Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 oct 2010 - Anul XV, nr. 244 (4535)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bani negri

Solovăstru: “170.000 de hectare de pădure ar putea ajunge într-o zonă gri a economiei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape jumătate din pădurile judeţului Suceava ar putea ajunge într-o “zonă gri a economiei”, a transmis un avertisment directorul general al Romsilva, Valerian Solovăstru, amintind de amânarea termenului de judecare a celui mai mare proces de retrocedare din România, cel purtat cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

“Am vrea ca rezultatul procesului să fie în concordanţă cu adevărul istoric şi juridic. Dintotdeauna lucrurile au fost foarte clare. Aceste suprafeţe au făcut parte din acest fond bisericesc, termenul este atât de clar, că au fost în administrare, rămân dubii asupra acestei fundaţii şi a modului în care se face revendicarea”, a declarat directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor, într-o conferinţă de presă susţinută la Suceava.

El s-a arătat contrariat de faptul că, deşi zi de zi se aduc modificări legislative pe tema impozitării tuturor veniturilor, există totuşi o mare parte a economiei care este total ocolită de obligaţii la plata taxelor şi impozitelor.

“Dacă totul se impozitează în ţara asta şi toţi plătesc impozite şi taxe, că aşa e corect, nu înţeleg de ce este un anumit segment al societăţii care este ocolit de toate aceste obligaţii. Nu mi se pare normal. Trebuie să fim solidari din toate punctele de vedere, toţi. Nu ne putem permite să introducem într-o zonă gri a economiei 170.000 de hectare de pădure”, a adăugat Valerian Solovăstru, amintind că Biserica are deja în exploatare suprafeţe însemnate de pădure şi numeroase alte activităţi comerciale, din care, paradoxal, la bugetul de stat nu se contribuie aproape deloc.

Procesul de retrocedarea unei suprafeţe de 166.813 hectare de pădure Fondului Bisericesc Ortodox Religionar din Bucovina durează de mai bine de nouă ani, suprafaţa de pădure solicitată iniţial fiind de 192.000 de hectare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Solovăstru: “170.000 de hectare de pădure ar putea ajunge într-o zonă gri a economiei”.
 Vizualizări articol: 2930 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Solovăstru: “170.000 de hectare de pădure ar putea ajunge într-o zonă gri a economiei”4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prostia se plateste trimis de
(16 oct 2010, 12:15:12
Las ca si tu ai fost destept cu ghiotura. In timp ce preotii si-au angajat avocati competenti voi v-ati aparat cu niste juristi frustrati de nivelul salarial. Avand in vedere miza, trebuia sa va angajati din prima o casa de avocatura de prima mana nu sa asteptati pana ati pierdut procesul la Curtea de Apel. As muri de ciuda sa aflu ca preotii(ca si persoane fizice) vor puna mana pe o treime din judetul Suceava dar primul pe care l-as scuipa intre ochi ai fi probabil tu.
2.   Ca si alte mii... trimis de
(16 oct 2010, 13:10:24
Vor ajunge si astea cum au ajuns si alte multe mii de hectare de padure. In fiecare primarie de la munte, aproape fiecare salariat a primit hectare de padure in urma retrocedarilor desi in viata stramosilor lor nu au detinut vreodata asemenea suprafete de terenuri. Nici aceasta fundatie nu s-a infiintat cu alt scop precis decat acesta, de-a pune mana pe padurile judetului in folosul unui grup de persoane. Un asemenea jaf nu a fost produs nici de razboi.
3.   Firar barba lor sa fie.... trimis de
(16 oct 2010, 15:52:12
excrocii astia cu rochitza de unde au atata padure?au plantat ei vre-un arbor....?li sa dat intr-un anumit context istoric cand prostimea era multa si ei erau foarte bumi manipulatori...manipuland orice muritor de rand...azi insa contextul e altul lumea in teorie s-a desteptat...nu li se poate permite sa fure in halul asta cel mai de pret patrimoniu al bucovinei....chiar nu le ajunge cu cat fura de la altar?cat fura in numele domnului?sa le fie rusine ...
4.   NOI TOT ATATA VOM PLATI PE METRU POATE MAI PUTIN trimis de
(16 oct 2010, 20:58:58
LASA SA SUFERE SI PADURARI CA SO BOIERIT TOTI........COPILUL INCA NUI NASCUT SI TAICASUL IO SI FACUT CASA...........VENITI LA PATRAUTI SI VEDETI CE AU PADURARI SI CU CAT VAND EI LEMNELE SAU DARMANESTI,CALINESTI........
4.1  RE: NOI TOT ATATA VOM PLATI PE METRU POATE MAI PUTIN trimis de
(16 oct 2010, 22:10:32
Prin analogie daca nevasta ta e violata o ora de un recidivist si apoi 10 minute de un politist tu ii iei apararea politistului ca a avut bunul simt sa o violeze numai 10 minute. Bravas domlelaughing O mare hotie e pe cale sa se produca iar tu zici ca preotii(care ar trebui sa fie garantii moralitatii pe pamant) vor fura un pic mai putin decat padurarii...
5.   Doar vrajeli trimis de
(16 oct 2010, 23:31:59
sigur cele 170 de mii de hectare nu vor ajunge in zona gri, din pacate eu stiu unde vor ajunge, pentru ele deja fiind pregatiti bani, pe langa comisioanele date pana acum, si loby-ul facut pe langa GH. FLUTUR si PDL impreuna cu PSD, BISERICA ORTODOXA va vinte aceste paduri catre EGGER si HS pentru suma de 600 DE MILIOANE DE EURO, in acest sens fiind deja facute demersuri catre ERSTE BANK AUSTRIA pt obtinerea creditarii, acest lucru facand parte dintr-un plan mai amplu al lor, anume de a cumpara aprx 5% din suprafata impadurita a romaniei pt 1,8 miliarde de euro, adika 600 de mii hectare, situate in judetele: SUCEAVA, NEAMT, BACAU, HARGHITA, COVASNA, ALBA, HUNEDOARA, MURES SI BISTRITA, o mare parte din padurile ce urmeaza sa fie cumparate vor fi retrocedate in zonele respective mostenitorilor unor fosti nobili unguri, care au semnat deja precontracte de vanzare
6.   Presupuneri... trimis de
(17 oct 2010, 22:24:26
Discursul domnului Solovastru suna cam asa: "Daca si cu Parca se plimbau pe o barca, Daca nu era Parca se ineca". Iar alta confuzie se face intre popi si calugari, care nu au nimc in comun afara de faptul ca apartin de aceiasi Arhiepiscopie.
Popi -o meserie, primesc salarii de la bugetul de stat, deci voi ii platiti. Cred ca cunoasteti fiecare exemple de "excroci cu fustita" asa cum bine i-a numit cineva mai devreme, de aceea ma abtin de a da alte exemple.
Calugari- fac asta din convingere, nu prinesc bani pentru asta, iar ca organizare apartin de schituri sau manastiri, care au un sistem de autogospodarire propriu de aceea nu platesc si nu primesc bani de la stat. Exceptii unele manastiri incluse in patrimoniul Unesco sau patrimoniul national ca monumente istorice.
Iar ca concluzie suna cam asa: De ce sa vinda calugari ceea ce putem vinde noi.

Acestia din urm
6.1  RE: Presupuneri... trimis de
(17 oct 2010, 22:57:11
Te inseli. Exista o legatura ff stransa intre calugari si preoti. Preotii sunt condusi de calugari. De la un anumit rang in sus, nu pot promova decat calugarii. Toata conducerea superioara a Bisericii Ortodoxe(implicit si a preotilor) este formata din calugari. De exemplu dl. Pimen a fost staret la Manastirea Putna. Nu sunt un expert dar sunt 90% convins ca am dreptate.
7.   Mai sa fie! trimis de
(18 oct 2010, 00:50:35
Tu chiar nu intelegi un lucru. Biserica ortodoxa este intradevar condusa de calugari dar este foarte adevarata zicala ca "pina ajungi la dumnezeu te maninca sfinti". Si iti explic eu de ce: Biserica ortodoxa este o institutie condusa tip piramidal. Intentiile bune pleaca de la conducere dar la finalizare ajung tot la popi care au direct de-a face cu populatia. Tocmai asta este problema. Sau gindestete putin mai bine despre diferenta dintre popi care concep taxe dupa bunul lor plac, desi pentru nunti, botezuri, inmormintari ... sint prevazute sume fixe si ar trebui sa dea bon ca la magazin pentru prestari servicii. Nu-i vezi fugind cu vreo 20 de babe dupa ei, care sint in stare sa le dea si ultimul leu, construiesc vile si cumpara masini care daca ar socoti cineva sint de domeniul imposibil din salariul lor.
Iar daca o sa auzi sau stii vreun vreun calugar care are proprietati, terenuri, vile masini spune-mi si mie ca eu nu stiu nici unul .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei