Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 sep 2010 - Anul XV, nr. 217 (4508)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Abandonat

Protecţie socială pentru un băieţel în vârstă de 2 ani, născut în Catania

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava a preluat, la sfârşitul lunii august, din casa bunicilor materni, care locuiesc la  Fălticeni, un băieţel în vârstă de 2 ani care s-a născut în Catania – Italia, dar a fost abandonat de cei care i-au dat viaţă.

Pentru că bunica micuţului este foarte bolnavă şi nu poate să aibă grijă de micuţ, a apelat la serviciul de asistenţă socială din cadrul Primăriei Fălticeni, care a solicitat spijinul Protecţiei Copilului Suceava, pentru luarea unei măsuri de protecţie socială.

După cum ne-a declarat directorul general adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Mona Săndulescu, băieţelul a fost dat în plasament la un asistent maternal profesionist.

„Din ancheta socială rezultă că băieţelul a fost născut în Catania, în anul 2008, dintr-o relaţie de concubinaj. Mama provine din Fălticeni, iar tatăl dintr-o comună din judeţul Maramureş. Iniţial, copilul a stat o perioadă la bunicii din partea tatălui, în Maramureş, după care a fost adus în casa bunicilor de la Fălticeni. Pentru că bunica suferă de o boală foarte grea, a solicitat ajutorul statului pentru ca nepotul ei să crească în siguranţă”, ne-a explicat Mona Săndulescu.

 

Nu se ştie nimic de părinţii copilului

Bunica maternă le-a mai spus asistenţilor sociali care se ocupă de cazul băieţelului că nu mai ştie nimic de fiica ei. Se pare că cei doi concubini şi-au abandonat copilul imediat după naştere, după ce l-au adus în România. Copilul nu era botezat, nu avea certificat de naştere şi nici nu fusese înscris la un medic de familie. Se pare că cei doi concubini mai au o fetiţă, în vârstă de 4 ani, care creşte în familia bunicilor paterni, din Maramureş.

Din ce ne-au spus reprezentanţii Protecţiei Copilului Suceava, copilul este clinic sănătos. „După ce a fost dat în asistenţă maternală la o mămică care mai are un copil în plasament, dar şi două fiice naturale, băieţelul a fost botezat şi înscris la medicul de familie. Din păcate, acest copil riscă să rămână mult timp în sistemul de protecţie a copilului, având în vedere faptul că părinţii nu s-au mai interesat de el”, a mai completat directorul general adjunct.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protecţie socială pentru un băieţel în vârstă de 2 ani, născut în Catania.
 Vizualizări articol: 888 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Protecţie socială pentru un băieţel în vârstă de 2 ani, născut în Catania3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei