Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 aug 2010 - Anul XV, nr. 190 (4481)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Norocul lui Răzvan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poate mai ales fiindcă ştiinţa nu prea îi dă afară din casă, despre antrenorii români de fotbal care, când şi când, scot vreun rezultat mai acătării, se spune că au noroc. Printre beneficiarii clauzei de noroc s-au numărat, de-a lungul anilor, şi Mircea Lucescu, şi Piţurcă, şi Puiu Iordănescu. Observaţi cât de largă e gama de norocoşi: un ateu convins, o Satană şi unul cu buzunarele pline de icoane. Atunci când îi loveşte norocul şi bat pe câte cineva ori reuşesc chiar şi vreo calificare la un turneu final, norocoşii noştri o dau pe ştiinţă: ce tactici dibace au conceput, ce aşezare măiastră în teren, ce viziune a jocului i-a pălit etc. La înfrângere, ei ies din joc, neavând nici o vină că am luat-o cu 1, cu 2, cu 5 la 0. Niciodată. De la Titi Teaşcă încoace, debarcat prin anii ’60 după ce Spania ne trăsese parcă un 6-0, înfrângerile noastre au avut toate explicaţiile posibile: vremea (prea cald ori prea rece, ploaie, vânt – totdeauna orientat spre poarta noastră, cu schimbarea direcţiei la pauză! - ninsoare), starea terenului (care când e bună îi favorizează pe cei tehnici, deci pe ai noştri, dar mai mereu e proastă, mai ales în deplasare – că la noi, se ştie, creşte numai gazon d-ăla, englezescu’!), starea de oboseală (totdeauna ai noştri au o problemă cu avioanele, cu aşteptatul prin aeroporturi, cu gălăgia din hotel), economia mondială, cutremurele, tsunami-urile, exploziile solare, conspiraţiile iudeo-masonice şi, în absolut orice situaţie, asociat tuturor acestora, neapărat arbitrajul. Antrenorii noştri, la sfârşitul fiecărei partide pe care doar ei sunt surprinşi că o pierdem, trag adânc în piept şi se dezlănţuie la adresa arbitrului: ne-a furat, e clar pentru oricine a văzut meciul. A înclinat terenul dinspre ei către noi. A judecat după două regulamente diferite: la acelaşi infracţiuni, doar pe noi ne-a taxat. A pândit momentul când să dea penalty împotriva noastră. Ei, hai c-am ajuns unde trebuie. În Turcia, nu glumesc, arbitrul chiar ne-a furat. A dat de-a droanga penalty pentru ăia. N-a fost ghinion. A fost noroc chior pentru Răzvan, un fel de Lucescu. Că dacă nu ne executa ăsta în minutul 82, poate că ar fi trebuit să explice ce mă-sa caută Nicoliţă la Naţională, ce treabă are Cociş cu mingea, ce căuta „Pisică” între beţe după doi ani de stat în tribună (că golul doi nu l-a băgat tot arbitrul, nu?) şi altele. Aşa însă, norocosul Răzvan a dat-o pe arbitru. Abia aştept să fim furaţi în meciul cu Belarus.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Norocul lui Răzvan.
 Vizualizări articol: 1340 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Norocul lui Răzvan4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei