Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 oct 2010 - Anul XV, nr. 244 (4535)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”

Actuali şi foşti profesori şi elevi ai liceului, omagiaţi la ceas aniversar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” şi-a omagiat foştii şi actualii dascăli, precum şi foştii şi actualii elevi în cadrul unei manifestări de amploare, care a avut loc ieri la Casa Culturii din Suceava.

La manifestare au fost prezenţi sute de oameni, elevi, absolvenţi, profesori activi sau pensionari, oficialităţi locale, judeţene, şefi de şcoli şi de instituţii. La ceas aniversar, la împlinirea a 150 de ani de la înfiinţarea Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”, invitaţii au primit medalia de aur şi placheta liceului.

„Liceul sucevean (n. r. Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”) a reprezentat punctul de plecare în carieră al multor personalităţi de marcă ale culturii româneşti. O încercare de a evoca personalităţi cu totul remarcabile, foşti elevi sau profesori ai şcolii noastre, ar fi un demers nobil, dar foarte laborios. Chiar şi consultarea materialelor tipărite cu prilejul aniversării nu poate oferi o imagine completă a galeriei tuturor acelora care reprezintă în fond reperele de identitate ale instituţiei noastre. Ne întrebăm doar câte licee româneşti au absolvenţi nominalizaţi la un premiu Nobel. Pe toţi îi apreciem şi îi onorăm deopotrivă.  Căci ce poate fi mai onorant pentru o instituţie decât oamenii care de un veac şi jumătate scriu <istoria> în cartea de aur a culturii şi ştiinţei româneşti”, a declarat directorul Colegiului „Ştefan cel Mare”, Dan Popescu.

 

Primul absolvent cu media 10, prezent la aniversare

Oficialităţile locale şi judeţene, rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare”, Adrian Graur, fostul ministru al Educaţiei, Cristian Adomniţei, absolvent al colegiului, primul absolvent cu media 10 al liceului, Ica Manas Zloczower, vicedecan al Universităţii din Ohio, Statele Unite ale Americii, au primit din partea conducerii liceului medalie de aur.

În cadrul manifestării, profesorul de fizică Costică Costan a stabilit legături prin internet şi cameră web cu absolvenţi ai liceului, olimpici internaţionali, stabiliţi acum în afara României.

„Generaţia de astăzi nu poate fi mai prejos decât generaţiile trecute şi e de datoria noastră de a ne asuma calitatea de <ştefanist>. Prin oferta educaţională, prin baza materială de care dispune, dar mai ales prin valoarea corpului profesoral, Colegiul Naţional <Ştefan cel Mare> din Suceava şi-a onorat şi îşi onorează misiunea de a fi un lăcaş de cultură şi educaţie, de a promova standarde înalte de competenţă profesională, de a contribui la formarea unor generaţii de tineri valoroşi care ulterior realizează,  aşa cum experienţa şi trecutul o confirmă, cariere de succes în mai toate domeniile”, a mai spus directorul Dan Popescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Actuali şi foşti profesori şi elevi ai liceului, omagiaţi la ceas aniversar.
 Vizualizări articol: 1581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Actuali şi foşti profesori şi elevi ai liceului, omagiaţi la ceas aniversar5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei