Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 ian 2011 - Anul XVI, nr. 13 (4611)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acreditare

Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret”, centru de testare ECDL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În luna decembrie a anului 2010, Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” a fost acreditat ca Centru de Testare ECDL, intrând astfel în reţeaua liceelor din ţară în care funcţionează centre de testare acreditate şi care pot organiza sesiuni de examinare în vederea obţinerii Permisului European de Conducere a Calculatorului (ECDL) şi activităţi conexe acestora.

ECDL reprezintă cel mai important şi mai răspândit standard de certificare pentru un utilizator de computer la nivel internaţional, fiind recunoscut în statele Uniunii Europene, dar şi în multe alte ţări. Se adresează tuturor celor care doresc o certificare pentru abilităţi de bază în utilizarea computerului şi oferă deţinătorului şanse sporite în faţa unui potenţial angajator pentru a obţine un loc de muncă bun. Practic, Permisul European de Conducere a Calculatorului atestă că posesorul are o calificare recunoscută, relevantă şi garantată în utilizarea calculatorului. „Pentru elevi, Permisul European de Conducere a Calculatorului oferă şi posibilitatea de echivalare a unei probe obligatorii din examenul de bacalaureat, respectiv proba de competenţe digitale. Deţinătorul unui permis ECDL nu va mai susţine examenul de competenţe digitale şi va avea menţionat pe diploma de bacalaureat nivelul de competenţă digitală, după cum urmează:  <utilizator de nivel mediu>,  pentru certificatul ECDL Start, sau <utilizator experimentat>, pentru certificatul ECDL Complet”, a declarat Virginel Iordache, directorul Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret” din Suceava.

 

Înscrierea în program se realizează prin achiziţionarea de la un Centru de Testare Acreditat a unui card de aptitudini ECDL

În ceea ce priveşte cadrele didactice, toţi dascălii care deţin sau care vor deţine certificatul ECDL vor putea beneficia de credite profesionale transferabile. Pentru deţinerea certificatului ECDL Complet – 25 credite profesionale transferabile, iar pentru deţinerea certificatului ECDL Start – 20 credite profesionale transferabile.

Înscrierea în programul ECDL se realizează prin achiziţionarea de la un Centru de Testare Acreditat a unui card de aptitudini ECDL, card care va funcţiona ca o foaie matricolă, în care se trec rezultatele examenelor. Certificarea ECDL Complet presupune promovarea a şapte examene din şapte module diferite (Concepte de bază ale tehnologiei informaţiei, Utilizarea computerului şi organizarea fişierelor, Procesare de text, Calcul tabelar, Baze de date, Prezentări, Informaţie şi Comunicare), iar certificarea Start, promovarea a patru examene (Utilizarea computerului şi organizarea fişierelor, Procesare de text, Informaţie şi comunicare şi un al patrulea modul la alegerea candidatului dintre celelalte module disponibile).

Un examen constă într-un set de 36 de întrebări, pentru care se acordă un timp limită de 45 de minute. Testarea se realizează online, iar pentru a promova examenul trebuie acumulate minim 75% puncte.

Un card de aptitudini este valabil timp de 3 ani, începând de la data susţinerii primului examen. Ordinea de susţinere a examenelor şi numărul de examene susţinute într-o sesiune de examinare rămân la latitudinea candidatului.

După promovarea tuturor examenelor (în funcţie de categoria pentru care candidatul s-a înscris) cursantului i se eliberează Permisul European de Conducere a Calculatorului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret”, centru de testare ECDL.
 Vizualizări articol: 1294 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret”, centru de testare ECDL1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hahahahahahah trimis de
(18 ian 2011, 13:54:08
Foamea sau criza l-a impins pe iordache? Trebuia sa apara macar un centru de exam in care sa se implice personal, ca deh....e nashpa cu criza asta.
1.1  RE: Hahahahahahah trimis de
(18 ian 2011, 14:42:04
Sunt un absolvent al acestui liceu si imi vine sa rad cand vad chestia cu permis de conducere al PC ului. Lucrez in domeniul IT in Iasi, unde ghice ce, nici nu mi-a fost ceruta diploma de inginer singurul lucru de care sunt interesati este daca stiu sa imi fac treaba sau nu( asta nu inseamna ca nu am terminat facultate sau ca nu este necesara, din contra). Sa fim seriosi ce anume atesta aceasta diploma ca stii sa folosesti Officeul ? nu cred ca se trece de acest punct.. E o chestie foarte OK daca este gratuit sau daca ar costa 100 de ron de exemplu dar daca este vreo 500-600 de ron va sfatuiesc sa va vedeti de treaba.
1.2  RE: Hahahahahahah trimis de
(18 ian 2011, 14:43:09
Alta vrajeala de facut bani pentru smecheri. Vreau sa vad eu o domna trecuta de 40 de ani care a absolvit liceul alimentar in 1900 toamna cu sustine ea un test "online" la capitolul Baze de date. Singurul loc de munca unde ma gandesc ca ar fi posibil sa fie luata in seama o asemenea diploma/ fituica ar putea fi la stat, deci tot pentru secretare plictisite care apoi ar plange pe la TV ca ele au " scoala de calculatoare". Hai ca m-am distrat
2.   ... trimis de
(18 ian 2011, 14:39:50
?
3.   Virginel trimis de
(18 ian 2011, 15:16:08
Cand am facut eu liceul nea Virginel era un simplu profesor ,cum a ajuns baiatul asta cu fata de alcool prin ziare?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei