Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 aug 2010 - Anul XV, nr. 186 (4477)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Succes

Aproape două ore medicii suceveni s-au chinuit să salveze viaţa unui spânzurat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicii urgentişti de la Spitalul „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava s-au chinuit, duminică seara, aproape două ore ca să salveze viaţa unui mărginean care a încercat să-şi pună capăt zilelor.

Dimitrie M., în vârstă de 37 de ani, din Marginea, a fost adus în comă la UPU, cu o ambulanţă de la Rădăuţi, după ce a încercat să se spânzure. Cei doi medici care erau de gardă duminică seara la Urgenţe l-au intubat, i-am administrat tratament pentru a-l scoate din starea de şoc şi aproape două ore au muncit pentru a-l salva. Unul dintre medici, dr. Tiberius Brădăţan, nu s-a mişcat de lângă pacient până când acesta a putut să respire fără aparate şi a putut fi transferat în Reanimare, de teamă că s-ar putea trezi brusc şi şi-ar face rău singur anulând eforturile făcute pentru a-l salva.

Potrivit familiei, Dimitrie M. este la a doua tentativă de sinucidere, tot prin spânzurare, numai că prima dată nu a ajuns până la comă.

„Din punctul nostru de vedere, acum este bine, în Reanimare a fost intubat, dar neconectat la aparat. Era conştient, doar un pic speriat”, ne-a spus medicul.

Riscul major este ca Dimitrie M. să repete gestul deoarece, potrivit medicilor, „pare hotărât să termine cu viaţa şi până la urmă tot reuşeşte”. Mărgineanul va fi consultat şi de un medic psihiatru, care va stabili tratamentul care l-ar putea scăpa de gândurile sinucigaşe pe bărbatul de numai 37 de ani.

Duminică, la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava au ajuns 149 de pacienţi, dintre care 50 au fost după ora 23.30. Cu un doctor blocat la căpătâiul lui Dimitrie M., până la transferul în Reanimare, celelalte cazuri au fost preluate de un singur medic.

„Din fericire, oamenii au fost înţelegători, inclusiv tinerii, care de regulă sunt mai agitaţi, şi nu a făcut nimeni gălăgie”, a mai spus dr. Brădăţan, la capătul celor 30 de ore de gardă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape două ore medicii suceveni s-au chinuit să salveze viaţa unui spânzurat.
 Vizualizări articol: 707 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Aproape două ore medicii suceveni s-au chinuit să salveze viaţa unui spânzurat2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari trimis de
(10 aug 2010, 11:42:11
Felicitari domnului dr.Bradatan,ca el poate face 30 de ore de garda,cand Codul Muncii spune cu totul altceva.Sau pentru el asta nu-i lege ,sau voi sunteti dezinformati.Oricum continuati,poate i se da domnului dr. o medalie pentru indeplinirea atributiilor de serviciu.Pentru noi,astia,restul muncitorilor ,asta este ceva normal.
1.1  RE: Felicitari trimis de
(10 aug 2010, 12:33:05
esti destept d-le Freddy! pe cat pariem ca daca ai fi avut nevoie de doctorul asta ai fi fost bucuros ca era de garda... chiar si dupa 30 de ore. spalati pe creier si ofticati pe capra vecinului!
1.2  RE: Felicitari trimis de
(10 aug 2010, 13:07:05
Nu demult ,citeam in ziarul acesta ca "luminatul" domn Rambu a descoperit cum personalul sanitar nu poate lucra in ture de 12 ore deoarece este foarte obositor,ceea ce duce la scaderea calitatii serviciilor medicale.Pesemne acelasi domn Rambu a descoperit ca acest doctor House Bradatan are energie inepuizabila si nu oboseste in 30 ore de munca.Incercam sa spun doar ca inca mai exista niste legi in tara asta,iar Codul Muncii e o lege.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei