Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 dec 2010 - Anul XV, nr. 306 (4597)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Regenerarea ficatului prin tratamente naturiste

Detoxifierea organismului joacă unul dintre cele mai importante roluri în menţinerea sănătăţii. În acest sens, ficatul, rinichii şi pielea sunt organele care asigură excreţia toxinelor. Ficatul este organul care primeşte cele mai multe atacuri din partea substanţelor agresive care pătrund în organism. Atât alimentele, cât şi alcoolul, cafeaua, tutunul, virusurile extrem de agresive (precum virusurile hepatitice B şi C) sau medicamentele îşi aduc “contribuţia” la încărcarea ficatului.

Astfel, în timp, celulele hepatice pot fi distruse sau pot suferi perturbări grave ale funcţiilor (steatoza hepatică sau ficatul gras). Ficatul mamiferelor (inclusiv la om) este organul care se poate regenera cel mai semnificativ. Pentru a produce fenomene de regenerare în cazul unui ficat afectat (cu instalarea unei ciroze sau chiar a unui cancer hepatic) se poate folosi combinarea mai multor substanţe.

În primul rând, se foloseşte un complex de flavone extras din armurariu, cunoscut sub numele de silimarină. Flavonele au rolul de a proteja şi de a reface membrana hepatocitului (celula hepatică), iar unul din componentele silimarinei (silibina) stimulează eliminarea toxinelor şi a depunerilor de grăsime din celulele hepatice. Silimarina stimulează refacerea celulelor în zonele distruse din ficat şi creşte producţia internă de antioxidanţi, reducând efectele distructive determinate de radicalii liberi. Silimarina se utilizează în hepatite cronice, acute, ciroze şi insuficienţe hepatice.

În asociere cu doze corecte de gingerol (substanţa aflată în pulberea de ghimbir), silimarina scade riscul apariţiei calculilor biliari.

De asemeni, asociere foarte bună cu silimarina o poate face, acidul alfa lipoic, care reface structurile nervoase deteriorate din zona hepatică şi capilarele care participă la repararea celulelor distruse ale ficatului. Acidul alfa lipoic are şi rol antitoxic, reuşind să trateze afecţiunile determinate de medicamente.

Silimarina se poate cumpăra sub formă de pulbere şi capsule, dar poate fi administrată şi sub formă de ceai (1 linguriţă pulbere de seminţe de armurariu şi 250 ml apă clocotită). Se pot consuma 2 căni pe zi, 15-20 zile, urmate de o pauză de 15 zile.

Ficatul este puternic afectat în cazul multor persoane de virusuri hepatitice care pot fi combătute eficient cu apa de argint coloidal (în diluţie de 20 ppm). Acest remediu ajută celulele hepatice, îmbunătăţeşte digestia şi elimină paraziţii intestinali şi Helicobacter pylori. De asemenea, apa de argint coloidal are rol revigorant. Culoarea ei gălbuie arată că este o soluţie stabilă.

Foarte bune efecte în refacerea ţesutului hepatic se obţin prin utilizarea sucului cu pulpă extras din aloe. Acţiunea pozitivă a acestui suc se datorează complexelor de vitamine, aminoacizilor esenţiali şi factorilor intrinseci de regenerare care creează o deosebită capacitate de vindecare atât în afecţiuni interne ale organelor, cât şi în afecţiuni externe cutanate.

De mare ajutor în problemele hepatice este uleiul extravirgin de somon combinat cu sucul de cătină albă. Aceste remedii sunt considerate extrem de eficace în problemele hepatice şi cardiovasculare prin efectele lor regeneratoare şi hipolipidemiante (de scădere a lipidelor). Aceste substanţe sunt puternice stimulatoare ale imunităţii, determinând o reducere a multiplicării virale şi a consecinţelor hepatitelor virale.

Un aspect foarte important în alegerea tratamentului afecţiunilor hepatice este acela că prezenţa grăsimilor în sânge este nocivă pentru ficat. De aceea, se impune o reducere a nivelului de lipide utilizând complexe de trimetil glicina, vitamine din grupul B, acid folic şi oxid de zinc, toate acestea formând o combinaţie excelentă pentru reducerea naturală a colesterolului.

Toate informaţiile prezentate în acest articol, trebuie utilizate sub directa îndrumare a unui specialist.

 

Psih. Mihai MOISOIU                             

psiholog – psihologie clinică

terapeut - terapii alternative                      

Tel: 0753937223

Mail: training.reality@gmail.com  

 

Dr. Roxana IONESCU

medic primar

specialist terapii alternative

director medical policlinica Medicer

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Regenerarea ficatului prin tratamente naturiste.
 Vizualizări articol: 4535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Regenerarea ficatului prin tratamente naturiste3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Articole medicale trimis de
(30 dec 2010, 13:06:33
sunt f.bine venite aceste articole, dar sunt explicate mult prea " stiintific " , nu sunt pe intelegerea fiecarui cetatean.....
2.   Alternativ trimis de
(30 dec 2010, 16:18:31
Psihologul ne recomanda tratamente pentru boli de ficat. Foarte tare ! Ne da si numarul de telefon - sa-l sunam de sarbatori sau cum ? Si adresa de email este foarte sugestiva - training reality. Ce sa mai vorbim, meseriasi adevarati. Doamna "doctor" si-a dat doctoratul ? Sau e doar medic primar ? Nu stiam ca facultatile de medicina pregatesc "specialist in medicina alternativa" - asta e echivalentul scolii de vraci. Super informatii de la niste persoane super competente. Macar puneti un P cu cerculet, sa stim ca e reclama !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei