Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 dec 2010 - Anul XV, nr. 304 (4595)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În premieră, din 2011, Ministerul Sănătăţii va implementa Subprogramul de fertilizare in vitro

Marţi, 28 Decembrie 2010 (18:08:58)

Ministerul Sănătăţii va derula, din 2011, programe naţionale de sănătate, pe o durată de doi ani, pentru a exista o predictibilitate atât din punctul de vedere al furnizorilor din sistem, cât şi din cel al pacienţilor, în premieră implementând Subprogramul de fertilizare in vitro şi embriotransfer.

Începând de anul viitor, Ministerul Sănătăţii va derula programe naţionale de sănătate, multianual. Mai mult, în perioada 2011-2012, vor fi implementate programe noi, cele mai importante vizând reducerea incidenţei cancerului în România şi fertilizarea in vitro, informează MS, într-un comunicat, remis marţi agenţiei MEDIAFAX.

Noul act normativ, aprobat marţi de Guvern, reglementează cadrul legislativ pentru derularea programelor naţionale de sănătate în perioada 2011-2012.
"În premieră am propus ca programele naţionale de sănătate gestionate de Ministerul Sănătăţii să se desfăşoare multianual, pe o durată de doi ani, pentru a exista o predictibilitate atât din punctul de vedere al furnizorilor din sistem, cât şi din cel al pacienţilor", a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

Potrivit ministrului, în următorii doi ani programele naţionale de sănătate se vor baza pe obiectivele şi priorităţile politicilor de sănătate publică, care reflectă atât obligaţiile asumate în domeniul sănătăţii, cât şi priorităţile naţionale identificate în domeniul promovării sănătăţii, prevenirii îmbolnăvirilor şi asigurării accesului pacienţilor cu boli cronice la tratament specific adecvat.

Prin programele derulate în perioada 2011-2012 se va asigura continuitatea acţiunilor întreprinse în anii anteriori în scopul evaluării, prevenirii, tratamentului şi controlului bolilor cu impact major asupra stării de sănătate a populaţiei, dar vor exista şi programe noi elaborate în acord cu recomandările Consiliului Europei

Astfel, în următorii doi ani, în scopul reducerii incidenţei cancerului în România, Ministerul Sănătăţii va derula Subprogramul de screening pentru depistarea precoce activă a unor forme de cancer (cancerul de col uterin, mamar, colorectal). Din anul 2011, Ministerul Sănătăţii va demara programul după modelul proiectului pilot realizat în cadrul Institutului Oncologic "I. C. Chiricuţă" din Cluj-Napoca, a adăugat ministrul, citat în comunicatul MS.

De asemenea, vor exista două programe noi: Subprogramul privind protejarea sănătăţii publice prin prevenirea îmbolnăvirilor asociate factorilor de risc alimentari şi de nutriţie şi Subprogramul de supraveghere a stării de sănătate a populaţiei - prin care Ministerul Sănătăţii îşi propune derularea unor campanii pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

În premieră, Ministerul Sănătăţii va implementa Subprogramul de fertilizare in vitro şi embriotransfer în cadrul căruia se vor asigura fondurile necesare realizării procedurilor de fertilizare in vitro pentru cuplurile infertile.

Ministerul Sănătăţii va elabora norme metodologice de punere în aplicare a Hotărârii de Guvern. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În premieră, din 2011, Ministerul Sănătăţii va implementa Subprogramul de fertilizare in vitro.
 Vizualizări articol: 703 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
În premieră, din 2011, Ministerul Sănătăţii va implementa Subprogramul de fertilizare in vitro5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei