Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 dec 2010 - Anul XV, nr. 306 (4597)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


2010 – capătul. 2011 – mântuirea!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acest ultim editorial al anului este, aşa cum e obiceiul, o trecere în revistă a (contra)performanţelor fotbalului românesc din întregul an. De fapt, cred că în loc să consum inutil pasta pentru a umple două pagini A4, mai bine ar fi să închei încă de pe acum, scriind direct concluzia: în clasamentul cel mai recent, pe luna noiembrie, al FIFA, România ocupă locul 56. Observaţi, vă rog, că am pus punct, şi nu semnul exclamării. Asta, fiindcă nu e nici o mirare că ne aflăm pe cel mai jos loc pe care am fost vreodată, lucru la care şi-au adus contribuţia, cu vârf şi îndesat, toţi infractorii care într-o ţară normală ar fi înfruntat bulăul, dar care la noi sunt liberi, prosperi, ba mai au şi funcţii: preş. la FRF sau la Ligă, preş. de club, manager cu „şcoala vieţii”. Deoarece peştele ăsta s-a împuţit de la cap, evident că nici mai la vale, în ierarhie, lucrurile n-au cum să fie altfel, astfel încât duhoarea de putregai este singura caracteristică a unui fotbal corupt până în străfundurile lui. Poate nu ştiţi cu toţii, aşa că vă dau eu cadou acum, de Anul Nou, ştirea că dacă Parchetul şi Finanţele chiar ar lucra, atunci ar trebui trecute în faliment şi, deci, lichidate, cel puţin 12 din cele 18 echipe de Divizia A, veritabile maşini de spălat bani al căror motor funcţionează exclusiv pe bază de falsuri în acte şi evaziune fiscală. Dintre ele, Dinamo se află detaşat pe locul 1, procedura de lichidare fiind amânată de vreo doi ani doar fiindcă Miliţia e, cel puţin în privinţa asta, puternică. Oglinda stării generale a fotbalului ăsta de pârnaie e echipa naţională, locul ei actual, 56, fiind încă bun faţă de căderile care ne aşteaptă în 2011. La nivel de club, s-a dus de mult vremea în care visam la „primăveri europene” şi alte goange d-astea: echipele noastre au ajuns ca-n bancul cu calul ăla şchiop şi fără dinţi pe care stăpânul l-a dus la târg nu ca să-l vândă, ci ca să-l facă de râs. Am căzut şi aici în clasament, astfel încât se poate spune fără ezitare că dacă anul 2010 a fost capătul, adică ultimul în care am avut 6 echipe pornite în cupele europene, 2011 se arată a fi mântuirea, respectiv ultimul în care mai avem o echipă direct calificată în Champions’ League. Din 2012, mergem doar în preliminarii, în ambele competiţii, că doar nu vedeţi calificată în grupe vreuna din panaramele astea de echipe care-şi tot vând între ele murăturile poreclite doar „neadaptabili” trimişi tot de ei, tot ca în bancul cu calul. Iar stadionul ăla nou, în loc să-l strice cu fotbal d-ăsta, ar face bine să-l folosească doar pentru concerte. Că în 2011 The Rolling Stones pleacă iarăşi în turneu. La mulţi ani!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 2010 – capătul. 2011 – mântuirea!.
 Vizualizări articol: 763 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2010 – capătul. 2011 – mântuirea!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Trist!!! trimis de
(30 dec 2010, 18:42:17
este foarte trist .........dar foarte adevarat!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei