Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 ian 2011 - Anul XVI, nr. 6 (4604)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezavantaj

Abonamentele la preţ redus pentru elevi şi studenţi, eliberate abia din februarie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Mii de elevi şi studenţi din municipiul Suceava sunt puşi în situaţia a de a plăti zilnic minim patru lei pentru a merge la ore sau de a-şi cumpăra abonamente la preţ întreg, de 50 de lei, pentru că nu există încă baza legală să le fie acordate abonamentele la preţ redus.

Anul trecut, în baza unei decizii a Consiliului Local Suceava, elevilor şi studenţilor le-au fost eliberate abonamente speciale, la un preţ de numai 15 lei, valabile pe toate liniile, prin subvenţionarea diferenţei de preţ de la bugetul local şi de către TPL.

Conform deciziei de CL, ultima zi în care au mai fost eliberate astfel de abonamente a fost 15 decembrie 2010, astfel încât cei care au cumpărat un abonament valabil de la acea dată pot circula cu el cel târziu până pe 14 ianuarie 2011. Numărul celor care au avut norocul sau inspiraţia să cumpere atunci abonament este destul de mic, încât cea mai mare parte a elevilor şi studenţilor nu beneficiază în prezent de facilităţi la transportul în comun.

Directorul TPL, Darie Romaniuc, spune că abonamentele speciale pentru elevi şi studenţi sunt pregătite, dar nu pot fi scoase la vânzare la ghişeele din oraş până când nu este aprobat bugetul local pe 2011, care să prevadă expres subvenţii pentru această categorie de călători.

“Abonamentele lor sunt tipărite încă din data de 3 ianuarie, dar fără să se aprobe subvenţionarea transportului în comun pentru elevi şi studenţi nu le putem acorda. Anul trecut am avut cam 3600 de abonamente vândute lunar elevilor şi studenţilor, iar numărul celor interesaţi ar putea fi chiar mai mare anul acesta”, a declarat Romaniuc.

Bugetul local al municipiului Suceava va fi supus aprobării Consiliului Local în data de 20 ianuarie, dar subvenţiile la transportul în comun vor putea fi acordate doar după ce Hotărârea de Consiliu Local intră în vigoare, având aviz de legalitate din partea Prefecturii Suceava. Acest lucru ar putea aproximativ o săptămână de la data întrunirii Consiliului Local, ceea ce ar însemna că abonamentele vor putea fi eliberate în ultima parte a lunii ianuarie sau, mai sigur, din februarie.

O altă problemă la acordarea acestor abonamente speciale poate apărea ca urmare a faptului că, de pe 29 ianuarie, elevii intră în vacanţă, timp de o săptămână.

Conform deciziei anterioare a Consiliului local, abonamentele cu preţ redus nu se acordă pe perioada vacanţelor şcolare, încât consilierii locali ar putea decide ca aceste abonamente, la preţ de 15 lei, să fie scoase la vânzare abia din data de 7 februarie, când începe un nou semestru al anului şcolar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Abonamentele la preţ redus pentru elevi şi studenţi, eliberate abia din februarie.
 Vizualizări articol: 2112 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Abonamentele la preţ redus pentru elevi şi studenţi, eliberate abia din februarie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa si? trimis de
(10 ian 2011, 12:08:39
Bai nea Directore ...un nou semestru incepe in februarie, pe 7, dar stundetii sunt in presesiune si sesiune. Prostule. Si uite asa ai mai castigat niste bani de la amaratii de elevi si studenti. Pentru ca indiferent de pret, ei trebuie sa ajunga la scoala si universitate, mai ales pe frigul asta. Iar celor din burdujeni le este interzis o alta varianta. Nimeni nu tine cu nimeni. Si nu inteleg cum de primaria nu poate interveni in calcularea pretului unui bilet. Primaria a platit pentru aceste autobuze din banii prostilor, pardon, banii sucevenilor. Autobuzele sunt ale primariei si pretul il calculeaza un "alt director". ☭  mea. SA TRAITI BINE, FRAIERILOR !
2.   Repet Axioma: trimis de
(10 ian 2011, 14:06:53
TOTI care lucreaza la TPL (de la Darie asta pana ultima femeie de serviciu) sunt niste cretini. Reproduc o discutie din autobuz, dintre un sofer si taxatoarea de bilete:
Tax: - Da tu nu-i ierti pe astia nu?
Sofer: - Dacuum, cum i-am auzit am oprit autobuzu, m-am dat jos si l-am articulat. Eu nu stau la discutii, is mai nebun asa...Mai sunt si astia care au impresia ca daca platesc bilet, tu esti sclavu lor. EI NU REALIZEAZA CA VIATA LOR E-N MAINILE MELE!! CA NUMA ODATA DACA TRAG DE VOLAN INTR-UN STALP SI SA-L MAI VAD CUM COMENTEAZA."
Personal, nici nu stiu daca mai am curajul sa merg cu autobuzul..
3.   :D trimis de
(10 ian 2011, 22:14:45
Tare stirea. Aceasta decizie va incuraja mersul pe jos. Eu merg des de la Orizont pana la Policlinica pe jos, iar recordul meu e de 46 de minute pe jos.
4.   MOE pdl ! MOE tpl ! trimis de
(10 ian 2011, 23:25:30
pai cum sa mai scoata tpl-ul niste bani? nu le dam abonamente, iar prostimea cumpara bilete la 2lei! INCA O DOVADA, CA PE taranul de la prelipca, "primarul" lungu, IL DOARE UNDEVA DE SUCEAVA / SUCEVENI! multa MOE pentru pdl, si d-acu` s-o sugeti voi binewinking!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei