Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 dec 2010 - Anul XV, nr. 306 (4597)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Vatra Dornei

Festivalul Naţional „Porniţi plugul, Feţi Frumoşi!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste o mie de localnici, dar şi turişti aflaţi în oraşul staţiune Vatra Dornei au luat parte marţi, 28 decembrie, la cea de a XIV-a ediţie a Festivalului Naţional de Datini şi Obiceiuri de Iarnă „Porniţi plugul, Feţi Frumoşi!”. Pe strada principală din municipiu, peste 600 de urători şi mascaţi invitaţi la festival au făcut o paradă, apoi au prezentat fiecare câte o secvenţă din programul pregătit.

Au participat formaţii din Poiana Stampei, Dorna Arini, Vorona-Botoşani, Mirosloveşti-Iaşi, Vişeu-Maramureş, Broşteni, Ciocăneşti, Ilva Mare, Costeşti-Iaşi, Capu Codrului, Botoş, Ruginoasa–Iaşi şi Clubul Copiilor din Vatra Dornei. Deschiderea festivalului a fost făcută de buciumaşii şi trâmbiţaşii de la Mănăstirea Humorului şi de Ansamblul folcloric „Dorna Dorului”, coordonat de Dumitru Candrea.

 

„Turiştii şi Bucovina au avut de câştigat”

Festivalul de la Vatra Dornei încheie seria celor zece spectacole de datini şi obiceiuri desfăşurate în cadrul programului „Crăciun în Bucovina”, program iniţiat de Consiliul Judeţean  Suceava şi finanţat din bani europeni.   

„Iată că tradiţiile îşi au locul lor binemeritat şi mulţumim celor care ne-au sprijinit în organizarea acestor manifestări. Turiştii şi Bucovina au avut de câştigat prin aceste manifestări. Începe să se vadă profesionalismul, pentru că ne interesează un produs cultural din Bucovina, care ne va ajuta în definirea intereselor noastre din punct de vedere economic. Este o societate în care pieţele îşi spun cuvântul şi trebuie să avem un produs competitiv”, a spus Călin Brăteanu, directorul Centrului de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale din Bucovina.   

La manifestarea de înaltă ţinută artistică au participat, alături de dorneni, primari din Bazinul Dornelor, dar şi Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie. La deschiderea festivalului a fost prezent şi perşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Primarul municipiului Vatra Dornei, Ioan Moraru, a făcut o invitaţie celor prezenţi la festival, dar şi celor care vor să petreacă noaptea dintre ani în zona de munte. La Vatra Dornei va fi organizat Revelion în aer liber la care sunt invitate ansambluri folclorice din zonă, trupele Fără zahăr şi Bordo. „La miezul nopţii, la trecerea dintre ani, vă invităm la un spectacol şi o cupă de şampanie. Doresc tuturor un an normal din toate punctele de vedere”, a spus primarul Ioan Moraru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul Naţional „Porniţi plugul, Feţi Frumoşi!”.
 Vizualizări articol: 1627 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Festivalul Naţional „Porniţi plugul, Feţi Frumoşi!”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Este!!! trimis de
(30 dec 2010, 13:16:58
Cu bune si cu rele, cu plusuri si cu minusuri,"Craciun in Bucovina" a inceput sa creeze o stare de spirit. Cred ca in aceasta directie trebuie sa-si dea mana mult mai multi, iar coordonatorii - cei direct responsabili de organizarea si desfasurarea - actiunilor la nivel judetean si local, trebuie selectionati dupa competenta, determinare si rezistenta la efort, nu dupa simpatii, de orice fel ar fi ele, fiindca "Craciun in Bucovina" poate fi un adevarat brand, nu ca frunzulita, si poate aduce bani atat afacerilor din turism cat si bugetelor, nu mai vorbim de locuri de munca. In tarile cu turism dezvoltat, chiar 70-80% din forta de munca locala este ocupata in serviciile de turism si adiacente. La Vatra Dornei a fost incantator!
2.   Transport in bucovina trimis de
(30 dec 2010, 18:34:12
s-au interesat cei de la conducerea judetului ce mijloace de transport circula de sarbatori pentru a face un craciun in bucovina .a vazut cineva autogarile din humor,campulung,vatra-dornei in prima zi de craciun??? cine da licente pentru transport calatori,nu le poate impune asigurarea transportului de calatori ,si in week-enduri si de sarbatori?ce-i ce nu pot conduce o masina,sau ce-i ce nu o au ,nu-si pot permite sa se deplaseze! despre ce fel de turism vorbim .batranii,elevii ,studentii n-au cu ce se deplasa in bucovina!treceti si vara prin autogara humor(duminica)... cat ar mai costa sa fie cativa soferi pusi la treaba...si sunt atatea zone in care singura varianta e transportul rutier(valea bisritei)!...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei