Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 oct 2010 - Anul XV, nr. 234 (4525)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Amânare

Elevii suceveni nu vor primi mere anul acesta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii suceveni din clasele I – VIII nu vor primi anul acesta mere. Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Vasile Ilie, acesta precizând că pentru 2010 nu au fost alocate fonduri de la bugetul judeţului pentru merele care ar fi urmat să fie date zilnic elevilor.

„Până la sfârşitul acestui an nu avem cum să dăm mere elevilor. Sperăm că acest lucru se va întâmpla de anul viitor. Consiliul Judeţean nu a prins în buget bani pentru acest program, iar Guvernul alocă sumele necesare abia după ce noi facem primele plăţi”, a explicat Vasile Ilie. El a mai adăugat că administraţia judeţeană are ca prioritate pentru anul acesta alocarea sumelor necesare pentru cofinanţarea proiectelor europene aflate în derulare.

Potrivit unei Hotărâri de Guvern, judeţul Suceava are alocate două milioane de lei pentru programul de încurajare a consumului de fructe în şcoli în anul şcolar 2010 – 2011. De acest program ar urma să beneficieze 67.040 de elevi din clasele I – VIII, merele urmând să fie date pentru o perioadă de maxim 93 de zile de şcolarizare. Potrivit Hotărârii de Guvern, limita valorii zilnice este de 30 de bani per elev. De precizat că pentru achiziţionarea fructelor destinate elevilor suceveni este prevăzută o sumă de aproape 1,9 milioane de lei. Diferenţa de bani urmează să fie folosită pentru acţiuni educative, respectiv organizarea de vizite la ferme pomicole sau legumicole, la staţiuni de cercetare pomicolă sau legumicolă, la zilele recoltei, expoziţii, târguri sau alte evenimente similare. Tot din aceste fonduri se vor organiza şi concursuri tematice cu premii şi se vor tipări broşuri sau materiale didactice pentru cunoaşterea beneficiilor consumului de fructe şi legume proaspete.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii suceveni nu vor primi mere anul acesta.
 Vizualizări articol: 608 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Elevii suceveni nu vor primi mere anul acesta3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei