Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 oct 2010 - Anul XV, nr. 244 (4535)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Vinovatul nu e Săndoi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vă mărturisesc că dintre toţi antrenorii români, mie cel mai bun mi se pare Emil Săndoi. Nu-i includ aici pe Lucescu şi Boloni, care au un statut aparte: prin nimic din ceea ce au realizat (şi au realizat destule, slavă Domnului!) nu pot fi asimilaţi categoriei menţionate, măcar în ideea că performanţele lor cele mai importante s-au produs pe alte meleaguri. De aceea, reformulez: dintre toţi antrenorii români de la echipe româneşti din România... restul rămâne valabil. De ce Săndoi? Păi, în primul rând fiindcă reuşeşte să închege măcar din doi în doi ani, dacă nu chiar anual, câte o echipă care adesea chiar joacă fotbal. Nu că aşa ar vrea el, ci fiindcă s-a specializat în echipele „under...”, în spaţiul liber putând figura 21, 19, 17. Ceea ce înseamnă că odată depăşită vârsta-limită, jucătorul respectiv dispare automat din echipă. Şi trebuie căutat un altul. Şi iar. Şi mereu. E o muncă titanică, sisifică, iar uneori probabil că-i vine să înnebunească: atunci când, în preajma vreunui meci mai dificil sau mai important, cel mai bun jucător îi este „furat” de Naţionala mare. Ar trebui să fie, de fapt, fericit sau măcar mândru că a reuşit să promoveze un jucător valoros către marea performanţă. În fond, chiar ăsta şi este rolul naţionalelor de tineret sau de juniori: de a roda jucătorii cei mai buni la nivel internaţional, da a-i promova în categorii succesive de vârstă până la aceea a maturităţii sportive. Aici intervine însă, ca în toate domeniile, specificul naţional: inconstanţa în pregătire pe termen lung, infatuarea în cazul promovării la un alt nivel (fie la echipele naţionale, fie la seniori în echipa de club), fiţele în situaţia că se interesează de ei vreo echipă serioasă etc. Avem exemple şi de echipe naţionale (aia under 17, de acum vreo 2-3 ani) la care selecţia s-a făcut pe şpagă de la părinţi, de unde un joc de panaramă şi scoruri tot de 0-7 sau 0-9. Nu e şi cazul lui Săndoi: la naţionalele antrenate de el, selecţia e selecţie, iar jocul arată altfel. Adică bine. Tind să cred că necalificarea a fost generată de absenţa celor cinci titulari, unii suspendaţi, alţii accidentaţi. Cu toate acestea, mă îndoiesc că-i vom vedea curând la Naţionala mare. Dar nu din cauza lui Săndoi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vinovatul nu e Săndoi.
 Vizualizări articol: 853 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Vinovatul nu e Săndoi3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   *** trimis de
(16 oct 2010, 16:04:54
asa e Dodo, ai dreptate....inca multi ani de aici inainte fotbalul nostru la nivel de nationala si nu numai va fi dictat de interesele impresarilor.....asaca jucatorii se baga pe preferinte, iar noi microbistii ne tot tocam nervii debeaga.....un remediu placut pe care l-am gasit in ultimul timp este sa ma indrept spre alte sporturi...volei, handbal, etc.....fotbalul nostru a ajuns o mare rusine

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei