Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 aug 2010 - Anul XV, nr. 190 (4481)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acţiune

Sindicaliştii din Sănătate dau în judecată toate spitalele din judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sindicaliştii SANITAS din toate spitalele din judeţ au început să strângă semnături pentru a deschide acţiune judecătorească de contestare a reducerii salariale de 25 la sută aplicată în tot sistemul de stat. Preşedinta Uniunii Sindicatelor Judeţene SANITAS, Ana Ionescu, ne-a declarat că toate spitalele vor fi date în judecată pentru următoarele motive: discriminare faţă de spitalele private aflate în contract cu Casa Asigurărilor de Sănătate, deturnare de fonduri şi tergiversarea apariţiei regulamentului de aplicare a legii salarizării unice, ceea ce a dus la pierderi financiare pentru salariaţii din sistemul sanitar.

Ionescu a arătat că atât spitalele publice, cât şi cele private în contract cu CAS sunt finanţate din banii asiguraţilor, în baza aceluiaşi tip de contract, în funcţie de serviciile furnizate, prin urmare funcţionează pe acelaşi principiu. În opinia sindicaliştilor SANITAS, dacă plata serviciilor medicale este făcută din bugetul asigurărilor de sănătate pentru ambele categorii de spitale, nu trebuie făcută discriminare nici când este vorba despre reducerea salariilor cu 25 la sută.

În ceea ce priveşte deturnarea de fonduri, Ana Ionescu a declarat că, dacă banii economisiţi în noiembrie 2009 prin reducerea cu 15 la sută a cheltuielilor salariale au rămas la spitale şi au putut fi utilizaţi tot de unitatea sanitară, de această dată procentul de 25 la sută tăiat de la salariaţi merge în bugetul Ministerului de Finanţe şi nu se mai ştie ce se întâmplă cu fondurile.

 

Spitalul de Urgenţă Suceava nu face disponibilizări de personal

De asemenea, SANITAS acuză că Guvernul că a amânat nepermis de mult adoptarea regulamentului de aplicare a legii salarizării unice, ceea ce a făcut ca personalul din sistem să piardă bani în timpul scurs de la apariţia legii şi până la publicarea regulamentului. Pe acest motiv există deja un proces pe rol între Federaţia SANITAS şi Guvern.

„Am stabilit să strângem semnături şi dăm toate spitalele în judecată. Va fi un proces lung, de uzură, dar trebuie să facem ceva, altfel o să ajungem să ne ceară să venim cu bani de acasă ca să ne lase să lucrăm”, a afirmat Ana Ionescu.

De reduceri de personal deocamdată nu se pune problema, cel puţin în ceea ce priveşte personalul medical, care este sub normative, dar dacă se va impune încadrarea în costurile prognozate de Guvern, lidera SANITAS apreciază că circa 15 persoane de la TESA din Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava ar risca să fie concediate.

Directorul medical al Spitalului de Urgenţă, dr. Doina Ganea-Motan, a dat ieri asigurări că cel puţin în perioada următoare disponibilizările de personal sunt excluse categoric.

Cu asigurarea salariilor deocamdată nu sunt probleme şi nici cu medicamentele şi materialele sanitare. De altfel, şi preşedinta SANITAS, Ana Ionescu, a ţinut să precizeze că în Spitalul de Urgenţă sporurile s-au acordat, iar salariile sunt la maximum permis de lege. „Până acum nu ne putem plânge, ni s-au acordat toate drepturile posibile, în baza legii. La Suceava stăm bine, faţă de alte spitale din ţară”, a mai spus Ionescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii din Sănătate dau în judecată toate spitalele din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1180 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii din Sănătate dau în judecată toate spitalele din judeţul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei