Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 dec 2010 - Anul XV, nr. 295 (4586)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Pauză de sărbători

Ultima săptămână în care se mai fac lucrări ISPA în municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Lucrările ISPA din municipiul Suceava vor lua o pauză de aproximativ o lună de zile, atât pentru ca muncitorii să meargă la casele lor de sărbători, cât şi pentru că temperaturile scăzute şi ninsorile nu permit continuarea lucrărilor începute.

“De săptămâna aceasta, firmele Pfeiffer şi TMUCB îşi încetează activitatea. Este clar că, din cauza iernii, nu mai este randament, eficienţă la lucrările din teren. Mai rămân cei de la Dytras, care să lucreze toată perioada, iar de pe 11 ianuarie anul viitor vom relua comandamentele ISPA”, a anunţat primarul Ion Lungu, care a condus ieri ultimul comandament ISPA de anul acesta.

Cele două firme şi-au restrâns deja activitatea, dar mai au o serie de “codiţe” pe care trebuie să le finalizeze, precum înlocuirea conductei de canalizare de pe strada Alexandru cel Bun, la care ultimul termen este 20 decembrie.

“Mai sunt 10 metri de înlocuit conducta veche de canalizare cu una nouă, încât este posibil să se ţină de cuvânt şi să toarne şi beton, pentru a reface strada”, a precizat Lungu, în urma discuţiilor cu constructorul.

Probleme punctuale ar mai fi pe strada Cernăuţi, unde au lucrat cei de la TMUCB şi trebuie refăcută strada în urma unei traversări, pe strada Cuza Vodă, unde TMUCB a terminat lucrările dar mai sunt necesare probele de presiune, motiv pentru care a fost lăsat nefinalizată o porţiune spartă, care încurcă circulaţia autovehiculelor, inclusiv a autobuzelor TPL.

“Anul 2010 a fost un an bun, s-a lucrat mult, iar întârzierile care s-au înregistrat provin din 2008 şi 2009, când forţa de muncă adusă de firme era insuficientă.

Chiar dacă pare amuzant, la nivel naţional suntem daţi ca exemplu de reuşită în ceea ce priveşte un proiect ISPA. Suntem consideraţi un oraş pilot de implementare a programului ISPA. Noi, ca beneficiari finali, am făcut tot ce ne-a stat în putinţă cu aceste comandamente, cu monitorizarea permanentă făcută împreună cu cei de la ACET, să-i împingem de la spate pe constructori, să finalizăm acest proiect. În mare parte el este finalizat, pe toate cele trei proiecte lucrările sunt aduse undeva la 95%, dar noi am cerut o prelungire de contract până la 30.06.2011, pentru că pe vreme rece nu se pot face probele necesare”, a adăugat Lungu.

Primarul a spus că va verifica personal dacă la staţia de tratare-epurare se lucrează acum, în preajma sărbătorilor de iarnă, după ce Dytras a anunţat că vor lucra inclusiv în zilele de 24 şi 31 decembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ultima săptămână în care se mai fac lucrări ISPA în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 1088 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ultima săptămână în care se mai fac lucrări ISPA în municipiul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(15 dec 2010, 23:35:02
Auzi la el... an bun... rad si curcile.
Asta isi bate joc de noi pentru ca... a fost votat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei