Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 dec 2010 - Anul XV, nr. 306 (4597)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

UPDATE: Şerban Huidu, în comă după un accident la schi

Realizatorul TV Şerban Huidu este în comă indusă ca urmare a unui accident suferit pe o pârtie din Austria. Acesta se află internat în stare gravă într-un spital din Austria, după ce a suferit un accident pe o pârtie de schi din Innsbruck în cursul zilei de miercuri, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai postului Prima TV şi apropiaţi ai familiei.

Conform site-ului TT.com, Şerban Huidu a căzut aproximativ trei metri printre copacii de lângă pârtia de schi. De asemenea, aceeaşi sursă relatează faptul că Huidu purta o cască. Site-ul mai notează că Huidu a fost preluat de salvamontişti, fiind apoi transportat la Spitalul Universitar din Innsbruck cu un elicopter.

Potrivit reprezentanţilor Prima TV, starea de sănătate a lui Şerban Huidu este "nesigură", aceştia adăugând că realizatorul TV este supus în continuare investigaţiilor medicale, pe parcursul zilei de joi urmând ca medicii să facă publice mai multe informaţii despre starea acestuia.

Pe de altă parte, potrivit ziarului Libertatea, care îl citează pe socrul lui Şerban Huidu, Matei Vintilă, starea vedetei nu este critică. "Şerban nu este în comă. Îşi mişcă mâinile şi picioarele. Soţia lui este cu el în rezervă. Şerban a recunoscut-o şi a strâns-o de mână când a văzut-o", a spus Matei Vintilă.



Starea lui Şerban Huidu este stabilă, nu au apărut complicaţii pe parcursul nopţii

"Medicii au reuşit să stabilieze starea pacientului. Pe parcursul nopţii (de miercuri spre joi, n.r.) nu au apărut complicaţii. Este în continuare în comă indusă pentru a fi efectuate investigaţii medicale ", a declarat Magda Istrate, PR-ul postului Prima TV.

Şerban Huidu are 34 de ani şi este realizator de radio şi de televiziune. El prezintă, împreună cu Mihai Găinuşă, show-ul matinal de la postul de radio Kiss FM, precum şi emisiunea săptămânală de la Prima TV "Cronica Cârcotaşilor".

 

Mihai Găinuşă despre Huidu: Cred că o să scape, mă îngrijorează ce o să fie după

Mihai Găinuşă, colegul realizatorului de televiziune Şerban Huidu, a declarat pentru Gândul că Huidu "o să scape" după acest accident, dar este îngrijorat în legătură cu ce se va întâmpla după aceea.

Conform Gândul, Mihai Găinuşă a plecat joi dimineaţă la Innsbruck pentru a fi alături de familia prietenului său.

Găinuşă spune că Huidu "o să scape" şi susţine că "norocul lui este că a avut cască". Realizatorul tv nu ştie cum de i s-a putut întampla lui Huidu aşa ceva, mai ales că "este un schior foarte bun".

Îngrijorarea lui Găinuşă este legată de evoluţia ulterioară a stării de sănătate a colegului său: "mă îngrijorează ce o să fie după", spune realizatorul TV.

 

MAE este în permanentă legătură cu medicii spitalului austriac unde este internat Huidu

Ministerul Afacerilor Externe şi Consulatul României la Viena sunt în legătură permanentă cu medicii spitalului din Austria unde este internat Şerban Huidu, a declarat Doris Mircea, director general al Direcţiei de Comunicare a MAE.

Oficialul MAE a declarat, joi dimineaţă, pentru MEDIAFAX, că atât ministerul, cât şi Consulatul de la Viena sunt în legătură permanentă cu conducerea spitalului şi cu familia lui Huidu.

"Ambasadorul nostru la Viena a vorbit cu conducerea spitalului în care este internat Şerban Huidu şi ţine permanent legătura cu medicii de acolo. De asemenea, consulul român s-a deplasat la Innsbruck pentru a acorda sprijinul necesar familiei Huidu în materie consulară. Prin reprezentanţii noştri diplomatici suntem la curent permanent cu acest caz şi facem tot ce ne stă în putinţă pentru a-l spriji pe Şerban Huidu şi familia acestuia în măsura competenţelor", a mai afirmat Doris Mircea.

 

Şerban Huidu este în stare stabilă, va fi trezit încet-încet din comă

Şerban Huidu este în stare stabilă, însă trebuie ţinut sub observaţie, au declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, medicii din Austria.

Potrivit medicilor, la ora 11:00 s-a făcut o tomografie computerizată, însă nu a apărut nicio complicaţie. Situaţia realizatorului este stabilă, însă trebuie ţinut în continuare sub observaţie. La tomografie s-a observat o sângerare, care este tipică pentru genul de accident pe care l-a suferit Şerban Huidu.

Medicii au declarat că în următoarele ore situaţia pacientului nu se va schimba şi vor încerca să îl trezească încet-încet, iar mâine se va putea spune din nou care este situaţia, însă nu va fi necesară nicio operaţie.

Aceştia sunt optimişti în ceea ce priveşte starea lui Şerban Huidu, spunând că faptul că a purtat cască în momentul accientului l-a ajutat foarte mult, pentru că altfel rănile puteau fi mai grave.

Medicii nu au putut preciza în ce măsură îşi va reveni Şerban Huidu, însă aceştia sunt optimişti în ceea ce priveşte şansele sale. Abia mâine, când se va trezi, se va putea spune dacă va putea recunoaşte pe cineva şi îşi va putea mişca mâinile şi picioarele.

După ce va depăşi această fază acută, pacientul va fi transportabil şi probabil va fi transferat la un spital din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului UPDATE: Şerban Huidu, în comă după un accident la schi.
 Vizualizări articol: 2211 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 5 voturi
UPDATE: Şerban Huidu, în comă după un accident la schi3.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei