Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 sep 2010 - Anul XV, nr. 217 (4508)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Raliu pe străzi

Patru şoferi, băuţi sau fără permis, opriţi în trafic după urmăriri şi focuri de armă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua de luni, 13 septembrie, s-a dovedit a fi una a curselor de urmărire pe şoselele judeţului, poliţiştii angrenaţi în acţiuni de control în trafic fiind nevoiţi să gonească după patru şoferi care au refuzat să oprească la semnalul lor. În două cazuri s-a apelat inclusiv la focuri de armă, din fericire acţiunile poliţiei finalizându-se cu succes. Au fost opriţi din cursă şoferi pericol public, în stare avansată de ebrietate ori fără permis.

 

Un prim şofer care a ignorat poliţia şi a încercat să se facă nevăzut a fost depistat pe DN 17A, pe raza comunei Horodnic de Sus. În jurul orei 13.00, poliţiştii din comună s-au sesizat după ce au observat că o maşină circulă în zigzag, fiind un adevărat pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic, astfel că au plecat în urmărirea şoferului. După ce s-a făcut iniţial că nu-i vede pe oamenii legii, acesta a tras până la urmă pe dreapta, iar surpriza avea să fie foarte mare. Conducătorul auto abia se putea ţine pe picioare.

Gabriel Ciubotari, în vârstă de 41 de ani, din municipiul Rădăuţi, avea o concentraţie de 1,95 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, ceea ce înseamnă că gradul de alcoolemie în sânge se apropia de 4 la mie.

 

Urmărit de poliţie, a intrat în curtea unei locuinţe şi a încercat să fugă

Trei ore mai târziu, un alt şofer a fugit de poliţişti în timp ce se deplasa pe drumul comunal 74, în comuna Şcheia. Echipajul oamenilor legii a plecat în urmărirea sa, şoferul virând la un moment dat pe un drum comunal şi pătrunzând în incinta unei locuinţe. Aici, în timp ce şoferul încerca să fugă, poliţiştii l-au încătuşat şi imobilizat. Şoferul a fost identificat în persoana lui Gavril Tompea, în vârstă de 59 de ani, localnic din Şcheia.

În raportul întocmit de poliţiştii care l-au prins pe şofer se precizează că s-a încercat în patru rânduri verificarea sa cu aparatul etilotest, însă deoarece acesta nu s-a conformat indicaţiilor primite, nu s-a obţinut nici un rezultat. În cele din urmă şoferul a fost dus la spital, unde i s-au recoltat probele biologice de sânge, care urmează să confirme sau nu bănuiala că acesta era în stare de ebrietate.

 

Focuri de armă după şoferul unui excavator, care lovise două autoturisme

Seara, în jurul orei 20.00, un poliţist a fost nevoit să tragă inclusiv focuri de armă în pneurile unei maşini pentru a-l opri pe un şofer fugar. S-a întâmplat pe DN 17, în comuna Vama.

Un agent al Postului de Poliţie Frumosu, ajutor al şefului de post, care se deplasa pe DN 17 cu maşina personală, a observat la un moment dat cum şoferul unui excavator a lovit două maşini care veneau din sens opus, după care şi-a continuat deplasarea. Omul legii i-a făcut semnal regulamentar de oprire şoferului care tocmai fusese implicat în accident, însă acesta l-a ignorat, continuându-şi drumul. Considerând că şoferul este un pericol pe drumul public, poliţistul a tras un foc de avertisment în plan vertical, după care, văzând că acesta nu se opreşte, a tras două gloanţe în pneurile utilajului, silindu-l să oprească.   

„După oprirea excavatorului, conducătorul utilajului a avut un comportament violent faţă de agentul de poliţie, motiv pentru care s-a procedat la imobilizarea şi încătuşarea acestuia”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Imobilizarea s-a făcut şi cu ajutorul unor martori aflaţi în zonă, înainte de a se opri, şoferul excavatorului lovind şi un gard.

Şoferul a fost identificat în persoana lui Aurel Ciobanu, în vârstă de 33 de ani, din comuna Moara, după verificările din baza de date constatându-se că acesta nu are permis de conducere.

În urma verificării cu aparatul etilotest a rezultat că şoferul era în stare avansată de ebrietate, având o concentraţie de 1,07 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.   

 

Nouă focuri de armă după un „englez”

Jumătate de oră mai târziu, la 20.30, agenţii Postului de Poliţie Şcheia au avut parte de o nouă urmărire în trafic, şi aici făcându-se uz de armă. Totul s-a întâmplat după ce echipajul a observat la un moment dat un autoturism înmatriculat în Anglia, condus de un şofer despre care existau informaţii că nu are permis de conducere. S-a încercat oprirea maşinii, însă şoferul a demarat în trombă. După ce l-au somat să oprească, poliţiştii aveau să tragă două focuri de avertisment în plan vertical şi şapte în roţile maşinii, până ce şoferul s-a oprit în dreptul unei locuinţe, dispărând la adăpostul întunericului.  

Conducătorul auto a fost identificat în persoana lui Ilie Bozomală, în vârstă de 21 de ani, localnic din Şcheia. Poliţiştii au constatat că maşina spre care s-a tras nu are drept de circulaţie în România, iar suspectul nu este posesor de permis de conducere. Autoturismul a fost ridicat şi dus în curtea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, pentru a fi examinat criminalistic, cercetările fiind continuate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru şoferi, băuţi sau fără permis, opriţi în trafic după urmăriri şi focuri de armă.
 Vizualizări articol: 779 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Patru şoferi, băuţi sau fără permis, opriţi în trafic după urmăriri şi focuri de armă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Traiasca justitia din romania trimis de
(15 sep 2010, 21:22:56
pedepsele nesemnificative aplicate de judecatori unor astfel de infractori a facut ca acest fenomen sa ia o amploare deosebita si infractorii sa aiba tupeu.trebuie sa ai mare curaj pentru a conduce un vehicul pe un drum public din romania daca faci parte din categoriia oamenilor coreecti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei