Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 ian 2011 - Anul XVI, nr. 8 (4606)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Repartiţie

Asistenţa socială, drumurile şi aeroportul înghit mai mult de jumătate din bugetul CJ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul de buget al judeţului Suceava a fost publicat pe site-ul Consiliului Judeţean şi supus dezbaterii publice. Pentru anul în curs, proiectul prognozează venituri de 589,233 milioane lei şi cheltuieli de 611,060 milioane lei, deficitul de 21,827 milioane lei fiind acoperit din excedentul înregistrat la sfârşitul anului 2010.

Cele mai mari cheltuieli, 197,593 milioane lei, sunt prevăzute a se efectua în domeniul transporturilor, adică la drumuri şi poduri, aeroport şi pentru cota de participare la proiectele cu finanţare externă în acest segment. Al doilea domeniu mare consumator de fonduri este cel al asigurărilor şi asistenţei sociale, care are prevăzută suma de 134,940 milioane lei, din care 130 de milioane lei pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, 4,79 de milioane lei pentru acoperirea proiectelor cu finanţare nerambursabilă şi 150.000 de lei pentru asociaţii şi fundaţii. Suma este mai mare decât cea alocată cheltuielilor curente şi de capital, proiectelor şi ratelor la împrumuturile Consiliului Judeţean, serviciilor publice ale CJ, învăţământului, sănătăţii şi culturii, la un loc. 

 

Peste 336 milioane lei pentru cofinanţarea proiectelor europene

CJ finanţează şi în acest an serviciul public Salvamont, cu 210.000 lei, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă cu 270.000 lei, serviciul de ambulanţă cu 300.000 de lei, activităţile sportive cu 500.000 lei. De la bugetul judeţului se mai alocă 4,87 milioane lei pentru finanţarea personalului neclerical şi 1,5 milioane lei pentru susţinerea culturii şi cultelor. Pentru susţinerea cheltuielilor pentru programe finanţate din FEN postaderare, pentru sistemul sanitar, camerele agricole şi drepturile acordate persoanelor cu handicap, administraţia judeţeană primeşte subvenţii de la bugetul de stat în sumă de 176,961 milioane lei, iar alte 218,981 milioane de lei a primit de la Uniunea Europeană din FEDR, în contul plăţilor efectuate. Pentru proiectele cu finanţare europeană, Consiliul Judeţean trebuie să cheltuiască în acest an 336,962 milioane lei. Valoarea totală a acestor proiecte la care administraţia judeţeană trebuie să asigure această cofinanţare este de 1,437 miliarde lei.

Proiectul de buget va fi supus dezbaterii şi aprobării plenului Consiliului Judeţean în şedinţa ordinară de la sfârşitul lunii ianuarie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asistenţa socială, drumurile şi aeroportul înghit mai mult de jumătate din bugetul CJ.
 Vizualizări articol: 1117 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Asistenţa socială, drumurile şi aeroportul înghit mai mult de jumătate din bugetul CJ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei