Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 dec 2010 - Anul XV, nr. 304 (4595)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scenariu înfiorător

Suspiciuni de omor în cazul unei femei care a ars de vie într-un beci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Femeia din comuna Moldoviţa care a ars de vie într-o anexă a locuinţei mamei sale, nenorocire petrecută pe 16 decembrie, ar putea fi victima unui cumplit omor. Varianta iniţială, constatată atât de pompieri, cât şi de poliţişti, a fost că femeia a intrat într-o anexă din gospodăria mamei sale, care acoperea un beci, pentru a fuma o ţigară, iar de la aceasta din urmă ar fi izbucnit un incendiu nimicitor. Ulterior, însă, au apărut câteva elemente care aruncă serioase semne de întrebare asupra variantei iniţiale.

 

După cum a relatat Monitorul de Suceava în ediţia din 17 decembrie a.c., în ziua precedentă, în jurul orei 11.00, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava s-a anunţat izbucnirea unui incendiu în comuna Moldoviţa, pe proprietatea Paraschivei Darie. Echipele de intervenţie au găsit în flăcări o anexă ce acoperea un beci, iar la câţiva metri distanţă, în zăpadă, era cadavrul unei femei, identificată ulterior ca fiind Maria Darie, de 52 de ani, fiica proprietarei, care locuia împreună cu concubinul, Viorel Moisiuc, la mama sa. Din ancheta oficială a pompierilor a rezultat că o ţigară ar fi declanşat un incendiu, care s-a extins printre furajele din anexă, iar femeia, care s-ar fi ascuns în beci pentru a fuma pe ascuns, a fost cuprinsă de flăcări şi nu s-a mai putut salva. Ea a reuşit doar să iasă din anexă şi să se arunce în zăpadă, unde a şi fost găsită moartă, cu arsuri foarte grave pe aproape tot corpul.

 

Nemulţumirile şi semnele de întrebare ale membrilor familiei

Din punctul de vedere al familiei aceste constatări preliminare ale organelor de anchetă sunt nişte aberaţii.

„Această femeie a fost condamnată la moartă cu cruzime, suntem convinşi de asta. Ea era hotărâtă să se despartă de concubin, iar el nu a suportat gândul. Există imagini surprinse de o cameră video din sat în care el (n.r. -  Viorel Moisiuc) apare mergând foarte precipitat şi grăbit la scurt timp după incendiu. Credem că el a închis zăvorul de la beci şi apoi a împrăştiat benzină şi a dat foc. Incendiul a fost extrem de puternic, nu putea să se extindă atât de repede de la o ţigară. Ancheta preliminară a fost făcută superficial şi nu ne vom lăsa până nu se va afla adevărul. Dacă există un vinovat acesta trebuie să plătească pentru o viaţă luată într-un mod atât de cumplit”, ne-a declarat Gheorghe Darie, fratele victimei.

 

Cercetarea la faţa locului, reluată după înmormântarea femeii

La cererea familiei, pe 20 decembrie, după înmormântare femeii, criminalişti ai poliţiei au revenit la locul incendiului, căutând noi elemente care să lămurească în ce împrejurări a murit Maria Darie. A fost vorba practic de o recercetare la faţa locului. 

Surse judiciare au precizat pentru Monitorul de Suceava că ancheta este departe de a fi lămurită, după recercetare apărând suspiciuni de omor, fără însă a exista vreo certitudine în acest sens. Concret, există o înregistrare video de la o benzinărie, în care într-adevăr apare concubinul femeii decedate şi câţiva martori care spun că l-au văzut imediat după incendiu şi că se comporta în mod suspect. Aspectul legat de zăvorul uşii de la beci nu a putut fi însă lămurit, iar varianta împrăştierii de elemente combustibile este considerată puţin probabilă.

O expertiză pirogenică, cerută de anchetatorii de la Poliţia municipiului Câmpulung Moldovenesc, ar putea aduce lămuriri, de asemenea fiind luată în calcul şi testarea bărbatului cu detectorul de minciuni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suspiciuni de omor în cazul unei femei care a ars de vie într-un beci.
 Vizualizări articol: 729 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 4 voturi
Suspiciuni de omor în cazul unei femei care a ars de vie într-un beci2.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei