Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 aug 2010 - Anul XV, nr. 190 (4481)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Oportunitate

194 de apartamente ANL, scoase la vânzare de Primăria Suceava cu 407 euro/mp

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 200 de apartamente noi din municipiul Suceava vor fi scoase la vânzare la cel mai mic preţ de pe piaţă -  407 euro/mp. Numai că apartamentele respective pot fi cumpărate doar de chiriaşii ANL care au cel puţin un an de când locuiesc în ele.

Odată cu decizia Guvernului, de a trece locuinţele ANL din domeniul public al statului în domeniul privat al statului, acestea pot fi scoase la vânzare, prin intermediul primăriilor pe raza administrativă a cărora au fost construite.

În municipiul Suceava au fost construite în total 274 de apartamente, dar numai 194 de locuinţe pot fi scoase la vânzare anul acesta, pentru că au acelaşi chiriaş de mai bine de un an.

Preţul de vânzare a celor 194 de apartamente, stabilit în conformitate cu prevederile unei alte decizii a Guvernului, este de 407 euro/mp, acesta fiind cel mai mic preţ de pe piaţa imobiliară din Suceava. Cumpărarea lor presupune achitarea integrală a sumei calculate în funcţie de suprafaţa locuinţei.

Cele mai multe locuinţe ANL care pot fi vândute acum sunt în cartierul Privighetorii, din apropierea Gării Burdujeni – 168 de apartamente şi garsoniere, în vreme ce alte 26 de apartamente sunt în blocurile din Obcini, situate vizavi de Metro.

Viceprimarul Sucevei Viorel Seredenciuc a declarat că până acum au fost  depuse 47 de cereri din partea actualilor chiriaşi, care îşi manifestă intenţia de a cumpăra apartamentele ANL care le-au fost repartizate.

Din vânzarea locuinţelor ANL, la bugetul local al municipiului Suceava vor rămâne doar 1% din sumele încasate, restul de bani urmând să fie utilizat de Agenţia Naţională pentru Locuinţe, în vederea construirii de noi blocuri destinate tinerilor de până în 35 de ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 194 de apartamente ANL, scoase la vânzare de Primăria Suceava cu 407 euro/mp.
 Vizualizări articol: 2052 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
194 de apartamente ANL, scoase la vânzare de Primăria Suceava cu 407 euro/mp4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo ! Prostimea plăteşte... trimis de
(14 aug 2010, 18:24:37
Bravo! Contribuabilii plătesc şi nişte "aşa-zise" familii de tineri, beneficiază...
Vrem să ştim şi noi:
1. Numele şi Prenumele celor cazaţi în locuinţele ANL;
2. Unde lucrează dumnealor (pun pariu că numai la STATlaughing...
3. DE CE NU SE FACE LICITAŢIE PENTRU ACESTE LOCUINŢE ???
Aceste LOCUINŢE n-au fost construite din banii de la ciorap ai lui LUNGU sau FLUTUR...
Trebe' neapărat LICITAŢIE !!!
1.1  RE: Bravo ! Prostimea plăteşte... trimis de
(15 aug 2010, 02:21:28
Ai dreptate 100% dar asa se practica peste tot in tara , cand este vorba despre ANL. Bineinteles ca cei de la ANL se pot scuza spunand ca, daca ar scoate la licitatie acele apartamente, ar putea apare samsarii care le-ar cumpara ca painea calda, tinand cont ca sunt noi si cu preturi sub cele ale pietii dar s-ar putea reglementa si chestia asta printr-o lege, stipulandu-se clar ca ar avea voie sa cumpere doar cine nu este proprietar peste o casa si sa nu aiba voie sa le vanda pentru o anumita perioada de timp (pt ca nu cumva un samsar, neputand el sa ia direct,i-ar da bani unuia oarecare si imediat sa cumpere de la acesta).
Numai ca redactarea unei legi care sa incerce sa fie cat mai corecte pt toata lumea, necesita munca si pricepere iar asta este total opus gandirii bugetare.
Oricum atribuirea chiriasilor se face pe... criterii "bine determinate". Cu mult inainte si cu multe... interventii. Ca doar traim in Romania, nu?
2.   "Penibil" trimis de
(14 aug 2010, 23:56:36
Edilul sef se crede imparat in aceasta comuna prafuita numita Suceava.Pai cine naiba a evaluat metru patrat la 407 euro.Ce fel de evaluatori sunt cei care au stabilit pretul ?Sunt autorizati ANEVAR si juridic,sunt agreati de CL Suceava ? Daca Lungu si CL stabilesc acest pret de vanzare ptr locuintele construite din banii publici fara licitatie,o sa-l dau in judecata in nume propriu.Sigur ca au prioritate toti cetatenii Romaniei,aidoma chiriasilor ce locuiesc in ele,"d-le" edil sef !Nu-i asa ?Surprizele se vor tine lant d-le Lungu,o sa vedeti !
2.1  RE: "Penibil" trimis de
(15 aug 2010, 10:20:24
Arunca un ochi aici si ai sa vezi ca, vanzarea ANL la pret redus cat mai repede este dictata de la Guvern * ☭ ://www.sap Deci daca vrei sa dai pe cineva in judecata eu zic sa incepi cu Udrea si sunt curios ce sanse reusita ai.

De altfel ai sa vezi ca , calculul din care reiase asa un pret de mic este tot in aceasta lege.

Asa ca poti da tu in judecata pe cine vrei, o sa ti se rada in fata cu pofta.

De ce nu se dezvta romanii sa faca comentarii doar asa de dragul de a le face si sa inceapa sa se documenteze putin??
2.2  RE: "Penibil" trimis de
(15 aug 2010, 10:22:50
Scuze pt greselile din comentariul de mai sus, sunt un pic grabit :

O mica completare

Valoarea de inlocuire reprezinta valoarea cu care se poate realiza un apartament la pretul zilei, la aceeasi suprafata construita si acelasi grad de finisaje si performante tehnice. In urma calculelor facute de minister, rezulta urmatoarele valori de inlocuire: apartament cu 1 camera - 19.140 euro, apartament cu 2 camere - 26.950 euro si apartament cu 3 camere - 36.014 euro.
2.3  RE: "Penibil" trimis de
(15 aug 2010, 16:14:11
Iulian,nu intru in polemica cu tine,cred ca esti un chirias din acele blocuri,insa un evaluator stabileste pretul /m patrat functie de cheltuielile efectuate de beneficiar,zona unde sunt amplasate locuintele,vechimea imobilului,materialele din care sunt construite,etc.Nu cred ca 407 euro este pretul corect.Cat despre ceea ce numesti tu "legea" care permite sa vinzi o locuinta la un pret mai mic,te inseli din nou.Apoi mai exista si legea licitatiilor,ce nu permite nimanui cand este vorba de un bun public,sa faca ce vrea cu banii statului. Apropos: ce inseamna ptr tine "vanzarea ANL la pret redus cat mai repede este dictata de la Guvern".Din cate stiu eu,Guvernul nu dicteaza ci respecta o Constitutie si legile din Romanica noastra draga.Prioritate la licitatie pot avea si chiriasii,in sensul ca pot participa,insa nu vad de ce nu pot sa licitez si eu o locuinta ! Cine interzice ?Dictatura guvernamentala dupa cum spui tu .
2.4  RE: "Penibil" trimis de
(15 aug 2010, 16:35:04
Din pacate pt mine sunt chirias dar nu la ANL, stau in Iasi si dau 275 euro/luna chirie.
In alta ordine de idei ' legea dicteaza' 'guvernul dicteaza' este o expresie omule un sinonim cu ' legea spune' ' guvernul spune'. Incercam sa iti explic ca exista o hotarare de guvern care spune ca aceste locuinte trebuie vandute CHIRIASILOR cat mai repede si cu preturi mici. Nu ma intreba de ce anume ca nu stiu. A fost modificata recent , chiriasul trebuie sa stea doar de 1 an nu de 3 ca inainte pentru a avea dreptul sa cumpere. Si aici intervine partea greu de digerat de tine preturile sunt mici pentru ca statul nu are voie sa isi puna 1000 euro /mp ca un investitor privat.Ala isi permite sa tina mp la 800-1000 de euro 10 luni fara sa vand pt ca el vrea profit. Statul il da cu cat a costat lucrare / mp pentru a putea rula banii mai departe. Nu sunt naiv sa cred ca legea se respecta cu strictete.
2.5  RE: "Penibil" trimis de
(15 aug 2010, 16:38:23
Spun doar ca daca autoritatile locale ar vrea sa le scoata la licitatie nu ar avea voie si daca ar vrea sa ceara 700 euro /mp nu ar avea voie, pt ca ele apartin de guvern ,blocurile, si aia dicteaza cui se vand si cu cat.Exista hotarire de guvern in acest sens si nici daca ai fi tu la conducerea oricarui oras din tara, oricat te bati cu pumnul in piept pe forumuri, nu ai avea cum sa treci peste ele pt ca a 2-a zi ai fi cu mainile legate la spate la mititica.
2.6  RE: "Penibil" trimis de
(16 aug 2010, 11:45:55
Daca ati fi citit un pic legea ANL modificata anul acesta ati fi vazut ca valoarea de inlocuire a acestor apartamente este calculata la suprafata utila locuitibila + suprafata indiviza. Pe scurt, nu se vand doar cei 56-58 m2 utili ci si inca 20-22 m2 suprafata indiviza. Deci chiriasii vor plati aprox 76-80 m2 cu 407 euro/m2. Rezultand pentru un apartament cu 2 camere o valoare de aprox 31000-32500 euro. Asta in conditiile in care, in Suceava au inceput sa apara apartamente noi la cheie cu 35-40 mii de euro. Asa ca cei care stau in blocurile ANL (in special cele din Burdujeni) au si alte alternative mai bune.
3.   !!! trimis de
(15 aug 2010, 08:24:13
bine zis bugetari. dar ce fel de bugetari? judecatori, politzisti. chiar nimeni nu se sesizeaza? ia verifica lista sa-i vezi pe totzi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei