Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 ian 2011 - Anul XVI, nr. 6 (4604)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poliţist săltat de procurori

Cantitate imensă de ţigări de contrabandă, dispărută din custodia Poliţiei Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

 

Un agent de poliţie din Gura Humorului a fost săltat ieri după-amiază de procurori, audiat şi apoi trimis după gratii. Acuzaţiile împotriva sa sunt extrem de grave: din Camera de Corpuri Delicte a Poliţiei, de care răspundea direct, au dispărut peste 80.000 de pachete de ţigări de contrabandă. Dacă mai adăugăm şi faptul că anul trecut agentul a fost trimis în judecată pentru două înşelăciuni comise în 2009, iar în 2008 a mai avut o plângere, tot pentru înşelăciune, avem o imagine completă a unui caz fără precedent.

 

Agentul de poliţie Dumitru Drelciuc are 38 de ani şi este încadrat la Poliţia oraşului Gura Humorului. De ceva timp acesta era gestionarul Camerei de Corpuri Delicte a Poliţiei la care lucra. La mijlocul săptămânii trecute, pe baza unor informaţii ajunse la conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, ofiţerii de la Biroul de Control Intern au primit misiunea de a verifica în amănunt gestiunea Camerei de Corpuri Delicte a Poliţiei Gura Humorului. 

 

A „topit” ţigările confiscate de la contrabandişti

 

Colegii de la Control Intern ai lui Drelciuc au constatat o lipsă de 81.161 de pachete de ţigări, ţigări confiscate de lucrătorii Poliţiei oraşului Gura Humorului, în special în cadrul acţiunilor de control în trafic privind combaterea contrabandei dinspre Ucraina. Respectivele ţigări, au stabilit ofiţerii specializaţi, erau scăzute în mod fictiv de către gestionarul camerei de corpuri delicte (agentul Drelciuc) figurând ca predate către o firmă abilitată în preluarea şi distrugerea acestor ţigări. În realitate, însă, această predare nu s-a făcut niciodată, ţigările fiind „topite” de agent.

Despre cum şi unde au ajuns acestea, anchetatorii nu au oferit încă detalii, cercetările fiind abia într-o fază incipientă.

Pe baza acestor evidenţe incontestabile, conducerea IPJ Suceava a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava. Procurorii au dispus începerea urmării penale împotriva suspectului, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare, fals intelectual şi uz de fals, ieri poliţistul fiind reţinut pentru 24 de ore, pentru ca astăzi să fie prezentat instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

 

Poliţistul falsificator de chitanţe

 

Cazul agentului reţinut ieri e cel puţin frapant, în condiţiile în care totul s-a întâmplat deşi acelaşi individ este trimis în judecată, de aceiaşi procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

În noiembrie 2010, agentul Drelciuc, la acea vreme agent la compartimentul Evidenţă operativă din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului, a fost dat pe mâna judecătorilor pentru înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, toate infracţiuni săvârşite în formă continuată. 

Conform rechizitoriului, în perioada iunie-iulie 2009, Drelciuc a fost împuternicit de un localnic plecat la muncă în Anglia să înmatriculeze două maşini, un BMW şi un Nissan, primind de la proprietarii acestora, care se aflau în străinătate, sumele de 3.000 de euro, respectiv 5.000 de lei, pentru a plăti taxele de poluare.

Poliţistul, în schimb, susţin anchetatorii, a falsificat două chitanţe, conform cărora proprietarii maşinilor au achitat sumele de 28.477 de lei, respectiv 10.151 de lei, reprezentând taxe de poluare.

Cu chitanţele respective, se arată în comunicatul procurorilor, agentul Drelciuc s-a dus în luna iulie 2009 la Serviciul de Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, în vederea înmatriculării frauduloase a celor două autoturisme.

Angajaţii de la “Înmatriculari” au observat însă că cele două chitanţe sunt în neregulă, fiind sesizat Parchetul şi apoi, pas cu pas, probându-se activitatea infracţională a omului legii.

 

Episodul cu permisul de conducere, din 2008   

Acelaşi poliţist a mai fost cercetat penal şi în cursul anului 2008, atunci când o femeie din comuna Mănăstirea Humorului l-a acuzat că a înşelat-o cu 1100 de euro. Cazul a fost mediatizat intens la vremea respectivă, victima povestind cum agentul de poliţie i-a cerut banii după ce i-a spus că poate interveni ca fiul ei să obţină permis de conducere. Când a văzut că „influenţa” agentului nu există, femeia l-a reclamat pe acesta, cerându-şi banii înapoi.

Şeful Poliţiei Gura Humorului, în concediu medical, locţiitorul de negăsit 

Având în vedere acest şir de evenimente, logic, se nasc o serie de întrebări. În ce sens s-a aplicat suspendarea acestuia din activitate după trimiterea în judecată, aşa cum cere legea, şi cum de a putut acesta să facă inginerii atât de grosolane în acte.

Am încercat să obţinem lămuriri de la şefii agentului. Comisarul-şef Vasile Andronic, şeful Poliţiei oraşului Gura Humorului, s-a distanţat de acest caz, spunându-se că este în concediu medical şi sănătatea este prioritatea sa. Mai mult, acesta a precizat că are probleme de sănătate şi a fost o lungă perioadă de timp în concediu medical, începând cu septembrie 2010. În aceste condiţii, a precizat el, cel care ar putea da un răspuns referitor la „activitatea” lui Drelciuc este locţiitorul său, Constantin Herman.

Anunţat în prealabil de un coleg că este căutat de un reporter de la Monitorul de Suceava, acesta nu a putut fi contactat pe telefonul mobil.  

Totuşi, din informaţiile pe care le avem, după ce a fost trimis în judecată, agentul Drelciuc a fost mutat de la Evidenţă Operativă la Camera de corpuri delicte, de unde urma să plece, fiind în faza de predare a gestiunii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cantitate imensă de ţigări de contrabandă, dispărută din custodia Poliţiei Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1114 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 12 voturi
Cantitate imensă de ţigări de contrabandă, dispărută din custodia Poliţiei Gura Humorului5.0512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Siguranta si incredere... my butt trimis de
(10 ian 2011, 11:40:46
pe ce criterii angajeaza politia romana de apar tot felul de specimene de genul asta?! mi-e mila de cat e de prost saracul!
2.   *** trimis de
(10 ian 2011, 13:05:24
O fi fumat omu’ mai mult
Ei...şi ce ?!
Şi’o parte o fi vândut
Cu ,,acte’’bag samă...dom’le

O fi având omu’n cap
O saramură de idei
Cum să fac...cum să fac
Să mă pricopsesc cu bani...grei ?!

Io ţin cu miliţianu’ acilea
Adicălea ,cu un iz de fericire
Îşi trăia ’’exemplar’� viaţa
Făcând ce’i bine..pentru sine
3.   Ia Carpatzu, neamule! trimis de
(10 ian 2011, 13:13:58
La peste 80.000 de pachete, sigur sunt implicati si niscai capi de politie.In politie (ca peste tot la institutiile publice) nimic nu se face nici o miscare fara sa se cotizeze mai sus.De picat de fraier, pica tot aia mici.Alea jacta est.(Omul pe nume Jacta este pe alee - in traducere "libera":))
4.   Lupul angajat pasnic la oi. trimis de
(10 ian 2011, 18:12:02
Din vremuri imemorabile cei din neamul politistilor indiferent ce coloratura,sau regim,au imbratisat "arta"spagii ,a coruptiei,a mituirii,a santajului.Nu este de mirare si nici prima data sau ultima data cand in sanul celor platiti sa apere p[opulatia de raufacatopri,tocmai ei se situieza in fruntea infractorilor.Cine nu si-a pus intrebarea;cum se explica faptul ca in piata mare din suceava,la doi pasi de un sediu al politiei.diversi "musterii"faceau schimb de valuta in vazul lumii,sau ca se comercializau tigari provenite din contrabanda? Mai marii capi a;i politiei ce au facut? Unde erau? Sigur acum este posibil ca un sergent sa fie condamnat! Ei si? cCu asta cred ei ca sa reparat fata politistilor?
5.   S-a invartit roata trimis de
(10 ian 2011, 22:43:21
Mitica din Doroteia,se pare ca drumul tau se blocheaza aici !Cata japca ati facut voi la amaratii care carau si ei cateva cartoane,era imposibil sa nu se intoarca! Te-a "servit" prietenul tau,Doru umflatu,pe care l-ai burdusit un an de zile cu Karelia,de pufaiau toti marlanii din Voronet slimuri! Mai nasol ca astia or sa-ti calculeze prejudiciul la pretul pietii,nu la 35 de franci cartonul! Dumpingul are si el riscurile lui!
6.   Ce surpriza....... trimis de
(10 ian 2011, 23:57:41
SUNT LA MINE ACASA,SA VENITI SA LE LUATI!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei