Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 ian 2011 - Anul XVI, nr. 20 (4618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verdict judecători

Cinci ani de închisoare, pentru minorul care a omorât un bătrân, la Moara

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Adolescentul în vârstă de 15 ani trimis în judecată în urmă cu câteva luni, după ce l-a lovit cu un par în cap pe un bătrân din satul Frumoasa, comuna Moara, bătrân care a murit în „Reanimarea” Spitalului Judeţean, după câteva săptămâni de agonie, a fost condamnat recent la cinci ani de închisoare.

Sergiu Claudiu Polocoşeriu, din comuna Şcheia, a fost găsit vinovat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, însă decizia magistraţilor Tribunalului Suceava nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Polocoşeriu este acuzat că, în după-amiaza zilei de 13 aprilie 2010, pe fondul unui conflict spontan, pe raza satului Frumoasa, l-a lovit cu un par în cap pe Mircea Bolohan, în vârstă de 65 de ani, localnic. Bătrânul venea de la Gura Humorului, unde vânduse baloţi de paie şi mai avea câteva sute de metri până acasă, când s-a petrecut agresiunea.

Sexagenarul a reuşit să ajungă la domiciliu, însă nu mai putea vorbi şi îi arăta soţiei prin semne şi sunete că îl doare foarte tare capul, că ar fi fost victima unei agresiuni.

Dus la spital de o ambulanţă chemată de fiica sa, Mircea Bolohan a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral grav şi hematom intracerebral, iar la scurt timp a intrat în comă de grad IV, fiind supus de urgenţă unei intervenţii chirurgicale. Aproximativ două săptămâni mai târziu, Mircea Bolohan a decedat în Spitalul Judeţean Suceava.

Anchetatorii au stabilit în urma investigaţiilor că bătrânul a fost lovit cu un par în cap de adolescent, în urma unui conflict spontan izbucnit dintr-un motiv cât se poate de stupid.

Calul de la căruţa în care se afla minorul mânca dintr-un sac cu paie aflat în faetonul bătrânului, iar acesta din urmă ar fi lovit cabalina cu biciul.

Din acest motiv, susţin anchetatorii, Sergiu Claudiu Polocoşeriu l-a lovit pe bătrân cu un par în cap.

 

15 ani de închisoare la prima crimă, 20 de ani la a doua

Tot în cursul săptămânii trecute, judecătorii Tribunalului Suceava au dat verdictul şi în cazul unei alte crime, petrecute în cursul anului trecut pe raza comunei Bosanci.

Vasile Mihai Asoltanei (34 de ani), din comuna botoşăneană Tudora, lucra la o stână din zonă din Bosanci şi, de mai multă vreme, avea un conflict cu argatul de la o altă stână, un individ tot din Botoşani, scandalul plecând de la locul de păşunat.

Pe data de 8 mai 2010, în jurul orei 17:00, Asoltanei s-a întâlnit cu respectivul argat, Mihai Daniliuc (33 de ani), din comuna Vorona, cei doi luându-se din nou la ceartă.

La un moment dat, Asoltanei a scos un cuţit cu lama de aproape 20 de centimetri şi l-a înjunghiat de trei ori pe Daniliuc.

Victima a mai apucat să meargă până în curtea unei case din apropiere, a cerut ajutor, însă a murit după câteva minute, într-o baltă de sânge.

Vasile Mihai Asoltanei nu a fugit şi i-a aşteptat pe poliţişti aproape de locul faptei, recunoscând şi mărturisind totul.

Autorul nu era la prima crimă comisă. A mai făcut 15 ani de puşcărie, pentru o altă crimă, având un rest de pedeapsă de executat de 1.764 de zile.

Asoltanei a fost trimis în judecată pentru omor deosebit de grav şi, pentru fapta de la Bosanci, de anul trecut, a aflat zilele trecute verdictul judecătorilor: 20 de ani după gratii.

Şi în acest caz, sentinţa poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Suceava.

 

Trei ani după gratii pentru o tentativă de omor, de la o cafea

Magistraţii Tribunalului  Suceava au dat sentinţa şi în dosarul tentativei de omor de la Ulma din iunie 2010, când o femeie în vârstă de 33 de ani, Viorica Ihnatiuc, şi-a înjunghiat de două ori un amic, în urma unei altercaţii plecate de la o cafea.

Viorica Ihnatiuc, mamă a trei copii minori, a primit trei ani de închisoare, putând însă să facă recurs la Curtea de Apel Suceava.

Potrivit rechizitoriului, inculpata îşi ajuta o vecină la treburile gospodăreşti, primind la schimb lapte pentru copiii săi.

Tânăra în vârstă de 33 de ani obişnuia să meargă în fiecare dimineaţă într-o anexă a vecinei sale, un fel de bucătărie de vară, în care îşi făcea cafeaua.

Aşa s-a întâmplat şi în dimineaţa zilei de 4 iunie 2010, când s-a întâlnit în anexa respectivă cu o cunoştinţă de-a sa, Dimitrie Odinschi, în vârstă de 53 de ani.

Cei doi erau în relaţii de prietenie şi chiar cu o seară înainte au consumat împreună băuturi alcoolice şi s-au uitat la televizor, în locuinţa Vioricăi Ihnatiuc.

În dimineaţa cu pricina, în timp ce femeia fierbea apa pentru cafea, în bucătăria de vară a intrat Dimitrie Odinschi, care obişnuia şi el să-şi facă cafea în acel loc.

Între cei doi a izbucnit o discuţie în contradictoriu, bărbatul acuzând-o pe Viorica Ihnatiuc că i-a furat din cafeaua lui.

Enervat de răspunsul femeii, care l-a făcut „mortăciune”, Dimitrie Odinschi a împins-o, iar în acel moment Viorica Ihnatiuc, explică anchetatorii, a pus mâna pe un cuţit şi l-a înjunghiat de două ori, în abdomen şi în zona toracelui.

Bărbatul a reuşit să iasă din anexa respectivă şi să mai meargă aproximativ 100 de metri, după care s-a prăbuşit pe iarbă, în curtea unui vecin.

Medicii au stabilit că viaţa victimei a fost pusă în pericol, fiind nevoie de intervenţie chirurgicală pentru a putea fi salvat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci ani de închisoare, pentru minorul care a omorât un bătrân, la Moara.
 Vizualizări articol: 983 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cinci ani de închisoare, pentru minorul care a omorât un bătrân, la Moara0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei