Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 aug 2010 - Anul XV, nr. 190 (4481)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Patriarhul Daniel va sfinţi duminică pictura bisericii voievodale de la Mănăstirea Putna

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va fi prezent duminică la Mănăstirea Putna, la sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului. Cu această ocazie, Patriarhul va sfinţi pictura bisericii voievodale, ctitorie a Voievodului Ştefan cel Mare.

Sfinţirea picturii din biserică se face după eforturi deosebite depuse de către credincioşi, de ani de zile.

Potrivit stareţului Mănăstirii Putna şi exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, arhimandrit Melchisedec Velnic, în urmă cu nouă ani  s-a făcut cea dintâi rugăciune de începere a lucrărilor picturii mănăstirii. Ierarhul locului a binecuvântat, şi câteva zile mai târziu s-au aşezat deja primele linii care au conturat chipul Pantocratorului din turla bisericii. Nouă ani mai târziu au fost aşezate ultimele linii care au încheiat lucrările de pictură ale mănăstirii cu scena ”Înfricoşătoarei Judecăţi” din pridvorul bisericii Mănăstirii Putna.

 

Mănăstirea Putna, loc de pelerinaj pentru zeci de mii de credincioşi ortodocşi din întreaga ţară

Mănăstirea Putna, ctitorie a Voievodului Ştefan cel Mare, a fost distrusă de vitregiile vremii, la jumătatea secolului al XVII-lea fiind refăcută, sub domnia lui Gheorghe Ştefan şi a lui Dabija Vodă, pe parcursul a nouă ani.

Anual, pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului, Mănăstirea Putna devine loc de pelerinaj pentru mii şi mii de credincioşi ortodocşi din întreaga ţară.

Anul acesta, la sărbătoare va lua parte şi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, care va oficia slujba de sfinţire a picturii din biserica voievodală, dar va oficia şi Sfânta Liturghie de duminică dimineaţa, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi, pe un podium special amenajat în incinta mănăstirii.

 

Slujba de sfinţire a picturii va începe la ora 9:00

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române va mai participa, duminică după-amiază, la sfinţirea şi inaugurarea cabinetului medical Sfântul Mare Mucenic Pantelimon şi arhondaricul Sfântul Daniil Sihastrul al Mănăstirii Putna.

Slujba de sfinţire a picturii va începe la ora 9:00.

Mănăstirea Putna nu-şi uită ctitorii care au contribuit financiar la înfrumuseţarea locaşului de cult de-a lungul anilor, iar la sfârşitul liturghiei de duminică dimineaţă, aceştia vor primi distincţii. 

Din anul 1466, când s-a pus prima piatră de temelie a Mănăstirii Putna, şi până azi, milioane de creştini au venit, an de an, pe 15 august, pentru a se închina la icoana Maicii Domnului. Anul acesta, prezenţa la Putna a Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, dă o şi mai mare însemnătate evenimentului şi sărbătorii în sine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patriarhul Daniel va sfinţi duminică pictura bisericii voievodale de la Mănăstirea Putna.
 Vizualizări articol: 836 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Patriarhul Daniel va sfinţi duminică pictura bisericii voievodale de la Mănăstirea Putna5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei