Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 ian 2011 - Anul XVI, nr. 13 (4611)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fără cătuşe

„Plasatorul” drogurilor de la Frasin a părăsit arestul Poliţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Individul care la sfârşitul anului trecut s-a oferit să plaseze cele 1.718 grame de canabis pe piaţa locală a fost pus în libertate, în cursul zilei de ieri, de judecătorii Curţii de Apel Suceava. Aceştia au acceptat cererea de punere în libertate sub control judiciar a lui Alexandru Lucian Flutur, de 22 de ani, din Frasin, astfel încât procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava au avut surpriza să constate că solicitarea privind prelungirea mandatului de arestare nu a mai avut obiect.

„Este o decizie care vine în sprijinul motivelor invocate de noi, şi anume că cercetarea poate continua şi cu inculpatul în stare de libertate, fireşte cu toate obligaţiile care derivă de aici”, a declarat Ionel Andrişan, avocatul lui Flutur.

Alte trei persoane aflate în arest preventiv în acelaşi dosar penal, începând cu luna decembrie a anului trecut, respectiv Bogdan Emanoil Răscol, zis „Manu”, de 21 de ani, din Suceava, Marius Lucaciuc, de 20 de ani, din Stroieşti, şi Ionuţ Dumitru Macovei, zis „Cuchi”, de 20 de ani, din Frasin, se află în continuare în spatele gratiilor.

Totuşi, pare o chestiune de zile până când şi aceştia vor părăsi arestul, după ce Tribunalul Suceava a decis ieri înlocuirea măsurii de arestare preventivă cu obligarea de a nu părăsi localităţile de domiciliu. Soluţia nu este finală şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Suceava.

 

Încercau să câştige 6.500 de euro pentru 1,5 kg de canabis

Cei patru, împreună cu alţi prieteni, Flavius Răscol, Daniel Răscol, Constantin Viorel Lucaciuc şi Adrian Lucian Lucaciuc, au pus la punct un plan pentru a vinde 1.718 grame de canabis, marfă adusă ilegal din Italia de Marius Lucaciuc. Pentru a se asigura că nu vor cădea în plasa poliţiştilor sau a altor grupări rivale, tinerii şi-au luat toate măsurile de precauţie, au stabilit întâlniri în anumite locuri, au filat persoanele care au apărut în zonă, precum şi maşinile care păreau suspecte.

Tranzacţia, în urma căreia posesorii drogurilor trebuiau să obţină 6.500 de euro pentru un kilogram şi jumătate de canabis, a fost stabilită pentru ziua de 22 decembrie, la pensiunea „Voichiţa”, din Frasin.

Cu toate măsurile lor de prevenţie, vânzătorii au constatat că cei care urmau să-i umple de bani erau poliţişti sub acoperire. Aşa se face că, în loc de bani, o parte dintre membrii grupării s-au „îmbogăţit” cu câte un mandat de arestare.

Interesant este că drogurile au ajuns în România în octombrie 2010, cantitatea totală fiind estimată la 3 kg, iar până în decembrie 2010 aproape jumătate din cantitatea de canabis s-a volatilizat, fiind fumată de Lucaciuc şi amicii săi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Plasatorul” drogurilor de la Frasin a părăsit arestul Poliţiei.
 Vizualizări articol: 903 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Plasatorul” drogurilor de la Frasin a părăsit arestul Poliţiei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei