Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 ian 2011 - Anul XVI, nr. 6 (4604)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

La Biblioteca „I.G. Sbiera”

Emil Satco, un cărturar de frunte al Bucovinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Colectivul Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” aduce în aceste zile un omagiu fostului director adjunct al instituţiei, profesorul, bibliotecarul, istoricul şi enciclopedistul Emil Satco (11 ianuarie 1941 - 18 aprilie 2007).

Într-o vitrină de la parterul bibliotecii publice judeţene sunt expuse, alături de o fotografie a distinsului om de cultură sucevean, câteva din cărţile care l-au impus ca unul dintre cărturarii de frunte ai Bucovinei.

„Arta în Bucovina” (două volume), „Artişti plastici din Bucovina”, „Antologia poeţilor români din Bucovina 1775-2002”, „Bucovina - Contribuţii cultural-ştiinţifice”, sau monumentala lucrare „Enciclopedia Bucovinei” (două volume care însumează cca. 1500 de pagini) sunt doar câteva din titlurile prezentate.

Sunt de asemenea expuse cele două volume (antum - 2005 şi postum - 2010, cu contribuţia fiicei sale, prof. dr. Alis Niculică) în care este prezentată activitatea Fundaţiei Culturale a Bucovinei („Pentru promovarea artei şi literaturii în Bucovina”), precum şi Diploma „Opera Omnia”, care i-a fost conferită în anul 2004 de prestigioasa fundaţie şi Diploma de Cetăţean de Onoare al municipiului Suceava.

Emil Satco, care a fost membru al Societăţii Scriitorilor Bucovineni, al Societăţii pentru Cultura şi Literatura Română în Bucovina, dar şi membru fondator al Fundaţiei Culturale a Bucovinei şi al Fundaţiei Culturale „Leca Morariu”, este cel care a făcut propunerea şi a iniţiat demersurile pentru ca biblioteca publică judeţeană să poarte numele cărturarului bucovinean I.G. Sbiera.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Emil Satco, un cărturar de frunte al Bucovinei.
 Vizualizări articol: 1220 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Emil Satco, un cărturar de frunte al Bucovinei5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei