Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 dec 2010 - Anul XV, nr. 306 (4597)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sancţiuni

Trei farmacii şi 26 de medici din judeţ, puşi la plată de Casa de Asigurări de Sănătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

126 de controale au fost realizate, în perioada ianuarie-noiembrie 2010, de inspectorii Biroului Control din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Suceava la furnizorii de servicii medico-farmaceutice aflaţi în relaţii contractuale cu această instituţie. Din cauza unor abateri grave descoperite în timpul verificărilor, trei farmacii şi 26 de medici din judeţ au fost puşi la plată de CAS.

Aşa arată un raport dat publicităţii ieri de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Anda Sălăgean, potrivit căreia celor în cauză le-a fost imputată suma totală de 59.895,11 lei.

 

Nu au respectat programul de lucru

Potrivit documentului, controalele efectuate în cele 11 luni ale anului au vizat 55 medici de familie, 26 medici specialişti din ambulatoriile de specialitate, cinci furnizori de servicii medicale paraclinice (laboratoare de analize), zece medici dentişti, patru spitale, doi furnizori de servicii medicale de recuperare reabilitare şi 24 de farmacii.

În urma controalelor efectuate la medicii de familie, pentru nerespectarea nejustificată a programului de lucru stabilit, în cazul unui medic de familie, a fost luată măsura diminuării valorii minim garantate a unui punct „per capita” cu 10% şi 20% pentru luna în care s-a făcut constatarea. În cazul a şase medici, pentru nerespectarea clauzelor contractuale referitor la completarea corectă şi la zi a formularelor utilizate în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, a fost dispusă diminuarea valorii minim garantate a unui punct „per capita” cu 10% pentru luna în care s-a făcut constatarea.

 

Au prescris nejustificat medicamente şi analize medicale

Altă măsură, luată în cazul a 12 medici de familie, pentru prescrieri nejustificate de medicamente, a constat în diminuarea valorii minim garantate a unui punct ”per capita” cu 10% pentru luna în care s-a făcut constatarea. O altă sancţiune, aplicată unui medic de familie, pentru prescrieri nejustificate de investigaţii paraclinice, a constat în diminuarea valorii minim garantate a unui punct „per capita” cu 10% pentru luna în care s-a făcut constatarea.

În perioada ianuarie-noiembrie 2010, în urma controalelor efectuate la medicii de specialitate, pentru prescrieri nejustificate de medicamente a fost luată măsura diminuării valorii minim garantate a unui punct cu 10%  pentru luna în care s-a făcut constatarea în cazul a trei medici. Într-un alt caz, pentru nerespectarea programului de lucru, s-a dispus diminuarea valorii minim garantate a unui punct cu 10%  pentru luna în care s-a făcut constatarea.

 

Nu au completat corect şi la timp diferite documente

Tot într-un singur caz, pentru nerespectarea clauzelor contractuale referitoare la completarea corectă şi la zi a formularelor utilizate în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, inspectorii CAS au decis diminuarea valorii minim garantate a unui punct cu 10%  pentru luna în care s-a făcut constatarea.

În cazul medicilor dentişti, în cele 11 luni ale anului, un singur medic a fost sancţionat, măsura constând în diminuarea cu 10% a contravalorii serviciilor aferente lunii în care s-a făcut constatarea şi fiind luată pentru nerespectarea programului de lucru declarat.

În cazul farmaciilor, în perioada ianuarie-noiembrie 2010, au fost aplicate trei sancţiuni. Acestea au fost date pentru nerespectarea nejustificată a programului de lucru comunicat la CAS şi prevăzut în contract şi au constat în diminuarea cu 10% a sumei cuvenite pentru luna în care s-a făcut constatarea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei farmacii şi 26 de medici din judeţ, puşi la plată de Casa de Asigurări de Sănătate.
 Vizualizări articol: 2216 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Trei farmacii şi 26 de medici din judeţ, puşi la plată de Casa de Asigurări de Sănătate5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei