Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 dec 2010 - Anul XV, nr. 304 (4595)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Spioni fără viitor

Traficanţii de cannabis i-au filat pe poliţişti, dar au sfârşit prin a fi arestaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tinerii prinşi de Crima Organizată în timp ce încercau să vândă 1.718 grame de cannabis unui poliţist sub acoperire au acţionat ca în filme în tentativa de a nu cădea în plasa oamenilor legii sau a altor grupări de traficanţi. Pentru a fi siguri că nu sunt urmăriţi, posesorii drogurilor au stabilit întâlniri în anumite locuri, au filat persoanele care au apărut în zonă şi şi-au luat şi alte măsuri de siguranţă. Toate acestea s-au dovedit în zadar, şi asta pentru că în cele din urmă drumul lor s-a sfârşit tot în arestul Poliţiei Suceava.

Mai întâi, cumpărătorul a fost chemat la Frasin, unde a primit o mostră din drog. Analizele de laborator au confirmat că este vorba de cannabis, iar poliţistul sub acoperire s-a arătat interesat să cumpere toată marfa. Tranzacţia a fost stabilită pentru ziua de 22 decembrie, la pensiunea Voichiţa, din Frasin. În timp ce se deplasa cu „clientul” spre locul unde urma să fie livrate drogurile, Alexandru Lucian Flutur a vrut să vadă banii. După ce a observat că suma era în lire sterline, i-a cerut poliţistului sub acoperire să schimbe banii în euro şi să-i aducă chitanţa de la casa de schimb valutar. De asemenea, „clientului” i s-a cerut să vină singur. În acelaşi timp, a fost asigurată zona. Bogdan Emanoil Răscol a fost trimis la pensiune cu misiunea de a observa curtea şi interiorul restaurantului pentru a se asigura că nu erau urmăriţi. O altă misiune pe care Răscol trebuia s-o îndeplinească era aceea de a-l urmări pe „client”, mai exact să vadă dacă acesta era singur şi dacă vorbea în mod suspect la telefon. Lucian Alexandru Flutur nu a stat nici el cu mâinile în sân şi a urmărit toate maşinile aflate în apropierea locului tranzacţiei şi care i se păreau suspecte.

La întâlnirea de la pensiunea Voichiţa, Bogdan Emanoil Răscol a venit împreună cu proprietarul drogurilor, Marius Lucaciuc. Pentru siguranţă, aceştia au mai adus alte patru persoane care să le asigure spatele. Este vorba de Flavius Răscol şi Daniel Răscol, fraţii lui Bogdan Emanoil Răscol, respectiv Constantin Viorel Lucaciuc şi Adrian Lucian Lucaciuc, rude cu Marius Lucaciuc. În partea cealaltă, împreună cu Lucian Alexandru Flutur, care asigura zona, mai era şi Ionuţ Dumitru Macovei, zis „Cuchi”.

 

Au fumat o parte din cannabis

În momentul în care tranzacţia era pe punctul de a se încheia, oamenii legii au intervenit şi i-au reţinut pe toţi cei opt indivizi care sperau să câştige bani frumoşi din vânzarea drogurilor. Aşa se face că în loc de câteva mii de euro, tinerii s-au ales cu dosare penale. Unii s-au dovedit ceva mai norocoşi, iar în timpul urmăririi penale procurorii au decis că nu este cazul să-i mai ducă în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

După analizarea dosarului, Tribunalul Suceava a emis mandate de arestare pentru patru dintre cei reţinuţi. Este vorba de Lucian Alexandru Flutur, Bogdan Emanoil Răscol, Marius Lucaciuc şi Ionuţ Dumitru Macovei. Cei patru au fost arestaţi pentru o perioadă de 29 de zile, soluţie menţinută ieri şi de Curtea de Apel Suceava.

Cu ocazia anchetei, Crima Organizată a ridicat 1.718 grame de cannabis, iar dintr-o maşină cu care veniseră tinerii la întâlnire s-au mai ridicat 20 de grame de marijuana.

Mai trebuie spus că o parte din marfă a fost fumată, astfel încât din cantitatea de peste două kg de cannabis, oamenii legii au pus mâna doar pe cele 1.718 grame.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traficanţii de cannabis i-au filat pe poliţişti, dar au sfârşit prin a fi arestaţi.
 Vizualizări articol: 3119 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Traficanţii de cannabis i-au filat pe poliţişti, dar au sfârşit prin a fi arestaţi3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rusine trimis de
(29 dec 2010, 00:27:30
nu au mai avut ce fura baietii... nu mai merge fierul vechi furat si au trecut la alta categorie.. trafic de droguri...la puscarie cu ei, sunt mai multi in frasin, din gasca lor ("pitbul") care ar trebui sa infunde puscaria dar ce folos ca sunt mina in mina cu politia locala(doar asa face si "militia" un ban) si toate sesizarile se opresc aici, rusine si cel putin 5 ani de puscarie...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei