Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 ian 2011 - Anul XVI, nr. 20 (4618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avem film

Cinematograful 3D Rădăuţi, deschis oficial, cu 17 proiecţii pe săptămână

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cinematograful 3D din Rădăuţi s-a deschis oficial acum câteva zile, conform programului de funcţionare publicul având la dispoziţie 17 proiecţii în fiecare săptămână. În sala cu 40 de locuri din incinta Casei de Cultură Rădăuţi primele filme au început să fie rulate odată cu debutul lunii ianuarie, efectuându-se probe pentru reglarea mijloacelor tehnice. Ulterior au venit şi autorizaţiile şi licenţele, astfel că cinematograful a fost deschis oficial.

 

Interesul deosebit al publicului din judeţ faţă de un cinematograf s-a văzut imediat. În primele zile, deşi nu a existat promovare, la filmele difuzate sala a fost mai mereu plină. 

„Am avut mulţi spectatori din Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului sau Suceava. Cei mai mulţi au aflat despre cinematograf de pe Facebook, s-au anunţat unul pe altul. Acum am început să ne promovăm prin afişe şi în curând vom aduce informaţii despre program şi filme pe site-ul nostru”, ne-a declarat Ovidiu Foca, directorul Casei de Cultură Rădăuţi, arătând că informaţiile vor fi disponibile pe pagina www.culturaradauti.ro.

 

Grupurile pot viziona filme în regim exclusivist

Conform programului de funcţionare, de luni până vineri sunt programate două proiecţii, de la 17.00 şi de la 19.00, sâmbăta sunt patru, de la 11.00, 13.00, 17.00 şi 19.00, iar duminică trei, de la 15.00, 17.00 şi 19.00.

Pentru filmele în format 3D un bilet costă 15 lei, în timp ce la filmele clasice preţul de intrare este de şase lei.

Ovidiu Foca a mai precizat că Registrul Naţional al Cinematografelor a emis deja avizele necesare funcţionării şi în câteva zile urmează să stabilească şi gradul de clasificare a sălii.

Singurul aspect la care mai trebuie aduse îmbunătăţiri este cel legat de filmele ce rulează la cinematograf, după cum spun oficialii cinematografului producţiile în format 3D fiind destul de puţine şi greu de procurat. Deocamdată sunt disponibile doar câteva filme (printre care Rezident Evil, Robin Hood, Alice în Ţara Minunilor), însă în câteva zile vor putea fi vizionate mai multe producţii deja comandate.

Pentru informaţii legate de producţiile ce vor rula în următoarea perioadă, doritorii sunt rugaţi să sune la numerele de telefon 0230.561735 sau 0745.868930.

Pentru grupuri formate din minimum zece persoane se pot face programări speciale, la acelaşi tarif, filmele urmând a rula în regim exclusivist, în ziua şi la ora aleasă de membrii grupului.  

 

Investiţie de 15.000 de euro 

Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, iniţiatorul proiectului, ne-a declarat că această investiţie a fost realizată exclusiv din fondurile proprii ale municipalităţii, costurile depăşind cu puţin 15.000 de euro.

„Ne bucurăm că am reuşit să deschidem acest cinematograf într-un timp record, investiţia fiind foarte importantă, mai ales că este singura de acest gen din judeţul Suceava”, a spus edilul.

El a arătat că în jur de 12.000 de euro au fost investiţi în aparatura necesară unei proiecţii 3D, în timp ce peste 3.000 de euro au fost folosiţi pentru amenajarea sălii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinematograful 3D Rădăuţi, deschis oficial, cu 17 proiecţii pe săptămână.
 Vizualizări articol: 1144 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Cinematograful 3D Rădăuţi, deschis oficial, cu 17 proiecţii pe săptămână5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari! trimis de
(26 ian 2011, 11:26:49
Olarean este unul dintre oameni politici din judet pe care nu-i suport de nic un fel insa de aceasta data ma simt nevoit sa-lfelicit pt acest CINEMATOGRAF 3D mai ales ca e singurul in judet si intr-un oras mic.Fanfaroni de la Suceava, Gura Humorului , Dorna se tot lauda ca fac, ca vor fi 2-3 in Suceava insa doar vorbe si atat ...Felicitariinca o data si poate il mutati intr-o sala mai mare cu maimulte locuri!
2.   4d trimis de
(26 ian 2011, 12:09:21
Vreau sa vad un film 3d dar nu am bani....
3.   :) trimis de
(26 ian 2011, 12:51:14
Un singur lucru pot spune....Felicitari domnule primar....!
4.   Felicitari! trimis de
(26 ian 2011, 13:58:48
Felicitari primarului si directorului Casei de cultura! Au avut o idee buna, au pus-o in practica, au muncit pentru ea si pentru noi, publicul, ca sa avem cu ce sa ne mai umplem timpul liber! Felicitari amandorura!
5.   ............... trimis de
(26 ian 2011, 20:53:19
trebuie sa conduc 30 de km ptr un film 3D?

se simte careva in sv? nu? ce surpriza.....

:P
6.   Olarean... trimis de
(26 ian 2011, 21:08:52
..............felicitari......
7.   Pt. LILIDINBJ trimis de
(26 ian 2011, 23:21:07
esti norocos...eu am condus pana la Iasi ca sa vad un film 3D .....asa ca nu te plange....:) este un pic mai costisitor dar nah nu mergem in fiecare zi......asteptam cel de la MALL..poate misca ceva....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei