Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 oct 2010 - Anul XV, nr. 232 (4523)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iarnă timpurie

Termica, forţată să dea căldură mai devreme ca niciodată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii vor avea căldură la calorifere cu mult mai devreme decât în alţi ani. Deşi, oficial, sezonul rece începe după 1 noiembrie, subvenţiile la căldură fiind acordate doar pentru cinci luni de iarnă, anul acesta iarna îşi arată colţii mai devreme. Mai exact, din cauza temperaturilor scăzute înregistrate în ultimele zile, dar mai ales a prognozei meteo, care pentru următoarele două săptămâni indică temperaturi negative în timpul nopţii, de luni, Termica Suceava va începe umplerea instalaţiilor direct cu apă caldă.

Efectuarea probelor de presiune, care era programată să înceapă de luni, cu apă rece, pentru a depista eventualele probleme ale instalaţiilor de termoficare, va fi una foarte sumară, pentru că de luni seara, Termica va începe să pompeze apa fierbinte către caloriferele sucevenilor.

“Probele de presiune trebuiau să se facă treptat, într-o perioadă de zece zile. Numai că prognoza meteo pe următoarele 15 zile indică temperaturi neobişnuit de scăzute pentru această perioadă a anului, încât suntem forţaţi să pornim furnizarea căldurii mult mai devreme decât ne aşteptam. Intenţiile noastre erau să pornim centrala de termoficare după data de 15 octombrie, când şi probele de presiune erau finalizate”, a declarat directorul societăţii de termoficare a Sucevei, Constantin Plăcintă.

Căldura pe care Termica o va furniza începând de luni seara nu va ajunge din prima zi în casele tuturor celor racordaţi la sistemul centralizat. Din cauza întinderii reţelei de termoficare a oraşului, de aproximativ 460 de kilometri (reţele principale şi secundare), căldura va ajunge cu o întârziere de una –două zile în anumite zone ale oraşului.

 

Furnizarea căldurii, dorită de unii, contestată de alţii

În fiecare an, începerea furnizării căldurii în jurul datei de 15 octombrie a stârnit nemulţumirea sucevenilor care vor ca aceasta să fie furnizată doar în perioada în care ei beneficiază de subvenţii la căldură, adică după 1 noiembrie.

Reacţia lor va fi şi mai vehementă anul acesta, când căldura va începe să fie furnizată aproape cu o lună mai devreme decât perioada care este considerată de iarnă, conform legilor în baza cărora se acordă ajutoarele de încălzire a locuinţei.

Pe de altă parte, sunt mii de familii care vor să beneficieze de confort termic în locuinţe de cum temperaturile ating valori tot mai scăzute, mai ales că au copii mici, pe care vor să-i protejeze de bolile cauzate de expunerea la frig.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termica, forţată să dea căldură mai devreme ca niciodată.
 Vizualizări articol: 3015 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Termica, forţată să dea căldură mai devreme ca niciodată3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Care subventii? trimis de
( 2 oct 2010, 12:55:32
Fata de anii precedenti, procentul acordarii de subventii la caldura va scadea semnificativ anul acesta din cauza hotararilor adoptate de Guvern in privinta realizarii unei declaratii de avere in momentul depunerii cererii de subventie pentru caldura. Si bineinteles, sunt impuse o serie de conditii, pe care cu totii stim care sunt acestea, in momentul in care te hotarasti sa faci o cerere pentru subventie. Eu personal nu ma incadrez in nici una din categoriile mentionate, pentru simplul fapt ca am o masina care are un motor de 1800 cmc. Si va fi cam greu cu caldura iarna asta. Dar asta e...
2.   Frig pentru cine vrea.... trimis de
( 2 oct 2010, 16:34:29
Cine e nemultumit poate foarte bine sa-si inchida caloriferele, oricum suntem atatia care platim ca prostii si pentru astia cu subventiile lor pe care le iau numai din cauza faptului ca mint in privinta veniturilor.
2.1  RE: Frig pentru cine vrea.... trimis de
( 2 oct 2010, 18:49:20
Nu au cum sa minta in privinta veniturilor pentru ca sunt verificati. Si daca intradevar mint pe asa-zisa declaratie de avere atunci cand isi fac subventie pentru caldura, primesc amenda.
3.   Copii tusesc si tremura cind scriu... trimis de
( 2 oct 2010, 17:32:25
Dati-ne caldura! Veti opri-o mai tirziu cind se va face vremea calda afara!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei