Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 dec 2010 - Anul XV, nr. 295 (4586)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prelungire

Şoferul agresorilor lui Cristian Căjvănean, încă o lună după gratii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şoferul indivizilor acuzaţi că l-au tâlhărit şi ucis pe Cristian Căjvănean îşi va petrece şi următoarele 30 de zile după gratii. Alin Novac, din Plopeni - Salcea, a fost adus ieri în boxa acuzaţilor de la Tribunalul Suceava, procurorii solicitând în cazul său prelungirea mandatului de arestare.

Propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava a fost acceptată, astfel încât Alin Novac va sta în arestul Poliţiei şi luna următoare. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Suceava.

Dosarul care-l priveşte pe Novac este desprins din dosarul mare, a cărui judecată a şi început de câteva luni. În privinţa lui Alin Novac, procurorii nu au reuşit să finalizeze lucrările deoarece acesta lipsea, fiind fugit în Londra. De altfel, el a fost prins după o perioadă îndelungată de căutări, cu ajutorul poliţiştilor de la Interpol din Marea Britanie.

 

Şi ceilalţi membri ai grupării, tot în arest

Ceilalţi cinci membri ai grupării acuzate că a pus la cale atacul asupra lui Cristian Căjvănean, în iulie anul trecut, sunt şi ei după gratii, în Penitenciarul Botoşani. Pentru Florin Daniel Platoc, zis „Caşuba”, Constantin Lungu, Ioan Vasile Crasi, Iulian Ion Spatariu şi Gheorghe Anton, zis „Legionarul”, magistraţii suceveni au decis că sunt motive suficiente pentru prelungirea perioadei de detenţie.

Execuţia cu scop de jaf urmată de moartea lui Cristian Căjvănean a avut loc pe 20 iulie 2009, iar gruparea a acţionat după un plan bine stabilit. Cristian Căjvănean a fost atacat de Anton „Legionarul” şi Spatariu, care l-au lovit în cap cu o bâtă, provocându-i leziuni care câteva zile mai târziu au dus la deces. Agresorii au fugit cu o geantă în care au găsit 400.000 de lei, deşi informaţiile iniţiale arătau că prada trebuia să fie în jurul sumei de 300.000 de euro.  Cu ocazia anchetei s-a stabilit că şefii grupării erau Platoc „Caşuba”, finul acestuia, Vasile Crasi, şi Constantin Lungu, cei care nici nu au participat direct la comiterea faptei. Executanţi au fost Gheorghe Viorel Anton, zis „Legionarul” şi Iulian Ion Spatariu, care după ce au fugit de la locul tâlhăriei au fost preluaţi cu maşina de un al şaselea membru al grupării, Alin Novac. Prada a fost împărţită pe un câmp din zona comunei Bosanci, iar apoi fiecare dintre membrii grupării a plecat acasă ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Cei şase sunt bănuiţi şi de alte jafuri asupra mai multor valutişti din oraş, de la care au furat sume importante de bani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferul agresorilor lui Cristian Căjvănean, încă o lună după gratii.
 Vizualizări articol: 1830 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Şoferul agresorilor lui Cristian Căjvănean, încă o lună după gratii3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei