Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 dec 2010 - Anul XV, nr. 300 (4591)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pas spre normalitate

Şoselele judeţului, „curăţate” de 235 de şoferi cu grave deficienţe de vedere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şoferii cu certificate de handicap vizual grav sau accentuat renunţă unul după altul la dreptul de a conduce, din totalul de 283 de persoane din judeţ incompatibile cu calitatea de conducător auto 235 predându-şi de bunăvoie permisele de conducere. Se întâmplă după ce, printr-un ordin al Prefectului, aceştia au fost identificaţi şi puşi să aleagă: predau permisul sau, dacă fac dovada că s-au însănătoşit, îl păstrează, dar renunţă la pensie.

 

În vara acestui an, în urma unor sesizări venite inclusiv de la Poliţia Rutieră, Prefectura judeţului Suceava a dat o dispoziţie Serviciului Public, Comunitar, Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Autovehiculelor Suceava, respectiv Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, din cadrul Consiliului Judeţean, pentru a se identifica în baza de date şoferii care continuă să deţină permis de conducere, deşi au certificat de handicap accentuat şi grav. Practic, a fost o acţiune de intrare în normalitate, după ce mulţi ani de zile nimeni nu s-a preocupat de această problemă. S-au găsit 283 de şoferi care, conform actelor medicale, aveau mari probleme cu vederea şi Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap i-a programat la o reexaminare. Pentru a putea să treacă de comisie, respectivii trebuiau să prezinte un nou examen oftalmologic complet, dar şi dovada faptului că au renunţat la dreptul de a conduce din motive medicale, document pe care l-au obţinut de la Serviciul de Poliţie Rutieră, în urma predării permisului.

 

Erau şoferi, dar nu vedeau doi metri în faţă

Dacă au fost câteva cazuri în care cei vizaţi au cerut anularea certificatului pe motiv că li s-a îmbunătăţit vederea, aducând şi documente în acest sens, cei mai mulţi au predat permisele de conducere.

Comisarul Liviu Sfichi, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, a arătat că 235 dintre şoferii vizaţi au venit şi şi-au predat permisele de conducere până acum, iar numărul acestora va mai creşte cu siguranţă, imediat după sărbători.  

„Am avut cazuri în care oameni cu o stare de sănătate foarte precară, care nu vedeau doi metri în faţă, aveau permis de conducere. Bineînţeles toţi au susţinut că nu mai conduc de mulţi ani de zile, însă realitatea este că mulţi se mai foloseau de permise, punând în mare pericol siguranţa traficului rutier”, a declarat comisarul Liviu Sfichi.

Conform prevederilor din OUG 195/2002, republicată, privind circulaţia pe drumurile publice, medicul de familie este cel care, atunci când constată că o persoană din evidenţa sa care are permis prezintă afecţiuni medicale care pun în pericol siguranţa traficului (afecţiuni prevăzute într-un ordin al Ministerului Sănătăţii), solicită unui medic autorizat o expertiză de specialitate şi apoi comunică Poliţiei Rutiere posibila incompatibilitate cu şofatul a pacientului său. Această prevedere legală a rămas însă doar pe hârtie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoselele judeţului, „curăţate” de 235 de şoferi cu grave deficienţe de vedere.
 Vizualizări articol: 694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Şoselele judeţului, „curăţate” de 235 de şoferi cu grave deficienţe de vedere5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Permise trimis de
(21 dec 2010, 17:22:23
intrebarea de bun simt care se pune acum este: OARE DE CATRE CINE LE-AU FOST ELIBERATE ACESTE PERMISE ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei