Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 ian 2011 - Anul XVI, nr. 6 (4604)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Înscrieri

Părinţii au început „goana” după un loc în clasa I

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Chiar dacă până la începerea noului an şcolar mai sunt luni bune, în şcolile sucevene s-a dat deja startul înscrierilor pentru clasa întâi încă din luna decembrie a anului trecut. De teamă să nu rămână pe dinafară, părinţii au preferat să rezolve această problemă din timp şi să-şi înscrie copilul în clasa întâi cu opt luni înainte de începerea noului an şcolar.

Conducerile şcolilor susţin că fiecare elev va avea loc în clasa întâi şi că nimeni nu va fi refuzat de la înscriere, dar, cu toate acestea, părinţii au ales să-şi dea copilul din timp la şcoală, având în vedere că mulţi dintre aceştia au preferinţe pentru un anume cadru didactic.

Directorii unităţilor de învăţământ au mai spus că prioritate la înscrierea în clasa întâi o au elevii cu locuinţa în apropierea şcolii, dar, în limita locurilor disponibile, sunt primiţi şi elevii care au domiciliul în afara circumscripţiei şcolare. Este interzisă condiţionarea înscrierii în clasa I prin susţinerea unor teste precum şi perceperea unor taxe sau sponsorizări din partea părinţilor.

În multe dintre unităţile de învăţământ din Suceava, înscrierile au început şi deja, s-au ocupat locurile pentru formarea unei clase sau chiar mai mult. Cele mai solicitate sunt şcolile mari, cu ştaif, din judeţ, unde anual, înscrierile în clasa întâi debutează cu aproape un an înainte.

La Şcoala Generală Nr. 9 „Ion Creangă” din municipiul Suceava, înscrierile au început, iar directorul instituţiei de învăţământ, Constantin Mărgineanu, a declarat că „pentru anul şcolar viitor avem prins în planul de şcolarizare formarea a patru, cel mult cinci clase întâi”.

Potrivit directorului Mărgineanu, „o clasă deja s-a format, în patru zile de înscrieri avem deja elevi suficienţi pentru una dintre clasele I”.

Potrivit legii, pentru a putea funcţiona, o clasă întâi trebuie să aibă minim 15 elevi şi maxim 25 de elevi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Părinţii au început „goana” după un loc în clasa I.
 Vizualizări articol: 1387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Părinţii au început „goana” după un loc în clasa I5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei