat”, spunea consilierul eparhial al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor la vremea respectivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preotul din Văşcăuţi, doi ani cu suspendare.
 Vizualizări articol: 1084 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Preotul din Văşcăuţi, doi ani cu suspendare5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ........ trimis de
(26 ian 2011, 11:24:44
"Pentru serviciul solicitat poliţistului de frontieră, preotul i-a promis o şpagă de 4.000 de euro" DAR VAMESU CAT A CERUT? ASTA ESTE INTREBAREA!
FELICITARI INSTANTELOR ROMANESTI, CU ACEST CAZ AU ERADICAT SI STOPAT TRAFICUL DE TGARI PE FRONTIERA VERDE...CE REPEDE S-A REZOLVAT ACEST DOSAR, AM DAT UN ADEVARAT EXEMPLU...60 BAXURI DE TIGARI - BRAVOO. PACAT CA MAI SUNT MILIOANE DE BAXURI CARE TREC PRIN VAMA SI PE LANGA EA SI NU LE VEDE SI GASESTE NIMENI SI DE ASEMENEA MARILE CLANURI PRINSE DE CATIVA ANI, INCA NU AU AJUNS IN INSTANTA....E BINE CA L-AM PRINS PE PREOTEL - AR FI INTERESANT DE VAZUT CE FACEA EL CU BANII DIN CONTRABANDA...AM IMPRESIA CA A RENOVAT BISERICA DE UNDE SLUJEA - ROMANIA TARA TUTUROR POSIBILITATILOR
1.1  RE: ........ trimis de
(26 ian 2011, 15:27:49
Probabil popa Panzariu,mai aprindea si el saracul cate o lumanare(a se citi tigara), dupa slujbele chinuitoare de peste saptamana.Ce sa-i faci,asta este in Romanica noastra draga,te miri ce pedeapsa "grea" a primit sarmanul de el !Pesemne ca nu-i ajungeau banii si la cat de mare este criza, mai completa si el veniturile cu cate 60-80 de baxuri de tigarete filter-plus facand contrabanda."Bravo" completului de judecata,asa da justitie.I-as sugera popei sa faca recurs,poate il scoate vinovat pe procuror sau politistul care l-a prins."Sigur" ca este nevinovat,el este curat,imaculat precum ingerasul coborat din icoanele bisericii in care "slujeste" cu atata evlavie si piosenie.Nu ?
1.2  RE: ........ trimis de
(26 ian 2011, 19:05:40
auzi da cu ceilalti cum ramane? pentru prostime e bine sa mai arunci o bucata de paine pe piata... ex mai sus rezultat.
2.   Nu-i asa ca...? trimis de
(26 ian 2011, 12:06:18
Nu-i asa ca in tara noastra nu este coruptie, nu-i asa ca in judetul nostru nu se mai face niciun fel de contrabanda? De ce?? Cum de ce, pentru ca asemenea pedepse grele descurajeaza pe orice traficant! Ei, poate ca nu pe orice traficant, numai pe cei alesi, iar domnul parinte este unul dintre cei alesi, de asta a fost pedepsit exemplar. Acum la modul serios, ce sa mai faca politistii, sa se zbata sa rezolve cazuri si sa cada tot ei rau? Unuia pe la Siret i s-a dat foc masinii, acestuia din cazul de fata ii rad toti in nas, nu mai bine se fac ca nu vad? Si uite-asa dorim sa intram neaparat in Schengen, caci meritam din plin!
3.   Ptr. CORUPTU trimis de
(26 ian 2011, 12:36:52
Pentru prima parte a comentariului ai dreptate (există fapte de corupţie mult mai mari şi nepedepsite), însă, în ceea ce priveşte (hai să-i zicem ,,meseria") de preot, aceasta este incompatibilă cu cea de traficant de ţigări. Nu trebuia să se implice în aşa ceva.
4.   Preotii trimis de
(26 ian 2011, 13:50:53
pe popa vasile de la vicovu de sus l-ati uitat ca si el saracutu e pe calea d-lui cu contrabanda numai ca el nu face lucrari la biserica el face excursii si de lucrari la biserica ia bani de la prosti
5.   Fara comentarii trimis de
(26 ian 2011, 14:16:20
si mai vor Schengen !!!!!!!
6.   =)) trimis de
(26 ian 2011, 20:56:33
cele mai tari stiri ,cele cu fete bisericesti
poate facea contrabanda ca sa ajute saracii......
romanica si dogma ei.....;))
7.   Ca la noi.... trimis de
(26 ian 2011, 21:00:39
va rog ,lamuriti-ma..........
cei care sunt in puscarie ,ce au facut?????????????????????????
7.1  RE: Ca la noi.... trimis de
(26 ian 2011, 22:10:25
Pai cei care sunt in puscarie sunt acolo ptr simplu fapt ca nu sunt preoti.Daca erau fete bisericesti si incercau sa mituiasca ptr 80 de baxuri de tigari,primeau si ei 2 ani cu suspendare.Ghinionul lor a fost ca nu erau preoti,nu-i asa ? Ca alta explicatie nu prea exista devreme ce acest "derbedeu" in sutana este liber astazi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei