Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 dec 2010 - Anul XV, nr. 295 (4586)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Efectele modernizării

Noile ascensoare din Spitalul Suceava trimit liftierii la recalificare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noile ascensoare care vor fi montate la Spitalul Suceava până la finele anului vor trimite o parte din liftieri la recalificare. Potrivit managerului Vasile Rîmbu, mai mulţi liftieri vor rămâne fără obiectul muncii în condiţiile în care jumătate din ascensoare vor funcţiona pe bază de cartelă şi comenzi electronice. Angajaţii respectivi nu vor fi însă disponibilizaţi, ci redistribuiţi în cadrul Serviciului Administrativ al Spitalului.

„Vom avea liftieri doar acolo unde trebuie duşi bolnavi. Restul vor lucra în sectoarele în care este nevoie de ei. De exemplu, n-am paznici, oameni la deşeuri periculoase”, a spus directorul Vasile Rîmbu.

 

Fără comerţ clandestin prin cabinele ascensoarelor

El a precizat că modernizarea ascensoarelor va îmbunătăţi imaginea Spitalului şi prin faptul că vor mai dispărea din peisaj liftierii care îşi rotunjesc veniturile acceptând mici atenţii în bani pentru a permite accesul pe secţii sau care practică micul comerţ clandestin, vânzând în cabinele ascensoarelor diverse produse, cum ar fi săpun, ciorapi, pixuri.

„N-am nevoie de angajaţi care să stea cu mâna întinsă, pentru câţiva lei, ca să-i plimbe pe unii sau alţii sau care să le vândă săpunuri bolnavilor şi vizitatorilor. Sunt aspecte pe care le cunoaşte toată lumea, chiar dacă n-au fost sesizări oficiale”, a adăugat managerul Vasile Rîmbu.

Spitalul Suceava a început acţiunea de înlocuire a lifturilor vechi cu altele noi luna trecută. Într-o primă fază vor fi schimbate patru dintre cele opt lifturi, două din holul principal, unul din aripa nouă, care duce înspre secţii ca Ortopedie şi Cardiologie şi unul situat în apropierea Unităţii de Primire a Urgenţelor, care asigură accesul spre secţii precum Pediatria.

 

Investiţie de 1,1 milioane lei

Operaţiunea de schimbare a ascensoarelor se va face treptat, pentru a nu fi afectată activitatea unităţii, în special cea de urgenţe. Până la finele anului, conducerea Spitalului vrea să înlocuiască toate lifturile, investiţia, în valoare de 1,1 milioane de lei, fiind realizată cu bani de la Ministerul Sănătăţii.

În Spitalul Suceava, şapte dintre ascensoare sunt vechi din 1966, anul în care unitatea a fost dată în folosinţă, iar unul din 1994. În momentul de faţă, la Spitalul Suceava lucrează 21 de liftieri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noile ascensoare din Spitalul Suceava trimit liftierii la recalificare.
 Vizualizări articol: 1223 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Noile ascensoare din Spitalul Suceava trimit liftierii la recalificare3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei