Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 oct 2010 - Anul XV, nr. 240 (4531)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale

Deficienţe pe linia prevenirii efectelor inundaţiilor, depistate de comisia numită de prefect

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul Sorin Arcadie Popescu a atenţionat din nou autorităţile locale să respecte măsurile stabilite în vederea prevenirii efectelor inundaţiilor generate de fenomene meteorologice periculoase, avertizându-le că, în caz contrar, se va trece la aplicarea de  sancţiuni contravenţionale. Atenţionarea prefectului vine după raportul comisiei mixte numite prin ordinul său ca să verifice modul de îndeplinire a măsurilor de prevenire a inundaţiilor, raport care a evidenţiat deficienţe în mai multe localităţi ale judeţului în ceea ce priveşte decolmatarea albiilor, a podurilor şi podeţelor, întreţinerea şanţurilor şi rigolelor de scurgere a apelor pluviale, îndepărtarea depozitelor de deşeuri şi de material lemnos de pe malurile şi din albiile cursurilor de apă.

Au fost identificate depozite de deşeuri şi material lemnos pe râul Suceava, zona pod Moara, în comuna Izvoarele Sucevei, pe râul Moldova, în comuna Moldova Suliţa, în zona stadionului din  oraşul Frasin, zonele Buta şi Blănaru din comuna Cornu Luncii, pe pâraiele Voroneţ, Bucovăţ, Suha Mică, Demăuşa, Lunguleţ şi Ciumârna.

Cele mai multe depozite de deşeuri au fost descoperite pe pârâul Moldoviţa în mai multe zone din Vama, Moldoviţa, Vatra Moldoviţei şi Frumosu.

Comisia numită de prefect a identificat mai multe poduri şi podeţe colmatate în localităţile Grămeşti, Zvoriştea, Hânţeşti, Siminicea, Izvoarele Sucevei, Breaza, Fundu Moldovei, Pojorîta, Sadova, Câmpulung Moldovenesc, Vama, Frasin, Păltinoasa, Gura Humorului, Frumosu, Vatra Moldoviţei, Capu Câmpului, Râşca, Slatina, Forăşti, Drăguşeni, Cârlibaba şi Iacobeni.

În urma controalelor au mai fost semnalate eroziuni active de maluri şi porţiuni colmatate pe râul Siret în zona sat Hăliceni, comuna Zamostea, zona amonte spital comuna Zvoriştea, zona Budeni-Procovanu, ocolul silvic şi sat Săndeni, oraş Dolhasca, apoi pe râul Suceava zona Luncuşoara-Udeşti-Chilişeni, comuna Udeşti şi zona confluenţă cu pârâul Boul comuna Straja, râul Moldova, pe raza comunei Forăşti şi Vadu Moldovei, satul Sasca, comuna Cornu Luncii, zona amonte pod Baia-Bogata, comuna Baia, şi satul Molid, comuna Vama.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deficienţe pe linia prevenirii efectelor inundaţiilor, depistate de comisia numită de prefect.
 Vizualizări articol: 1002 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deficienţe pe linia prevenirii efectelor inundaţiilor, depistate de comisia numită de prefect0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei