Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 ian 2011 - Anul XVI, nr. 20 (4618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Despărţite de foc

O pisică a supravieţuit miraculos în aceeaşi cameră în care stăpâna ei a murit intoxicată cu fum

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O bătrână în vârstă de 90 de ani, din Bogdăneşti, a murit ieri dimineaţă după ce casa în care locuia singură a ars ca o torţă. Dacă Maria Ciocan nu s-a mai putut salva din flăcări, probabil din cauza fumului care i-a provocat intoxicaţie cu monoxid de carbon, pisica bătrânei a supravieţuit miraculos. Deşi din casă nu a mai rămas mare lucru, pompierii care au intervenit pentru stingerea incendiului au avut surpriza să găsească sub patul pe care femeia era întinsă fără suflare o pisică. Animalul era speriat, dar nu avea probleme deosebite cauzate de foc sau fum.

Bătrâna locuia singură de 20 de ani, de când soţul ei murise. Tot de atunci, o familie din vecini, Costache şi Niculina Nastac, a decis s-o ajute. Zilnic, cei doi soţi treceau pe la Maria Ciocan, îi aduceau de mâncare, îi făceau focul şi o ajutau. La fel s-a întâmplat şi ieri dimineaţă, când Niculina Nastac a trecut pe la casa bătrânei.

„Am venit cum fac de obicei. Am ajutat-o cu ce era nevoie şi apoi am plecat acasă. Când am lăsat-o era pe pat, cu nişte lumânări aprinse lângă ea. Cred că de acolo s-a aprins casa”, a spus Niculina Nastac.

În momentul în care a izbucnit incendiul, în casă nu se aflau decât bătrâna şi pisica.

„Pe mine m-a anunţat un vecin, că iese fum. Am venit cât de repede am putut, dar era foc mare şi nu am putut intra. Doar pompierii au putut potoli flăcările”, a mărturisit şi Costache Nastac.

Pentru pompierii de la ISU Fălticeni acţiunea de stingere a incendiului nu a durat prea mult timp. Din păcate, Maria Ciocan nu a mai putut fi salvată, fiind găsită carbonizată în propria casă.

„Am intervenit cu două autospeciale la o locuinţă din Bogdăneşti care nu era racordată la reţeaua de alimentare cu energie electrică. Sursa cea mai probabilă a incendiului este o lumânare lăsată nesupravegheată”, a precizat maiorul Dan Hladi, de la ISU Fălticeni.

Locuinţa a ars în proporţie de 90%, iar bunurile din interior au fost distruse în totalitate.

 

Un alt incendiu, o altă persoană moartă

Tot ieri, aproximativ la aceeaşi oră cu incendiul de la Bogdăneşti, s-a înregistrat un alt eveniment similar. Casa din Volovăţ a lui Vasile Covalii, de 36 de ani, un bărbat care era despărţit de soţie şi locuia singur după ce mama sa decedase în urmă cu un an de zile, a luat foc. Cu toate eforturile vecinilor şi ale pompierilor din Rădăuţi care s-au deplasat la faţa locului, Vasile Covalii nu a mai putut fi salvat, găsindu-şi sfârşitul intoxicat cu monoxid de carbon. Vecinii spun că bărbatul obişnuia să tragă la măsea şi din acest motiv lăsa totul de izbelişte. Scenariul s-a repetat şi ieri, când o ţigară lăsată neglijent a dus la aprinderea lucrurilor din camera unde Vasile Covalii locuia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O pisică a supravieţuit miraculos în aceeaşi cameră în care stăpâna ei a murit intoxicată cu fum.
 Vizualizări articol: 880 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
O pisică a supravieţuit miraculos în aceeaşi cameră în care stăpâna ei a murit intoxicată cu fum5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PISICA trimis de
(26 ian 2011, 17:07:41
pisica aceea a avut 9 vieti. Acum mai are 8winking

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei