Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 nov 2010 - Anul XV, nr. 273 (4564)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vremuri grele

Probleme financiare la vârful PNL Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful Organizaţiei Municipale a PNL Suceava, Marius Zmău, se confruntă cu serioase probleme financiare. Firma pe care acesta o administrează, SC Casa Plus SRL Suceava, este înglodată în datorii, motiv pentru care Marius Zmău a depus la secţia comercială şi de contencios administrativ a Tribunalului Suceava o cerere pentru declanşarea procedurilor de reorganizare judiciare. În acest sens, preşedintele PNL Suceava a nominalizat şi o firmă specializată pentru a fi desemnată de judecători în vederea demarării acţiunilor specifice reorganizării judiciare.

„Considerăm că unica variantă de redresare este cea a reorganizării judiciare care să prevadă o reeşalonare a datoriilor scadente, fie o redimensionare a acestora”, se arată în cererea depusă la Tribunalul Suceava de către Marius Zmău.

 

Credite şi linii de credite uriaşe

Datoriile pe care Casa Plus le-a acumulat de-a lungul anilor sunt uriaşe. Astfel, în perioada 2007-2008, societatea a accesat credite de investiţii de la mai multe bănci în valoare de peste un milion de euro. Banii aveau ca destinaţie extinderea activităţii prin deschiderea de noi puncte de lucru, magazine de desfacere şi spaţii de depozitare. De asemenea, Casa Plus a deschis mai multe linii de credit în valoare de peste şapte milioane de lei şi peste 500.000 de euro. Banii obţinuţi din aceste surse erau destinaţi menţinerii aprovizionării ritmice de la furnizorii interni şi externi.

„Lipsa sau insuficienţa lichidităţilor a determinat imposibilitatea plăţii datoriilor către bănci la termenele scadente, precum şi mari restanţe de plată către furnizorii de marfă. Am încercat să găsim posibilităţi de redresare prin creditarea societăţii de către asociat, prin reducerea numărului de personal şi a flotei auto alocată sectorului distribuţiei, acţionarea în instanţă a debitorilor în vederea recuperării creanţelor, însă nu am reuşit să ne reîncadrăm în graficul de plăţi contractat cu creditorii noştri”, arată Marius Zmău în cererea de reorganizare judiciară.

 

Problemele au început de anul trecut

Potrivit actelor depuse la dosarul aflat pe rolul Tribunalului Suceava, problemele reale ale firmei Casa Plus au început anul trecut. Marius Zmău a explicat că activităţile de comerţ angro şi en detail cu materiale de construcţii şi materiale sanitare cu care se ocupă firma sa au intrat într-un puternic declin în cursul anului 2009, odată cu prăbuşirea sectorului construcţiilor.

„Toate încercările noastre de a valorifica produsele din stoc, chiar şi la preţuri reduse, nu au condus la redresarea financiară a societăţii. În plus, societatea a întâmpinat dificultăţi în încasarea creanţelor restante, având în vedere că creditorii noştri sunt în majoritate societăţi aflate în insolvenţă şi de la care avem de recuperat peste 272.602 lei”, se menţionează în cererea de declanşare a procedurilor de reorganizare judiciară.

În cursul zilei de ieri am încercat să luăm legătura şi cu Marius Zmău pentru a afla în ce măsură problemele financiare cu care se confruntă la firmă vor afecta şi activitatea sa din fruntea organizaţiei municipale a PNL Suceava. Din păcate, deşi a fost sunat pe telefonul mobil de mai multe ori, Marius Zmău nu a răspuns.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Probleme financiare la vârful PNL Suceava.
 Vizualizări articol: 676 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Probleme financiare la vârful PNL Suceava3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei