Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 dec 2010 - Anul XV, nr. 304 (4595)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Gura Humorului

„Avalanşă” de călători la mocăniţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deşi Crăciunul a fost în acest an fără zăpadă, turiştii veniţi în zona Humorului au găsit aici alte mijloace de distracţie şi petrecere a timpului liber. În zilele de Crăciun, mocăniţa de la Gura Humorului a constituit un punct de atracţie pentru turiştii care au venit să petreacă în Bucovina. La fiecare cursă, peste 100 de călători au urcat în trenuleţul de epocă. Cei care nu au reuşit să urce au avut răgazul să servească un pahar de vin fiert sau o ţuică fiartă, iar cei mici au fost invitaţi de tinerii care serveau la vagonul restaurant al mocăniţei staţionare la o ciocolată caldă sau un ceai fierbinte. În prima zi de Crăciun, pe scena din parcul  Ariniş a evoluat Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, un motiv în plus pentru turişti de a călători cu mocăniţa până la scenă.

 

De sărbători, cu mocăniţa la Moldoviţa

Mocăniţa „Huţulca” poate fi un punct de atracţie pentru turiştii care vor petrece Revelionul în Bucovina. Aşa cum am aflat de la mecanicul Ioan Popescu, trenul va circula joi, 30 decembrie, vineri, 31 decembrie, sâmbătă, 1 ianuarie, şi duminică, 2 ianuarie.  Plecarea trenurilor este din spatele hotelului Oana din Moldoviţa şi va avea un parcurs de 13 kilometri printr-o zonă pitorească, cu case în stil vechi şi un peisaj superb de iarnă.

Trenul va fi compus dintr-o locomotivă construită în 1911 la Budapesta, un vagon bar şi un vagon de călători. Preţul unui bilet este 10 lei.

Trenul va fi deservit de actualul personal care este la mocăniţa de la Gura Humorului, urmând ca în oraşul de pe malul Moldovei mocăniţa să fie condusă în perioada 30 decembrie 2010 şi începutul anului 2011 de mecanicii S.C. Calea Ferată Îngustă de la Crişcior, judeţul Hunedoara.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Avalanşă” de călători la mocăniţă.
 Vizualizări articol: 1807 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
„Avalanşă” de călători la mocăniţă3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei