Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 oct 2010 - Anul XV, nr. 244 (4535)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Premiu

Luhan a primit titlul „Personalitatea Anului pentru o Românie Europeană”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Europarlamentarul PD-L, suceveanul Petru Luhan a primit premiul „Personalitatea Anului pentru o Românie Europeană”, acordat în cadrul ceremoniei anuale organizate vineri, 15 octombrie, de Fundaţia „Eurolink – Casa Europei”. Distincţia a fost acordată pentru sprijinul şi poziţiile publice ale lui Petru Luhan în cazul unor teme comunitare de interes pentru cetăţenii români, cum ar fi combaterea cancerului la nivel european. Ceremonia oficială de decernare a premiilor a avut loc la Palatul Parlamentului, la finalul mesei rotunde cu tema „Care este locul actual al României în Uniunea Europeană?”.

„Sunt onorat de primirea acestei distincţii. Lupta împotriva cancerului, aderarea la Spaţiul Schengen şi atragerea fondurilor europene sunt obiectivele prioritare  pe care mi le-am stabilit în mandatul de europarlamentar. După cum ştiţi, milioane de europeni suferă de cancer şi din păcate românii sunt printre cei mai afectaţi de lipsa de acces la tratament. O asigur pe doamna Van Staden, inventatoarea senzorului care detectează cancerul în şase minute, că sprijinul pe care i l-am acordat până acum va continua, pentru ca beneficiile acestei invenţii să fie simţite cât mai curând în România şi Uniunea Europeană”, a declarat Petru Luhan.

Potrivit europarlamentarului PD-L, înaintea ceremoniei de decernare a premiilor, cei prezenţi la eveniment au participat la o serie de dezbateri care au avut ca temă „Soluţii la provocările procesului de integrare a comunităţilor rome”, „Strategii pe termen scurt şi mediu pentru pregătirea integrării României în spaţiul Schengen” şi „Alternative urgente de reformare a sistemului de gestionare a Fondurilor Europene”.

 

Premiul a fost primit şi de guvernatorul BNR Mugur Isărescu

În ceea ce priveşte aderarea României la spaţiul Schengen, Petru Luhan a spus că acest lucru reprezintă o miză importantă pentru români, „având în vedere că libera circulaţie în Europa a fost pentru ei principalul beneficiu al aderării la UE. Voi susţine în Parlamentul European acceptarea României în Spaţiul Schengen în martie 2011 şi sunt sigur că suntem pregătiţi, instituţiile statului făcându-şi pe deplin datoria în acest sens”.

De precizat că pe lângă Petru Luhan, printre personalităţile care au primit în acest an titlul de „Personalitatea Anului pentru o Românie europeană” s-au mai numărat diplomatul Emeric Florin Saghi, principal coordonator al pregătirilor pentru aderarea României la Spaţiul Schengen, şi academicianul Mugur Isărescu, economist, guvernatorul Băncii Naţionale a României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luhan a primit titlul „Personalitatea Anului pentru o Românie Europeană”.
 Vizualizări articol: 893 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
Luhan a primit titlul „Personalitatea Anului pentru o Românie Europeană”2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Saraca tara bogata !!! trimis de
(16 oct 2010, 11:07:38
Off...offf...offf...! Toti incompetentii precum LUHAN au ajuns sa ia premii. De asta merge traim asa in tarisoara asta. Pentru ca astfel de incompetenti sunt promovati....si inca pe ce salarii.
Rusine "Monitorule"ca pupi in fundu..let astfel de persoane !!!
2.   Impostura trimis de
(16 oct 2010, 12:55:09
Mai nou unii isi umfla CV-urile sa dea bine. La lansarea candidaturii acestui personaj seful lui i-a pus ani de scoala in spate cat nu avea el total. Masterate de 5 ani prin Germania, etc. Ca a fost nu stiu ce director la Petrom, etc. Jenant, absolut jenant. Ce a facut el pentru combaterea cancerului ? Dar pentru aderararea RO la spatiul ... cosmic ? Cu din astia ne ducem de rapa. Se promoveaza din nou impostura. Cred ca lui Isarescu ii e rusine cu asa companie, el fiind om cu scoala nemaivorbind de inteligenta. Am mai avut o academiciana de renume mondial dar au ingropat-o in 89.
3.   Mincatori de caca.....o trimis de
(16 oct 2010, 19:37:51
Doi nebuni numarau o bila....Ce comentati voi vis-a-vis de treba cu cancerul pe care a facut-o Luhan?Sunteti total pe linga subiect ,habar nu aveti care este contributia lui la acesta treaba si repede muscati de currrrrrrr....ele.Da ma rog cainele cind nu are ce face isi linge pul.......pa. FELICITARI PETRICA !!! Sincer ma bucur pt tine.Iar pentru tine ,ala care CREZI ...parerea ta e doar a ta si e una de om pros.......per.Eu cred ca daca imi este rusine sa stau linga cineva imi caut de lucru in alta parte,caut companie pe masura inteligentei mele.
4.   Inca ceva trimis de
(16 oct 2010, 19:41:10
Cititi mai cu atentie ce este scris in ACEST ARTICOL
5.   Felicitari! trimis de
(16 oct 2010, 21:01:48
O astfel de reusita ne face si pe noi, ceilalti romani, sa fim mai mandri. Numele tarii noastre este de cele mai multe ori mentionat in cazuri care nu ne fac cinste. Tu ai reusit inca o data sa le dai clasa celor care ne subestimeaza. Bravo domnule europarlamentar !!! A venit vremea ca romanii sa nu mai fie doar simpli spectatori ci sa devina factori activi in evolutia de orice fel care are loc in lume. Sustinerea si implicarea in proiectul care propune depistarea cancerului inseamna un pas inainte spre mult dorita schimbare …. Felicitari si tine-o tot asa!
5.1  RE: Felicitari! trimis de
(17 oct 2010, 15:52:57
Care sustinere ? Bani nu are, memorabil in viata asta inca nu a facut nimic, asa ca ... Sustinere ? Ce inseamna asta ? Inteleg ca esti un fan, e problema ta. Dar de aici si pana a nu mai reusi sa-ti dai seama de realitatea care te inconjoara e cale lunga !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei