Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 sep 2010 - Anul XV, nr. 215 (4506)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din nou la ore

Început de an şcolar pentru 100.000 de elevi şi aproape 25.000 de preşcolari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 100.000 de elevi şi alţi aproximativ 25.000 de preşcolari încep de astăzi noul an şcolar, care va fi structurat pe două semestre. Primul semestru se va încheia pe 21 decembrie, iar de pe 22 decembrie şi până pe 4 ianuarie 2011 elevii şi preşcolarii vor fi în vacanţa de iarnă. Cursurile vor fi reluate pe 5 ianuarie 2011, urmând ca în perioada 29 ianuarie-6 februarie şcolarii să ia din nou vacanţă.

Semestrul al doilea al anului şcolar începe pe 7 februarie şi se va încheia pe 17 iunie. În acest interval, elevii şi preşcolarii vor mai avea o vacanţă între 16-25 aprilie 2011.

Anul şcolar va debuta în 920 de unităţi de învăţământ din judeţul Suceava, dintre care 228 de şcoli sunt unităţi cu personalitate juridică. În învăţământul simultan vor studia aproximativ 4.000 de elevi din judeţul Suceava.

 

Aglomeraţie în grădiniţe

Spre deosebire de anul trecut, anul acesta cursurile vor începe în mai puţine unităţi de învăţământ din judeţ, după ce Inspectoratul Şcolar a decis desfiinţarea a 54 de şcoli.

Potrivit şefului IŞJ Suceava, Petru Carcalete, „41% dintre elevii suceveni vor începe anul şcolar 2010 – 2011 în unităţi de învăţământ autorizate, 30% în şcoli aflate în curs de autorizare şi care au depus documentaţiile necesare, diferenţa de 29% urmând să înveţe în şcoli care în condiţiile date nu pot fi autorizate”.

Ca în fiecare an, nici de data aceasta situaţia nu este schimbată în bine în ceea ce priveşte aglomeraţia din grădiniţele din judeţ. Aproape 25.000 de copii vor merge astăzi la grădiniţă, „înghesuiţi” pe cele 13.600 de locuri puse la dispoziţie, ceea ce înseamnă 460 de grupe. Grădiniţele cu program prelungit sunt în cea mai mare criză de locuri, iar pentru a răspunde solicitărilor cât mai multor părinţi, conducerile unităţilor de învăţământ preşcolar au aglomerat grupele şi au înscris peste numărul maxim admis.

Inspectoratul Şcolar Suceava, la recomandarea ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, a solicitat şcolilor să elaboreze orarul elevilor până la începutul anului şcolar, astfel încât orele să se ţină chiar de astăzi, din prima zi de şcoală.

 

Ore din prima zi de şcoală

Ministrul Daniel Funeriu a solicitat directorilor de unităţi de învăţământ ca festivităţile de deschidere a noului an şcolar să fie strict în interesul copiilor, succinte, astfel încât, după încheierea acestora, elevii să poată intra în clase, la cursuri.

Pentru noul an şcolar care începe astăzi, Guvernul a alocat fonduri pentru achiziţionarea de rechizite şcolare pentru peste 45.000 de elevi cu situaţia materială precară din judeţul Suceava.

Bugetul aprobat pentru achiziţionarea de rechizite este de 1.169.268 de lei, pentru un număr de 45.523 de pachete, ce vor fi repartizate elevilor din judeţ, conform numărului de beneficiari, pe clase.

 

173.000 de manuale noi pentru anul şcolar nou

În ceea ce priveşte situaţia manualelor, Inspectoratul Şcolar Suceava a comandat aproape 173.000 de manuale noi pentru anul şcolar nou. IŞJ a încheiat în luna mai contracte cu 25 de edituri. Astfel, în baza comenzilor venite de la şcoli, au fost comandate 172.675 de exemplare, necesare celor 85.000 de elevi ai învăţământului obligatoriu. „Pentru achiziţionarea acestora MECTS a alocat în acest an un buget de 641.192 de lei, cu 62% mai mare faţă de anul anterior”, a declarat inspectorul şcolar general Petru Carcalete.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Început de an şcolar pentru 100.000 de elevi şi aproape 25.000 de preşcolari.
 Vizualizări articol: 655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Început de an şcolar pentru 100.000 de elevi şi aproape 25.000 de preşcolari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei