Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 ian 2011 - Anul XVI, nr. 8 (4606)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Deficit

Sute de copii, pe lista de aşteptare pentru un loc la creşă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de părinţi din judeţul Suceava care au copii cu vârsta de la 1 la 3 ani sunt pe listele de aşteptare pentru a prinde un loc la creşă.

Dacă înainte de Revoluţia din 1989 în judeţul Suceava funcţionau cinci instituţii cu regim de creşă, la ora actuală, în judeţ au mai rămas doar două creşe, una în municipiul Suceava, iar cealaltă în Vatra Dornei, iar locurile puse la dispoziţie sunt insuficiente, comparativ cu numărul mare de cereri

Creşa nr. 1 din municipiul Suceava, aflată pe Aleea Nucului, pune la dispoziţie un număr de numai 104 locuri pentru copii cu vârsta cuprinsă între 1 şi 3 ani, iar lista de aşteptare pentru înscrierea copiilor la această instituţie cuprinde sute de cereri.

Directorului creşei din Suceava, Daniela Cîmpan, care este şi preşedinte al Uniunii Creşelor din România, este de părere că „persoanele angajate pe post de bonă sau baby-sitter nu pot înlocui creşterea de la o creşă, deoarece acele persoane nu au o pregătire profesională adecvată, în cele mai bune cazuri acestea urmând cursuri de pregătire de circa şase luni, fără a susţine un examen psihologic final”.

 

130 de lei pe lună, tariful la creşă

Creşele dispun şi de asistenţi de pediatrie, ocrotire şi îngrijire, care au urmat cursuri postliceale timp de trei ani şi au făcut practică profesională în diverse unităţi de profil. Practic, nu se poate face o comparaţie între îngrijirea unui copil de o bonă şi îngrijirea de care acesta poate beneficia într-o creşă, unde se urmăresc socializarea, comunicarea, dezvoltarea spiritului de lider şi de echipă, personalitatea.

Tariful pe care părinţii trebuie să-l achite pentru un copil la creşă este de 6 lei pe zi, lunar ajungându-se la aproximativ 130 de lei. Din aceşti bani, micuţii primesc zilnic trei mese principale şi două gustări. Pentru fiecare copil este întocmită o foaie de alimentaţie care urmăreşte consumul de calorii, valorile de glucide, lipide, valoarea calorică a meniului, diversificarea alimentaţiei, pe grupe de vârstă.

În judeţ mai există o creşă, la Vatra Dornei, şi aceasta cu locuri insuficiente pentru a face faţă numărului mare de persoane interesate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de copii, pe lista de aşteptare pentru un loc la creşă.
 Vizualizări articol: 1669 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sute de copii, pe lista de aşteptare pentru un loc la creşă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa vedeti ce va fi trimis de
(12 ian 2011, 19:58:07
daca acum cand mamele mai au inca 2 ani la dispozitie sa stea acasa si pt anul ramas sunt deja sute de cereri va dati seama ce se va intampla cand mamele care vor opta pt 1 an vor dori sa-si dea pruncutii la cresa...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei