Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 oct 2010 - Anul XV, nr. 234 (4525)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale în trafic

Verificări la „sânge” printre transportatorii de persoane din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cumplita tragedie de la Tulcea, unde s-a produs un adevărat carnagiu după ce un autobuz vechi burduşit cu călători s-a prăbuşit de pe un dig, a pus în alertă autorităţile care au atribuţii în ceea ce priveşte verificarea transportatorilor de persoane, printr-un ordin venit de la ministrul Transporturilor un control de amploare fiind dispus şi în judeţul Suceava.

Începând de ieri şi până pe 16 octombrie, echipe mixte de control, formate din inspectori ai Autorităţii Rutiere Române (ARR), ai Registrului Auto Român (RAR), poliţişti de la Serviciul Rutier şi lucrători ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale acţionează zilnic, în anumite puncte din judeţ, principalul scop fiind depistarea în trafic a autovehiculelor cu defecţiuni tehnice, care periclitează siguranţa circulaţiei. Toţi transportatorii auto de persoane întâlniţi în trafic sunt traşi pe dreapta şi se verifică dacă respectă normele în vigoare, plecând de la atestatele şi avizele necesare activităţii pe care o desfăşoară, existenţa ITP la zi, asigurările pentru călători etc. Practic, fiecare organ de control efectuează verificări pe linia sa de muncă, şoferii care se grăbesc în trafic riscând să fie amendaţi ori lăsaţi fără permis de poliţiştii de la Circulaţie, în timp ce aceia care au defecţiuni tehnice, chiar şi minore, vor fi depistaţi direct în trafic, de specialiştii de la Registrul Auto Român.

„În situaţia transportului rutier public de persoane în trafic judeţean şi interjudeţean, prin OUG 109/2005 sunt stabilite amenzi de la 2.000 până la 5.000 de lei, pentru transport de călători în picioare peste numărul de locuri stabilit prin certificatul de clasificare al vehiculului, sau pentru transportul călătorilor fără bilet, ambele sancţiuni vizându-l pe conducătorul auto”, a avertizat Viorel Hrebenciuc, şeful agenţiei Suceava a Autorităţii Rutiere Române.

El a precizat că, din fericire, în judeţul Suceava nu s-au înregistrat accidente grave în care să fi fost implicate mijloace de transport persoane, însă nu a negat că printre transportatori există nereguli, unele grave, sancţionate de-a lungul timpului în cadrul acţiunilor de control.

Acesta a mai precizat că, pe perioada controlului, inspectorii ARR, împreună cu colegii de la RAR, vor face verificări inclusiv la sediul operatorilor de transport persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Verificări la „sânge” printre transportatorii de persoane din judeţ.
 Vizualizări articol: 1695 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Verificări la „sânge” printre transportatorii de persoane din judeţ5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei