Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 dec 2010 - Anul XV, nr. 304 (4595)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Iresponsabilii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziarul „Adevărul” de ieri prezintă pe o pagină întreagă ultimele evenimente de la Firenze. În centrul acestora se află, ca mai mereu, domnul Mutu, ale cărui ultime (dar în nici un caz ultimele, staţi liniştiţi!) ghiduşii au reuşit să-i înspăimânte până şi pe puţinii apărători care-i mai rămăseseră, în frunte cu Sinişa Mihajlovici. Povestea, în rezumat, zice că la petrecerea de Crăciun la care luau parte toţi jucătorii şi oficialii Fiorentinei, domnul Mutu a făcut act de prezenţă, dispărând după doar câteva minute. Mai mult, a doua zi nu s-a prezentat la antrenament, trimiţând doar nişte SMS-uri câtorva coechipieri, în care spunea că a plecat cu avionul în... Republica Dominicană! Unde, mai zicea în SMS-uri, vremea era superbă, numai bună de plajă, aşa că urma să mai rămână câteva zile. Chestia cea mai stranie e că toată povestea cădea din cauză că de pe aeroportul din Firenze (ca şi de pe multe altele din toată Italia) nu decolase de zile bune nici un avion!! Dacă n-ar fi fost tocmai scăpat de suspendare, te-ai putea gândi că era pur şi simplu drogat. Dacă ar mai avea 17 sau 18 ani, ca atunci când refuza să iasă de pe teren când antrenorul lui, Dobrin, îi ceruse înlocuirea, ai putea da vina pe teribilismul bag scuzabil prin vârstă. Dacă ar fi fost fotbalist la Piteşti sau la Ceahlăul, probabil că i s-ar fi tolerat golănia pe motiv de superstar al echipei. Dar nimic din toate astea nu stă în picioare: drogat probabil că nu era, deoarece nu cred că oficialii Fiorentinei nu-i fac control zilnic, 17 ani avea acum vreo 14, iar până să ajungă să joace din nou în România mai e teoretic ceva vreme (deşi mă tem că în lumina acestor ultime evenimente s-ar putea să-l vedem acasă mai curând decât credeam până zilele astea). Iar dacă scormonim în memorie, cu toată greaţa de la sine înţeleasă, vom vedea că şirul cretinismelor la care s-a dedat Mutu de-a lungul întregii sale cariere caricaturale este lung de tot, cele mai multe fiind premiere mondiale absolute. De aici se desprinde concluzia că băiatul ăsta nu are minţile acasă. El este, pur şi simplu, iresponsabil. Atât în raport cu sine însuşi, cât şi în relaţia cu ceilalţi, indiferent cine ar fi aceştia: colegi, antrenori, familie, oficiali, români, englezi, italieni, femei, bărbaţi etc. El nu este un geniu neînţeles, măcar pentru simplul motiv că nu este geniu. Iar de înţeles l-ar putea eventual înţelege doar alţi iresponsabili de care fotbalul nostru n-a dus niciodată lipsă. Fără alte incursiuni în istorie, declar deschisă lista cu numiţii Răducan „blocnotes” şi Mitea. Vă las plăcerea de a o completa cu ce nume ştiţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iresponsabilii.
 Vizualizări articol: 870 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 3 voturi
Iresponsabilii2.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei