Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 aug 2010 - Anul XV, nr. 186 (4477)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Exemplu nefast

Sinuciderile „model Mădălina Manole” pun pe gânduri medicii din Urgenţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sinuciderea cântăreţei Mădălina Manole, prin ingestie de insecticid, este luată „de model” de adolescenţi şi tineri suceveni care se confruntă cu probleme emoţionale.

Medicii din Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava afirmă că, în ultimele două săptămâni, clasicele tentative de sinucideri cu tablete sau asocieri de tablete cu alcool au fost înlocuite, mai ales în rândul femeilor, cu ingestia de substanţe insecticide.

Ultimele două cazuri care au ajuns în UPU au fost cu Calypso, un insecticid cu grad de toxicitate ridicat.

Duminică după-amiază, în jurul orei 18.30, a ajuns la Urgenţe Mariana I., o adolescentă de 16 ani din Lipoveni, care a băut soluţie de insecticid, după o mică dispută cu mama ei.

„Este al doilea caz cu Calypso, în mai puţin de o săptămână, dar în ultimele 10-14 zile am avut la circa două zile câte un caz de tentativă de sinucidere prin ingestie de insecticid”, ne-a declarat dr. Tiberius Brădăţan, din cadrul UPU Suceava.

Din fericire, adolescenta nu a înghiţit o cantitate mare de soluţie şi acum se află în afara oricărui pericol, internată la pediatrie. Gestul va avea însă urmări asupra stării ei de sănătate, primul risc fiind acela de gastrită, care apare în cele mai multe cazuri după ingestia unei substanţe toxice, dar pe termen lung poate dezvolta şi insuficienţă hepatică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sinuciderile „model Mădălina Manole” pun pe gânduri medicii din Urgenţă.
 Vizualizări articol: 2054 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 3 voturi
Sinuciderile „model Mădălina Manole” pun pe gânduri medicii din Urgenţă1.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sinucideri trimis de
(10 aug 2010, 14:57:42
totul se intimpla din cauza mediatizarii excesive a deceselor unor persoane in ac.forma..... televiziunile si ziarele fac exces de zel...... nu face bine un asemenea caz, gen Madalina, unui om sanatos dar unui om bolnav ? de ce CNA.ul da voie la asa ceva ? de ce nu-i sanctioneaza..... s-a aratat sticla de otrava peste tot, sicriul cu Madalina in el, absolut totul....este chiar insuportabil....nu mai putem sa vedem si sa auzim asemenea lucruri........ne sufoca.......
eu nici nu mai deschid TV.ul , decit seara tirziu cind stiu ca sunt filme bune pe anumite canale ....atit.....si ma simt excelent.....dorm bine....nu ma doare capul...... nu mai vreau sa stiu nimic........ vreau liniste ......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei