Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 oct 2010 - Anul XV, nr. 232 (4523)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Veste bună

15 puncte vulnerabile după inundaţiile din vară, refăcute cu fonduri de urgenţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrări de înlăturare a efectelor inundaţiilor din vara acestui an au fost demarate, sau urmează a fi demarate în cel mai scurt timp, în 15 puncte vulnerabile din judeţul Suceava şi de la limita acestuia cu Botoşaniul. Pentru lucrări, Guvernul României a alocat 24,5 milioane de lei, finanţările fiind acordate de la Fondul de Mediu.

 

În 13 cazuri au fost deja date ordinele de începere a execuţiei

Conform listei existente la Sistemul de Gospodărire al Apelor (SGA) Suceava, instituţia care întocmeşte studii şi promovează proiecte prin care se solicită fondurile de acest gen, cele 15 lucrări sunt următoarele: regularizare pârâul Ruda la Dorneşti, proiect în valoare de 2,5 milioane de lei, regularizare şi îndiguire râul Suceava, în zona municipiului (3,75 milioane de lei), regularizare şi apărări de mal pârâul Remezeu, comuna Vicovu de Jos (1,8 milioane de lei), îndiguire mal stâng râul Moldova, în zona podului Berchişeşti-Capu Câmpului, comuna Capu Câmpului (1,78 milioane), amenajare pârâul Moldoviţa şi afluenţi în zona comunelor Moldoviţa, Vatra Moldoviţei, Frumosu şi Vama (1,8 milioane), refacerea amenajării râului Suceava în zona sursei de alimentare cu apă a municipiului Rădăuţi (1,8 milioane), amenajare râul Moldova pe tronsonul Brăieşti-Băişeşti, comuna Cornu Luncii (tot 1,8 milioane), regularizare pârâul Râşca, la Bogdăneşti (310.000 lei), amenajări pârâul Suceviţa în zona Satu Nou şi în zona podurilor de pe DN 17A, în comuna Marginea (1,9 milioane de lei), regularizare şi îndiguire pârâul Seaca, la Boroaia, (865.000 lei), apărare maluri pârâul Ciotina, comuna Iacobeni (500.000 lei), amenajare pârâul Izvoru Alb în zona municipiului Câmpulung Moldovenesc (570.000 lei), regularizare pârâul Pătrăuţeanca, în zona acumulării Baraj Mobil Mihoveni (580.000 lei), amenajarea braţului stâng şi a pragului de fund pe pârâul Suceviţa, în zona localităţii Marginea (2.500.000 lei), amenajarea malului stâng al râului Siret, în aval de podul DJ 208 D în zona localităţii Hânţeşti-Bucecea (2.000.000 lei).

Cele 15 lucrări sunt în faza de elaborare a proiectului tehnic, însă, fiind vorba de situaţii de forţă majoră, legea permită ca lucrările să înceapă concomitent cu evaluarea proiectului, în 13 cazuri fiind deja date ordinele de începere a execuţiei.

 

Lucrări de urgenţă, care ar trebui să fie doar un început

“De menţionat că fondurile alocate nu elimină pericolul inundaţiilor în zonele respective, ci înlătură efectele viiturilor produse în cursul acestui an. Pentru a îndepărta pericolul inundaţiilor este nevoie de lucrări mult mai ample, care constau, pe lângă amenajarea albiilor cursurilor de apă, şi în corectări de torenţi, realizarea de acumulări şi poldere, precum şi în intensificări de împădurire a versanţilor”, a explicat inginerul Cristian Ruxandari, purtătorul de cuvânt al SGA Suceava.

El a mai precizat că pentru judeţul Suceava există un număr de opt studii de fezabilitate pentru ample lucrări de apărare împotriva inundaţiilor, urmând ca în funcţie de alocaţiile bugetare să se întocmească Proiectul tehnic de execuţie şi licitaţia de atribuire.

În afara celor 15 lucrări de urgenţă, în prezent, în judeţul Suceava mai sunt în derulare alte 15 lucrări de investiţie pentru apărarea împotriva inundaţiilor, valoarea acestora, pentru anul în curs, ridicându-se la peste 66,9 milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 15 puncte vulnerabile după inundaţiile din vară, refăcute cu fonduri de urgenţă.
 Vizualizări articol: 680 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
15 puncte vulnerabile după inundaţiile din vară, refăcute cu fonduri de urgenţă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei